perjantai 18. toukokuuta 2012

That's how we roll

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Meidät on ilmoitettu kesän näyttelyihin. Aslan, se vikkelä viiriäinen, saattaa järjestää kaaoksen, mutta sitten taas toisaalta, se osaa välillä yllättääkin ja keskittyä täysin herpaantumattomasti. Yleensä tällöin on kyseessä ruokapalkan mahdollisuus, joten ihmisen lienee syytä heilutella jotakin herkkua sen kuonon edessä saadakseen sen olemaan hiljaa paikoillaan. Se on niin pöllö, että sille edelleen kelpaa herkuksi kurkku. Itsehän tarvitsen jämerämpää evästä motivoituakseni, mutta ihmiseni puolestaan on sitä mieltä, etten ole pajatso; minua ei tule syöttää jatkuvasti oletetun tuloksen aikaansaamiseksi.

Oli miten oli, näyttelyissä on se hyvä puoli, että pääsen reissuun, näen ihmisiä ja toisia koiria.  Nyt minulla on mukanani vielä taustaavahvistuksenikin, ja haistan jo ilmassa vauhtia ja vaaratilanteita, Aslanilla kun on taipumus järjestää niin ettei juurikaan kuolleita hetkiä pääse syntymään tai ylipäänsä mitään sen kummempia vapaa-ajanongelmia. 

Kuvassa esitän paheksuntaani Aslanin toimia kohtaan. 


Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Ilmeisesti siihen tarvittiin sairaspäivä sohvalla läppärin kanssa että sain aloitettua blogin päivittämisen reaaliaikaiseksi. Valitettavan hidas bloggaustahti vaivaa minua itseäni, mutta tämä on nyt tätä. 

Mitään ihmeellistä ja uutta ei meille kuulu. Mäyräkoirat viljelevät päivittäin kotikutoista huumoriaan joka ei aina välttämättä ole huumoria ensinkään, tai nähnytkään, ihmisten mielestä, mutta ilmeisesti taloudessa on pakko olla koira joka vääntää vitsintynkää aiheesta kuin aiheesta (=Aslan). Se ei ehkä ole se notkein ninja, sulokkain etenijä tai hiljaisin hiiviskelijä, mutta tämähän ei estä sitä yrittämästä kiipeillä milloin minnekin tai sullomasta itseään paikkoihin joihin se vallan hyvin tietää jäävänsä jumiin päästään. 

Se tykkää haastaa Alphonsea joka viimein sen loputtomiin metkuihin kyllästyneenä läpsäisee sitä etutassullaan ja murahtaa vastalauseensa. Varsinaiseen varoitusmurinaan Alphonsen saa yleensä vasta luuateria, joka toimii katalyyttinä sille, että se ärjähtää sen verran vakuuttavasti, että Aslan kipittää jalkojeni taakse kurkistelemaan oliko se hengenlähtö todellakin näin lähellä vai vieläkö kestäisi käydä kerjuulla. Kohteliaana poika se nimittäin haluaisi kovasti auttaa Alphonsea luun syömisessä, koska poikkeuksetta se itse tekee selvän omasta ruuastaan enoaan nopeammin. 

Aslanin viimeinen kasvupyrähdys on käsillä ja vaikka ammennan sille ruokaa kuppiin aivan käsittämättömiä määriä, se on silti pitkä ja hoikka, välillä tuntuu, että liiankin laiha. Siinä missä Alphonse saa vähempirasvaista kalkkunan jauhelihaa, on Aslanin kuppiin kauhottu valtava köntti rasvaista sikanautaa ja vielä rasvaisempaa naudan mahalaukkua, päivittäisine kasvishöysteineen. Vähärasvaiset broilerin- ja siansydämetkin saavat aina kyytipojakseen rasvaista lihaa ettei se nyt ainakaan pääse laihtumaan. Illalla se on syönyt naudan rustoluuta keskimääräisesti sen verran kuin saksanpaimenkoiran voisi kuvitella syövän tai vaihtoehtoisesti se on einestänyt useamman broilerin siiven. 

Parhaimmillaan - nyt kun se on muutaman kuukauden ajan jo ollut täysbarffilla - se on syönyt kilon ruokaa päivässä, mutta yleisesti ottaen sen ruokamäärä pyörii siinä n. 800 g. päiväannoksessa. Tämän päivän mäyräkoirapunnitus antoi sille tulokseksi 11 kiloa ja koska se on vasta 9 kuukauden ikäinen, veikkaan, että se tulee painamaan sen kolmisentoista kiloa kun kasvukausi on ohi ja se on aikuinen.


Aslan; nuorin, suurin ja äänekkäin.

