torstai 22. joulukuuta 2011

Ja mistä sitä taas muistaakaan, että talossa on pentu...?

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

....siitä, että minua on kohdannut sulkasato. Hännästäni on poistunut karvoja, eikä suinkaan luonnollisen poistuman kautta, vaan ihan Aslanin toimesta. Mikä siinä onkin, että hännässäni pitää roikkua, sitä täytyy nykiä ja siitä on ihan pakko vetää?

Aslan kuvassa 11 vkoa vanha ja jonottamassa ulospääsyä takaovella. Otteita ihmisen päiväkirjasta:

....siitä, että kun olet meikkaamassa kaikessa rauhassa ja pentu alkaa huutaa ulko-oven edessä. Ei siis mitään hienovaraista ilmoittelua, sievää pentuvinkunaa, vaan sellaista korvat halkaisevaa hätähuutoa, jolloin kiskot ääntänopeammin takin niskaasi, survot jalkasi kenkiin (ei väliä vaikka olisivat eri paria), hanskoja ja kaulahuivia et edes ehdi ajatella ja sujautat valjaat paikallaan hötkyilevän pennun niskaan. Teet pikaisen sivusilmähavainnon, että leikkiensä lomassa se on huvikseen käynyt nauttimassa puolet vesikupin antimista, n. pari desiä. Avaat ripeästi oven, kiidät (liukastellen) koiran kanssa pation läpi vain todetaksesi, että se käy tyhjentämässä itsensä naapurien etupihalle. Kiitolaukkaominaisuutta hyväksi käyttäen juokset (kas, jalkaanhan osuivat oivallisesti luistinten virkaa toimittavat kumisaappaat) tien toiselle puolelle, että edes seuraava tavarantoimitus osuisi muualle kuin ulko-ovien eteen.

Toteat, että samahan tässä on pieni lenkki tehdä kun nyt kerran ulkona ollaan. Sillä ei ole merkitystä, että hanskat ja kaulahuivi ovat edelleen kotona, eikä jalassakaan ole kuin ohuet farkut. Lenkität innokkaan pikkukaverin. Vain toinen puoli kasvoista meikattuna.

ps. toista kuvio riittävän monta kertaa vakuuttaaksesi ohikulkijat siitä, että olet toispuoleisine meikkeinesi retroilemassa 80-luvun alkupuolen erinäisiä musiikkiskenejä ja trendejä takaisin.5 kommenttia:

 1. Häntä on kai mielenkiintoinen; se on sopiva suuhun, se on liikkuva, ikäänkuin kutsuva "tule tänne vaan, pus kii!".

  Täytyypä joskus kokeilla tuota retromeikkiä, kuullostaa se sen verran hauskalta ;D)))
  Kokeileppa pistää jotkut hanskat jo valmiiksi takin taskuun, kätevä kaivaa sitten esiin kun yllätyslenkki iskee.

  VastaaPoista
 2. Pentukoiran (naispuolisen) omistajan on siis syytä laitattaa kestoripset ja viettää täysissä pukeissa 24/7 mikäli mielii ulkoiluttaa koiraansa...

  Loppujen lopuksi tuskin kovinkaan moni kiinnittää koiran omistajaan huomiota, jos pentu on yhtä suloinen kuin Aslan kuvien perusteella näyttää olevan. Koira saa kaiken huomion, vaikka kotiväki olisi kuinka pynttäytynyt juhlallista asiantoimitusta varten.

  Mutta sehän on kyllä todettu, että jos lähdet kauppaan tukka likaisena, ilman meikkiä ja tuulipuku päällä, niin kaikki tutut tulevat vastaan. Ja tässä on pahinta, ettei ole sitä huomion keräävää mäyräkoiraa mukana.

  VastaaPoista
 3. Oli ne toppahaalarit vaan aikanaan aika kätevä keksintö ;) Vielä lapaset hakaneuloilla hihansuihin kiinni, niin ulos lähdöt olis tosi nopeita. Mikään ei hermostuta ihmistä ja koiraa enempää kuin hanskojen ja avaimien etsiminen, kun lenkitettävä on piripinnassa! Mutta niinhän se on, että ulos päästyään siellä olemista jatkaa usein paljon pidempään kuin oli aikonut :)

  VastaaPoista
 4. Mä oo kyl erityisen ylpee Aslanin käytöksestä. Siis tosta, että se osaa pyytää ulos. Mullahan tää juttu ei oo ollu itsestäänselvyys. Tässä välillä jouduin käyttään jopa kumihousuja. Se autto vähäks aikaa ja sitten mä taas alotin lorotteleen. Sisälle siis. Viime yönä PYYSIN päästä ulos. Klo 12 haukuin isosti. Äippä käytti. Aamulla tein saman haukkumisen ja kävin iskän kaa pihalla. Ehkä se tästä...

  Mutku Aslan on ihan pikkanen koiruli ja mä täytän aatton jo 9 kuukautta...

  Teil on kyl hyvä tiimi, Alfie ja Aslan. Oon oikeen ylpee teistä. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 5. Ellieli: hännässä on sitä jotakin, varsinkin kun se viuhuu siinä kuonon edessä vimmatusti, niin tottahan sitä pennulla tulee houkutus vähän nykäistä ;)

  Arvaas olenko pistänyt hanskat usein taskuuni jo muistaessani...ja sitten palattuani lenkiltä, otan ne kädestäni ja laitan takaisin takkikaappiin ;) Sama pää, kesät talvet.

  Suosittelen retromeikkausta, tästä voi tulla valtavan suosion saanut hitti, ei suinkaan huti ;)


  Olli: Totta puhut :) Tuo kaupassa räjähtäneen näköisenä liikkuminen juuri silloin kun tuttuja tulee vastaan pilvin pimein on vähän sama juttu kuin kännykän soiminen just kun olet mennyt suihkuun...takuuvarmasti joku soittaa viimeistään siinä vaiheessa kun iskee shampoon päähänsä. Mielellään vielä mahdollisimman tärkeän puhelun ;)


  Mai: pitäsköhän laittaa hakaneuloilla hanskat takkiin kiinni? :) Aslan yleensä pyytää ulos siinä vaiheessa kun on jo kiire, joten sitä ei yleensä tule kauheasti edes etsittyä ylimääräistä vaatetusta kun vaihtoehtona on se, että oven eteen tulee lammikko tai sitten ulos ;)


  Myrsky: Aslan on pyytänyt ihan ekasta illasta asti ulos kun taloon 8-viikkoisena tuli. Alphonse ei pentuna pyytänyt kertaakaan. Mielivaltaisesti pissat tuli sisälle ja ulos, Aslan taas ei edes tykkää pissata sisälle. Alfie tykkäs. Monesti olen kuullut juttua, että sisäsiisteys olisi erityisen haasteellista juurikin mäyräkoirauroksen oppia. En tiedä onko siinä miten paljon perää sitten, mutta Alfie ainakin teetti rutkasti töitä sen suhteen. Ja sitten yhtenä päivänä se jotenkin kirkastui sille ja on oikeastaan siitä yhdestä hetkestä asti ollut sisäsiisti.

  Eniten mä pelkään merkkailua mitä Aslaniin tulee. Sisäsiisteys sisällään ei välttämättä tule olemaan ongelma sille, mutta se murkkuikäisen testosteroniuho onkin sitten asia erikseen. Nyt ollaankin tosi tarkkoja, että ovista Aslan saa kulkea vasta viimeisenä, ruuat ja huomiot saa Alfie ensin ja tällä hetkellä meininki on se, että Aslan on sisäistänyt marssijärjestyksen. Saa sitten nähdä miten tässä käy kun tuosta vähän kasvaa...

  Mutta on se, kieltämättä, raskasta kun pentu lirittelee minne sattuu. Muistan liiankin hyvin. Eikä siihen oikein voi sanoa, kuin että tsemppiä, kyllä se siitä! Ja jos Myrsky jo huhuilee yöllä viemään ulos, niin voiton puolella olette! :) joskus jotkut jutut ottaa oman aikansa, mutta varmasti Myrsky on täysin sisäsiisti ennen kuin edes ehditte huomata! 9 kk ei vielä ole niin kauhean vanha...onhan tässä aikaa vaikka kuinka :)

  Ihanaista Joulua teillekin! :)

  VastaaPoista