tiistai 2. marraskuuta 2010

Arkipäivän riemut


Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta, takautuvasti :

Meillä on sellainen kiva siivousväline, jota naisihmiseni kutsuu “koiran aktivointikepiksi”, sillä aina kun se ottaa esiin, minä villiinnyn täysin. Yritän samanaikaisesti mennä sitä pakoon ja ottaa kiinni (vaatii käsittämätöntä reaktionopeutta tehdä näitä kahta, päinvastaista liikettä, yhtäaikaisesti). Olen yrittänyt haukkua ja haukata sen kumoon ja naisihmisen tuskastuneesta äänestä päätellen olenkin ollut hyvin lähellä näiden toimintojen toteensaattamista. Hänellä on tänään siivouspäivä, aktivointikeppi saattaa ilmestyä ilokseni taas esiin! Nukun ensin vähän varastoon, että olen virkeä jahtaamaan sitä. 


Otteita ihmisen päiväkirjasta, takautuvasti:

Oletteko koskaan yrittäneet luututa lattioita kun olette kahden pennun kanssa, eikä ole mitään rajattua tilaa jonne koiran voisi siivouksien ajaksi pistää? Minäpä olen. Enkä kovin mielelläni tee sitä enää. Kutsun lattiamopin runkoa aktivointikepiksi, sillä sen aiheuttama reaktio mäyräkoirapojassa herättäisi koiran kuolleistakin. Tilannekuvaus lattioiden siivouksesta:

Ota esille lattiamopin runko-osa. Katso kuinka koiran silmiin ilmestyy mielipuolinen kiilto.

Kastele moppiosa, kuuntele miten koira läähättää lähellä, teputtaa hermostuneesti takajaloillaan ja heiluttaa kiihtyvällä nopeudella häntäänsä. 

Kiinnitä moppi runkoon. Hätistä koira pois

Jatka mopin kiinnittämistä runkoon. Jatka koiran hätistämistä pois. 

Hätistä koira pois.
  
Hätistä koira pois uudelleen. 

Vedä salamannopeasti moppia pitkin lattiaa, väistä syöksyvää koiraa, tee kiertoliike, kiskaise moppi runkoineen nopeasti ilmaan, koiran ulottumattomiin. Katsele kuinka koira turhautuneesti puhisee ja hyppii ilmaan. Yritä verbaalisesti saada koira poistumaan paikalta pedilleen. Ymmärrä kuulostavasi täysin naurettavalta. 

Yritä rauhoittaa vauhkoa koiraa, harhauta lelulla, katsele miten se ei onnistu ja vetäise uudestaan nopeasti mopilla lattiaa pitkin. Yritä estää koiraa tarttumasta moppiin. Kaiva koiran suusta mopinriekaleita. Yritä verbaalisesti komentaa koiraa. Tajua tilanteen absurdius, ymmärrä, että yhtä hyvin voisit kieltää kalaa uimasta. 

Heitä koiralle pallo mahdollisimman kauas mopista. Katsele miten se jatkaa mielipuolista mopin tuijottamista, pallosta välittämättä. Toivo samanlaista keskittymistä peruskäskyjä kuunneltaessa. 

Anna periksi, ryhdy pesemään lattiaa, yritä olla välittämättä, että raahaat jokaisella mopinvedolla murisevaa, haukkuvaa ja hysteeristä koiraa mukanasi, joka on tanakasti tarttunut kiinni pahimpaan viholliseensa, moppiin.

Hae takaisin koiran irrottama ja anastama moppi. Käy ensin läpi  strategiasuunnitelma jolla haltuunotat mopin itsellesi; huomaa, että koiran logiikka on mutkikkaampi kuin yksikään  suunnitelman teelmä jonka olet kehittänyt. Herkuilla lahjominen ei auta. Näännyttävän kilpajuoksun jälkeen kiinnitä moppi takaisin vain huomataksesi, että koira on sillä välin hakenut  pölyrätin jota riepottelee odotellessaan mopin vapautumista. Hae koira ja rätti. Kiroile.

Kuivaa hiki itseltäsi, sulje aktivointikeppi pois koiran ulottuvilta, totea, että olet saanut pestyä alle puolineliötä lattiapinta-alaa. Jatkaa samaa seuraavana päivänä. Tähtää nyt kokonaiseen pestyyn neliön alaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti