sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Näyttelyissä


Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Eetu oli paikalla näyttelyissä! Ihan parasta! Ei minulla muuta.

Dynaaminen Duo aloittelee aamuaan.


Minä. (Tuomari roplaa hännän nikama kerrallaan)

Eetu.

Minulla on näyttelypanta = olen töissä. Silloin ei saa enää painia Eetun kanssa.


Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Oltiin sitten ensimmäisissä näyttelyissä eilen ja tänään. Paikalla olivat myös Eetu isäntänsä + avustajansa kanssa ja kasvattaja perheineen kolmen koiran kanssa. Kokoonpano oli mainio ja hauskaa oli! 

Lauantaina tuli JUN-EH saksalaiselta tuomarilta, joka ei oikein pitänyt Alfien niukasta turkista. Jatkopaikka tyssäsikin sillä kertaa siihen. Arvosteluun oli kirjailtu seuraavaa:

"Elegant type. Masculine head. Not enough coat for 14 month. Very good chest. Slightly turning out on the front. Very good topline and distance in the ground. Very good hindangulation. Well-marked colour. Moving very good in front and behind. Nice temperament."

Häntä pysyy melkein siinä missä sen pitäisikin eli selkälinjan suuntaisena.

Lauantain arvostelussa oli paljon positiivista, emmekä suinkaan lannistuneet vaan olimme innokkaita kuulemaan mitä seuraavan päivän tuomari Alfiesta sanoisi.

Lauantaina kaatosade, sunnuntaina aurinkoa.

Tänä aamuna olimme paikalla aikaisin ja seurasimme kaniini- ja kääpiökehät ennen omiamme. Lauantaina kasvattaja oli handlannut Alfien, mutta halusin tänään olla itse handlerina, vaikka olinkin täysin vakuuttunut, että vähintään kompastun ja kaadun koiran päälle tai sekoilen muuten vain siihen malliin lahjakkaasti, että tyrin koirani mahdollisuudet. No en kaatunut enkä tyrinyt ja Alfie esiintyi varmasti, rauhallisesti ja osoitti muutenkin pitkän päivän aikana kasvaneensa huimasti mitä tulee mielenhallintaan ja käyttäytymiseen (erityisesti kun jouduin kerrankin ottamaan sen suoraan häkistä, kesken päiväunien, alle sekunnin varoitusajalla kehään ja se vain ravisti päätään pari kertaa ja veti oman osuutensa kuin vanha tekijä!) Se keskittyi omaan suoritukseensa todella hienosti, enkä olisi voinut olla siitä enää ylpeämpi! Se pysyi hyvin asennoissa ja liikkui itsevarmasti ja ne kömmähdykset mitä ehkä omassa handlaamisessani tuli, koira paikkasi sujuvasti. Meistä on tullut aika hyviä tiimityöskentelijöitä.

Odottelemassa ruusuketta.

Päivän saldoon olimme äärimmäisen tyytyväisiä (joku saattaisi ehkä jopa sanoa, että olin haltioissani): JUN-ERI, JUK1, PU2, SA, Royal Canin JUN-ROP, VASERT Arvostelu oli seuraavanlainen:

"Tyylikäs juniori. Erinomainen uroksen pää. Hyvä purenta, hyvät silmät & korvat. Kaunis kaula & ylälinja, lupaava köli. Oikeanlaiset kulmautuneet, vahvaluustoiset raajat. Hyvä häntä, hyvä karva & hapsutukset. Hyvät liikkeet."

10 kommenttia:

 1. Onnea onnea!
  Mä en ymmärrä noista ropseista ja serteistä;) mutta minkäs värisen ruusukkeen sait?
  Mallikkaalta näytät kyllä!

  VastaaPoista
 2. WAU, onneksi olkoon! Te olitte hyviä!!! Mielettömän positiiviset arvostelut varsinkin tänään! Sä oot kyllä semmoinen koirankouluttaja, että en toista tiedä, nöyrä kumarrus täältä!

  Ja aivan ihania kuvia! Alfie on NIIN söpö! On Eetukin!

  VastaaPoista
 3. Wau, hienoa, onneksi olkoon! Mä en ymmärrä noista lyhenteistä mitään, mutta Alfie on saanut kehuja oikein saavista kaatamalla:)

  Mä katselin juuri äsken jotain vanhaa Koirakuiskaajaa ja siinä korostettiin energian merkitystä hihnan molemmissa päissä ja eritoten sitä, miten ihminen siirtää energiansa koiraan ja koira alkaa toimia sen mukaan. Alfie oli ainakin rennoista rennoin, kun se pääsi kehään suoraan päikkäreiltä:)

  Onko seuraavat näyttelyt jo tiedossa? Kauniita kesäpäiviä teille!

  VastaaPoista
 4. Vähänkö oon sua kaivannu! Sä oot ollu näyttelyssä ja menestynny hianosti. Mä en noista JUKEISTA ja ROPEISTA mitään ymmärrä, mut ne kuulostaa erinomaisilta. Sä oot mahtikoira!

  VastaaPoista
 5. Hienot suoritukset. Kehuihan se englanninkielinen tuomarikin.Sille olisi vaan pitänyt olla vielä enempi turkkia:) Hyvä suoritus M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 6. Hei Sirpa :) Kiitos :) Vasertin väri on vaaleansininen, ROP'in punakeltainen, mutta sitä ei saatu kun olivat loppu :( Ajattelin kyllä pistää mailia, että saataisiin omamme, kun oli vielä debyyttinäyttely ja kovasti tohkeissamme oltiin, heh :)  Annamari: kiitos :) Eipä siinä meikäläisen taitoja juurikaan ollut pelissä, Alfie vaan tykkää esiintyä eikä hermoile :) Kovin vähän on tekemistä meikäläisellä siinä hommassa, lähinnä piti keskittyä siihen, ettei ihan kauhean isoja mokia tule tehtyä! :D Mutta kiitos kannustavista sanoista! <3 Eetu on todellakin söpö ja poika nappasikin kaksi JUN-ERIä! :) Hienoa, Eetu! :)


  Anu: Kiitos :) En ymmärtänyt minäkään vähän aikaan sitten yhtään mitään noista lyhenteistä; onneksi netistä löytyy näyttelysanastoa ja lyhenneselvityksiä :) Eilen vielä paikkailin aukkojani kyselemällä kasvattajalta kun homma oli mulla vähän hakusessa välillä, enkä ollut ihan joka hetki ihan kartalla, heh. Noviisina ei välttämättä ihan tiedä, että päästiinkö nyt jatkoon ja jos, niin missä vaiheessa seuraavan kerran kehään :D Onneksi oli näyttelykonkareita mukana!

  Allaolevasta linkistä löytyvät selitykset lyhenteille ja väreille, sekä miten kehissä etenee minkäkin laatuarvosanan saatuaan:

  http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/nayttelyt/nlynaakkoset.htm

  Seuraavista näyttelyistä ei ole vielä tietoa, mutta varmasti mennään taas jossakin vaiheessa. Hieman ehkä tuo näyttelykärpänen nyt saattoi meitä puraista ;) Kauniita kesäpäiviä sinnekin!


  Myrsky: on ollut meilläkin ikävä teitä kaikkia täällä blogimaailmassa, tänään täytyykin käydä urakalla kamujen blogeja läpi, että pääsee taas ajantasalle kunkin kuulumisista! :) Koskas nähdään näyttelyissä?:D
  Oot kyllä, Myrsky, niin soma poika, että varmasti hurmaat mennen, tullen ja palatessa tuomarit! :)

  VastaaPoista
 7. Marja-Leena: juu, kehut olivat hyvät, mutta vastakohta Eetuun liian räikeä :D Menivät nimittäin aakkosjärjestyksessä peräkanaa, Eetu ensin vahvaturkkisena ja Alfie sitten niukemmalla karvoituksella varustettuna ;) Mutta ei valittamista, tähän joudutaan varmasti tottumaan kun laikullisilla on monesti vähemmän tuota turkkia kuin muilla, eikä Alfien turkki ole vielä edes täysin kasvanut. Kuulemma tuossa 3-4 vuoden iässä voi olettaa, että turkki on täysin "valmis" humppatukilla.

  VastaaPoista
 8. Ehdinkin tiirailla sunnuntaina teidän ensimmäisen kehässä käynnin ja Alfie näytti todella komealta, häntä ylväänä. Pöydälläkin oli hienosti. Myöhemmin näin teidät ohimennen ja huomasin, että kannoit jos jonkin väristä härpäkettä :D (piti heti tutkia näyttelykatalogista että mitä ne tarkoittaa). Alfiellahan meni todella hienosti kisat!

  Meidän saksalainen tuomarikin oli tosi mukava. Olin jotenkin pelännyt, että näyttelyt on tosi totista puuhaa, jos mokaat sen hetkesi niin se on sitten siinä, mutta ei sentään, mekin saatiin tehdä toinen kierros, jotta koirasta saa parhaan suorituksen irti. Hommahan olikin mukavaa :D Ehkä joku kerta satutaan uudelleen samaan näyttelyyn, vuoden päästä ainakin ;D

  VastaaPoista
 9. Vau, isot ONNITTELUT. Mahtava tunne kun saa hyvät arvostelut. En mäkään niistä mitään ymmärrä, kun meillä taitaa noi näyttelyhommat Ellin kanssa jäädä väliin, jos ei tuota kasvua pian ala löytymään tuolta etupäästä.

  Tuossa ekassa kuvassa näyttääkin hiukan siltä, kuin Eetulla olisi paksumpi turkki. Olen kyllä sitä mieltä, että Alfiella on aivan upea turkki noinkin. En välttämättä olisi edes huomannut eroa, ellet olisi maininnut, eivätkä pojat olisi ollut noin vierekkäin kuvassa. Kesäkuumalla varmaan koiralle riittäisi vähempikin turkki, kun taas talvipakkasille kaipaisi hieman paksumpaa versiota.

  VastaaPoista
 10. Sunan: voi vitsi, olisitte tulleet vielä juttelemaan, kun ei ehditty vaihtaa kuin muutama sana siinä aamulla. Siinä piti vähän kytätä omaa vuoroaan kun näin noviisilla homma oli vähän hukassa välillä, eikä tiennyt oikein vielä, että mitä tulee minkäkin osion jälkeen.

  Juu, tuomarit olivat mukavia:) Ja nyt kun näki miten tuo homma kokonaisuudessaan toimii, niin ensi kerralla on taas vähän viisaampi :) Varmasti nähdään näissä merkeissä vielä ja sitten koirapuistomerkeissä taatusti myös! :D


  Ellieli: Kiitos:) Vielähän on Ellillä kovasti aikaa kasvaa, jotkut kehittyvät hitaammin kuin toiset, vähän niin kuin meidän Alfie, joka näyttää joskus tosi pentumaiselta isompien, samanikäisten urosten rinnalla!

  Eetulla on kyllä mahtava turkki:) Pojat ovat keskenään hyvin erinäköisiä, ei ehkä ihan heti täysveljiksi uskoisi:) Talvella Alfie pärjää tosi hyvin, ei juurikaan palellut, edes tassuista, kovillakaan pakkasilla. Mantteli oli niskassa kun oli tosi kylmä, mutta koiran oma lämmitysjärjestelmä toimi todella hyvin ja jos pisti manttelin päälle -20 asteessa, niin takin ulkopintaan alkoi muodostua jäähilettä kun koiran keho lämmitti sitä sisäpuolelta :) Eli ei tarvi vetää palttoota niskaan ihan pikkupakkasilla :)

  VastaaPoista