Aslan on kasvattanut itselleen jo viirihännän, mutta rintakarvojen kasvatus on vielä pahasti vaiheessa.

6 kommenttia:

 1. Aslanista on tulossa siis ihan jämerän kokoinen mäyräkoira ja ruokahalu on mitä mainioin. Ollihan painaa tällä hetkellä vain 10,6 kg ja olemme yrittäneet kasvattaa painoa - huonolla tuloksella. Nyt kun leikkauksen jälkeen liikunta on vähäistä ja ruokamäärä ennallaan, toivon pojan kasvattavan vähän massaa. Saako Aslan ruoan joukossa esim. öljyä tai muuta lisäenergiaa? Huimalta kuullostaa ruoan määrä, mutta kyllähän se nuori koira touhutessaan jonkin verran kuluttaakin.

  Onnea kesän näyttelyihin! Kyllä noi komeita poikia kehtaa viedä esille ja eiköhän se näyttelykäyttäytyminenkin ole hallussa?

  VastaaPoista
 2. Ompa teilläkin poika kasvanut :) Meilläkin kun neiti täytti jo vuoden enkä voi todeks uskoa :D

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kuulla teistä pitkästä aikaa!
  Täällä laumassa myös kaikki hyvin, ihanaa kun takpiha on lumesta vapaa ja tytöt saa taas painaa täysillä!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa kuulla taas teistä! Aslan ON kyllä kasvanut ihan hurjasti. :o Ja, NIIN ihana tuo kuva paheksuvasta isoveikasta, hihhihhihhih! :D

  Kivaa viikonloppua sinne pohjoiseen ja pilkkupojille suukkoja! <3

  VastaaPoista
 5. Kyllä on molemmat komeita! :) Ilmoittauduitteko muuten Oulun näyttelyyn? Itse en ole vielä varma mennäänkö yhtiinkään näytelmiin, vaikka voisihan sitä Pinjan kanssa käydäkin pyörähtelemässä. Meillä onkin jo kaivattu teidän kuulumisia ja etenkin hulvattoman hauskaa kirjoitustyyliäsi :)

  VastaaPoista
 6. Olli: Jos Olli-poika saattaa syödä nautaa, niin kokeile naudan mahalaukkua ruuan sekaan: haju on tyrmäävä, mutta rasvapitoisuus korkea ja se on hellää vatsalle, jos ei siis ole mitään allergioita sitä kohtaan. Meillä sitä käytetään tosiaan Aslanilla silloin kun on esim. kalkkunaa tai broilerin/sian sydämiä ruokana lisärasvaa antamaan.

  Aslan (ja Alfiekin, tietty) saavat joka päivä öljyä aamuruokansa seassa. Täysbarffaaville välttämätöntä kun nappuloista sitä ei sitten tule. Joka toinen päivä meillä on Brit Caren kalaöljyä (paitsi tietty sinä päivänä kun ruokana on lohta) ja joka toinen päivä jotakin muuta öljyä. Itse vetelen naamariin ns. superfoodeja, ja ajattelin, että päivitän tuota poikienkin menyytä niiltä osin, että saavat neitsytkookosöljyä jonka sanotaan olevan todella hyvää koirille. Saapa nähdä, ainakin saan kaupanpäällisiksi hyvältä tuoksuvat mäyräkoirat :)

  Ollille kovasti tsemppiä toipumiseen!


  Veera & co: Joko se pikkuneitikin on niin vanha? Huh, nopeasti on mennyt vuosi :)


  Paloma: Ihanaa oli taas palata takaisin :) Olen tosi pahoillani Hennasta...mäykkyfoorumilta huomasin :( Mutta, hyvä kuulla, että muu (kasvava;) lauma voi hyvin ja paksusti! :)


  annamari: Nyt yritämme ryhdistäytyä näissä postauksissamme! :) Aslan on juniorimursu :) Isoveikka paheksuu usein, ja se on tosi koomisen näköistä kun Alphonse katselee ihan nenäänsä pitkin Aslanin touhuja välillä :) Pikkupojat lähettävät pusut ihanille tytöille :)


  Sunan: Pojat kiittävät kehuista ja minä kans! :) Oulun KV ohjelmistossa, kyllä :) Harmitti vaan kun ovat muuttaneet sen yksipäiväkseksi ainakin mäykkyjen osalta. Siinä olis taas tullut kaksi kärpästä yhdellä iskulla niin kätevästi...harmi tosiaan. Juu, tulkaa ihmeessä Pinjan kanssa pyörähtelemään, ei tarvi reissatakaan kauhean kauas näyttelemään :) Mitenkäs pikkuinen Stella? Oletteko pikkuneitiä ajatelleet käyttää näyttelyissä?

  VastaaPoista