maanantai 18. heinäkuuta 2011

Lomafiiliksissä

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:
 
Tiesittekö, että lomallani olen oppinut uusia asioita. Olen mm. oppinut, että:

...jos mökillä norkoilee keittiössä, saattaa tulla huomatuksi ja saada välipaloja useammin kuin kotona. Jääkaapista löytyy aina iso kasa hedelmiä ja överit nektariineilla voi olla todennäköinen lopputulema. Ei hassumpaa.

...jos on ylimääräistä luppoaikaa, voi suunnitella kepposia. Liikaa vapaa-ajanongelmia minulla ei kuitenkaan ollut; tekemistä oli yleisesti ottaen enemmän kuin riittävästi.

...jos ympärillä on riittävän iso tontti ja juoksuhaluja niin kuin minulla, ei välttämättä huvita lähteä ollenkaan ns. perinteisille lenkeille.


...jos lähtee - vapaana ollessaan - saalistuskiitoon linnun perässä, kaislikon läpi, metsää kohti, voi joutua kiinni. Yritän pitää tämän mielessäni seuraavalla kerralla.

...jos juoksee riittävän lujaa, ei kamera välttämättä pysy aina perässä kun ihminen ei ehdi räpeltää asetuksia.

...jos haluaa villitä itsensä (kuten kävi joka päivä), voi juosta yksikseen isoa rinkiä nurmikolla ja saada kehitettyä päivävillit.

...jos ei varo, voi sairastua vakavaan pallohulluuteen! (En varonut.)

...jos haluaa jatkaa pallopelejä ihmisten kanssa, täytyy muistaa, ettei heidän kuntonsa välttämättä kestä vauhtiani kun hellettäkin on melkoisesti.

...jos menee järveen, voi vahingossa oppia uimaan. Huimaa! (Veden lämpötila oli vaatimattomat + 25 astetta.)

...jos menee järveen, kastuu. Tämä on valitettava oheisilmiö uimataidon hankkimiselle. Millä voimme poistaa tämän kastumisen kokonaan?

...jos haluaa ravistella itseään kuivaksi, kannattaa odottaa, että lähellä on mahdollisimman monta ihmistä.

...jos haluaa kastumatta kulkea vedessä, voi käyttää laitetta nimeltään "vene". 
Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Mäyräkoira nautti mökkilomastaan täysin siemauksin. Tekemistä, pihavahtimista ja lintubongailua ei päivistä puuttunut ja kotiuduttuaan se nukkui muutaman päivän ajan lopen uupuneena, mutta silminnähden tyytyväisenä.

Alphonse ja Kultainen Pallo. Kenelle muulle tulee mieleen TSH:n Klonkku? "My precious..."

Lähes jokainen kuva oli zuumattuna tällainen...


...tai tällainen.

Tavattiin myös veljeni ja kälyni Pamela-koiransa kanssa. Alfie sai kaipaamansa juoksuleikit aikaiseksi jahtauttamalla itseään.

Virta ei kaksikosta ihan heti loppunut.

Koirat ja kuvaan tälläytynyt veljen hanuri.

Kaunis, rakas Näsijärvi. Olipa ihanaa!

8 kommenttia:

 1. Onpas Alfiella ja ilmeisesti palvelusväellä ollut mukavia ja iloisia lomapäiviä. Mikäs se noissa maisemissa on aikaa viettää, aurinko paistaa ja pihaa on millä temmeltää. Alfien turkki kiiltää hienosti, olisiko järvivedellä asian kanssa jotain tekemistä?

  VastaaPoista
 2. Olli: mä luulen, että turkin kiilto on ihan barffin ansiota, on nimittäin muuttunut ihan silkinpehmeäksikin ruokavaliomuutoksen myötä. Oli siis aikaisempaa kiiltävämpi jo ennen järvipulikointiakin. Pehmeys karvoissahan ei ole toivottua mäyräkoirilla, mutta minkäs teet ;)

  Jep, oli aivan ihanaa olla mökillä ja Alfie oli kyllä niin innoissaan, etten ikinä ole nähnyt sillä niin valtavasti virtaa :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä näkyy jo kuvien välityksellä, että teillä oli aivan upea loma. Alfie, arvaakko mitä meillä on yhteistä? Korvat. Säkin oot korvaamaton.

  Sulla on tommonen vaaleen sininen hienosteluhuivikin. Voi jee. Sulla on kaikkee, kultanen pallokin.

  VastaaPoista
 4. Teillä on varmasti ollut mielettömän ihana loma kuvista päätellen :) Meillä mäyris on vielä saanut odotella tämän kesän mökkireissua, viime kesän kesätyöttömyys oli enemmän koiran mieleen, mutta vielä sitä täytyy käydä viemässä koira luonnonhelmaan :D

  VastaaPoista
 5. Heippa lomalaiset, tervetuloa takaisin blogin pariin (jo teitä on kaivattukin ;D). Vaikka onhan se välillä mukava viettää aikaa ilman nettiä ja ladata omaakin akkuaan.

  Loma on näköjään sujunut rattoisasti ja upeita kuvia tarttunut kameran "filmille". Alfie lienee juossut sydämensä kyllyydestä, koska kieli roikkuu vyön alla. Ja ah, tästä mä nautin: Alfie uimassa, aivan mahtavaa.
  Voi Alfie, kun sä oot niin hurmaava nuorimies!

  VastaaPoista
 6. Teilläpäs on ollut mukavat lomailupäivät. Kuvistakin huokuu Alfie-nuorukaisen ilo. Ehkä sillä barffilla saa vähän lisää turkkia seuraaviin näyttelykoitoksiin:)Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 7. Myrsky: korvien asento oli lähes koko loman taivasta kohden:D Oli niin kovin kiire juosta jatkuvasti, etteivät ehtineet juurikaan asettua ala-asentoon. Hienosteluhuivi oli välttämättämätön kapistus hellepäivinä litimäräksi kasteltuna kaulassa että edes vähän viilentäisi...järveen pulahtelu toimi myös ;)

  ps. kultainen pallo on isäni, joka edelleen tykkää pelailla :)


  Sunan: oli meillä kyllä tosi mukava loma :) Toivottavasti pääsette mahdollisimman pian luonnonhelmastelemaan koiran kanssa =)


  Mondica: ...ja villi:D Mut on se, ihana, ja aina on niin kiva katsella toisen rajatonta riemua:)


  Ellieli: Kiitos, ja kaivattu ollaan teitäkin kaikkia!:) Kuvia tallentui useita satoja (niistä riittäisi varmasti koko vuoden bloginpitimiksi, jos vain viitsisi kesäiloa postata pitkin talvea, heh) Tuntui ettei Alfie ottanut juurikaan kävelyaskelia, ainakaan kuvista päätellen, piti lentää pihan päästä toiseen jatkuvasti! Uimahommat olivat kyllä mukavia, erityisesti senkin takia, että oli tosi kuuma ja se oli kaikista nopein viilennyskeino kun koira ei yksinkertaisesti malttanut pysytellä kauhean kauaa varjossa tai sisällä.


  Marja-Leena: Mukavat oli lomailupäivät, tosiaan vanhempieni mökillä oltiin ja aina kun pääsee vanhoille, rakkaille kotikonnuille, tulee paitsi nostalginen niin myös hyvin kotoisa olo :)

  Heh, ei taida barf auttaa sinällään turkin pituuteen, laatuun kylläkin:)

  VastaaPoista