perjantai 20. kesäkuuta 2014

Kriitikko

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


The dachshund is under no obligation to make any sense to you. 


Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Olen ennenkin tainnut täällä mainita, että meillä asuu kriitikko kotona. Ei, en nyt tarkoita sitä kirjallisuuskriitikkoa, joka sensuroi menestyksekkäästi kirjoja hyllystä, vaan sitä toista, sitä, joka on arvostelee ihmisten vaatetukset. 

Kun yläkerrasta laskeutuu portaat alas vaatteidenvaihdon jälkeen, Alphonse havahtuu olohuoneen sohvannurkastaan kritisoimaan kulloisenkin vaateparren. Ja jos päällä on jotakin sen silmille liian värikästä, se nousee sohvaltaan, juoksee ihmisen perään istuu alas tuijottamaan päästä jalkoihin, lukemattomia kertoja. Aivan kuin se ei saisi häiritsevästä näystä tarpeekseen. (Jokaisen, joka on ollut sen intensiivimulkoilun kohteena - luonnollisesti se arvostelee samalla pieteetillä myös vieraiden vetimet - ei tulisi mieleenkään epäillä, että koirat ovat muka värisokeita. Tai jos ovatkin, niin Alphonse ei ole.)

Se ei ole erityisen huvittunut mistään liian räikeästä, tosin liian räikeitä vaatteita emme edes omista, mutta ilmeisesti sen tarkka muotisilmä puhkeaa joistakin sellaisista kuoseista, jotka eivät sovi sen pirtaan. Olen jo huomannut, että mitään hempeitä kukkamekkoja se ei sulata kyttäämättä niitä näreissään, pitkin pitkää kuonoaan. Farkut ja t-paidat ovat hyväksyttäviä, neuleet ja villapuserot ok, samoin hupparit ja erityisesti maastovaatteet, koska se tarkoittaa metsään menoa tai lenkkiä. Epäluuloa aiheuttavat erityisesti kaikki missä on paljetteja, siinäkin tapauksessa, vaikka kyse olisikin tavallisesta t-paidasta, eikä mistään juhlavaatetuksesta. Kimallus ei mahdu mäyrän muotivaiston sisään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti