torstai 29. joulukuuta 2011

Mäyräkoirat katsovat elokuvia

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Välipäivissä on ollut hulinaa ja huilimista. Aslanin kanssa olemme katselleet elokuviakin, tosin mielenkiintoisissa juonenkäänteissä ihmisten pakko harhauttaa Aslania, koska sen tapa eläytyä elokuvaan on lievästi sanottuna äänekäs. Se ei ehkä vielä tiedä, että toisten katselunautinnon saattaa pilata kommentoimalla koko ajan ääneen tapahtumia. On myös aika vaikeaa nukkua elokuvan läpi jos toinen karjuu jatkuvasti korvanjuuressa.

Äänekäs elokuvakriitikko, Aslan Jokinen.

Kriittinen yleisö, Alphonse Jokinen.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Aslan lumoutuu elokuvista, mutta valitettavasti se ei osaa lumoutua niistä äänettömästi. Sen television katselusta tulee mieleen se elokuvateatterin kovaäänisesti kuiskiva takarivin hemmo jonka on aina pakko selostaa juonta ääneen muille aivan kuin nämä eivät tajuaisi näkemäänsä. Ehkä ihmiset ovat Aslanin mielestä poikkeuksellisen hitaita ja sen täytyy tulkita ääneen asiat joita se ruudulla näkee. Tietenkin se voisi tehdä sen tulkitsemisen haukkumatta, murisematta ja ulvomatta. Mutta ainakin se saa elokuvista kaiken irti.

7 kommenttia:

 1. Nyt on alkamassa hiihto- ja mäkihyppykaarnevaalien kulta-aika, joten Aslan voisi vaihtaa elokuvien kommentoinnin urheiluselostukseksi. Veikkaan, että selostuksen taso paranisi kummasti.

  VastaaPoista
 2. Olli: hyvä idea! :) Pahoin vain pelkään, että Aslan on enemmän kallellaan eläinhahmoihin päin...ja mainoksiin, niitä täytyy vahdata tosi tarkkaan :) Huvittavaa katseltavaa kyllä sen telkan kyttäys. Alphonse ei jaksa vaivautua seuraamaan muuta kuin ääniä, mutta Aslanin pää liikkuu ruudussa näkyvien hahmojen mukaan ja kuuntelee tarkasti pää kallellaan dialogeja ;)

  VastaaPoista
 3. Mä en muuten tajua sitä, kun jotkut väittävät, ettei koirat muka näe televisiota? Meillä on kaikki koirat olleet kovia vahtaaman telkkaria. Uusi sukupolvi tosin on löytäny tämän hyvin äänekkään harrastuksen vasta nyt syksyllä. Taas ei ole kovin helppoa katsoa eläimiä sisältäviä ohjelmia. Tai, helppoa ja helppoa. Ei kai se nyt sinänsä vaikeaakaan ole, mutta todella äänekästä kylläkin. Eli parempi, jos ohjelma on tekstitetty.. ;DD

  Oikein Mukavaa ja Onnellista Uutta Vuotta teidän koko suloiselle laumalle! ♥

  PS. Jännittää ihan ensi vuosi. Lähinnä siis siksi, että kumpi meistä - sinä vai minä - "sortuu" ensimmäisenä ja hankkii kolmannen koiran. ;) Sitä odotellessa..hih! :DD

  VastaaPoista
 4. Hmm, mua syytetään joskus "Aslanmaisuudesta". Tulee siis kommentoitua jotain ohjelmaa vähän liikaa, kun toinen tykkäis sitä rauhassa katsoa. Olen myös itse joutunut kyseisen teon uhriksi toisten taholta :)

  Hyvää, rauhallista ja turvallista Uutta Vuotta koko teidän laumalle!

  VastaaPoista
 5. Kyl määkin kattelen eläinohjelmaa ja semmossia mistä lähtee ovelia elikkäs outoja ääni. Toivottelen teidän porukoille lepposia leffailtoja ja reippaita kävelyretkiä myös ensi vuodeksi!

  VastaaPoista
 6. annamari: Heh, koirathan näkevät television tapahtumat vallan mainiosti, ei tarvitse kuin seurata koiran pään liikkeitä vaikkei telkassa oisi ääntäkään päällä, niin näkee miten ruudun tapahtumia seurataan tiiviisti ;) Siitähän kiistellään myös, että mitä värejä koirat näkevät ja jostakin olen lukenut (eli antanut itseni ymmärtää) etteivät koirat näkisi vihreää väriä. Tämäkin teoria kumoutui kun Alphonse säikähti vaaleanvihreää pölyrättiä pesuhuoneen lattialla :)

  Älä kuule yllytä hankkimaan lisää koiria tähän hätään! :D :D Kaksi pentua vuoden sisään alkaa kyllä olla meikäläisen kiintiö ;) Pissatusrumbaan kaivataan taukoa! :D Tosin tulihan Aslanilla eilen kokonaiset 5 kk ikää täyteen, mikäs pentu se nyt enää on ;D Parempi, siis, olla yllyttämättä :D Mieli kun on tunnetusti heikko... ;)
  ihanaa vuodenvaihtumista teille <3 Typyille rapsuja! :)


  Ellieli: kommentointi on tärkeää, että muut saavat kupletin juonesta varmasti kiinni :D Onhan se, tietty, hieman rasittavaa joskus jos joutuu vääntämään jatkuvasti lisää volyymia peliin kun koirat intoutuvat liiankin kanssa seuraamaan tapahtumia ;)

  Pelotonta ja suloista Uutta Vuotta teillekin! <3

  VastaaPoista
 7. Hmm, asettuisinko ihan kiusallani koirien puolelle tässä leffajutussa ;) Koirista on tosi rasittavaa vääntää aina rautalangasta ihmisille, mitä telkkarin eläimet OIKEASTI sanovat ja viestittävät ;)

  Nimim. "en jaksa yhtään tv:n tai muidenkaan äänien aiheuttamia koirien yhteisselityksiä, suureen ääneen..."

  VastaaPoista