tiistai 16. marraskuuta 2010

Lahjalista Joulupukille


Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Rakas Joulupukki,

olen antanut itseni ymmärtää, että sinulle voi esittää toivomuksia ja pyyntöjä. En ole täysin varma, miten tämä systeemi toimii, mutta koska se ei ole toiminut kovinkaan mallikkaasti ihmisteni kanssa (jotka väistelevät vastuutaan ja velvollisuuksiaan toteuttaa jokainen mielihaluni), olen valmis yrittämään tätä kautta.

Pois lukien erimielisyydet joita meillä saattaa olla siitä, olenko ollut kiltti vai en, eli ansaitsenko ruusuja vai risuja (selvennyksesi esitettäköön, että ne risut olisivat kyllä mieluisampia, koska niitä on kiva pureskella ja kantaa suussaan) minä esitän nyt kainon listan tarvitsemistani tavaroista ja asioista.

a) riittävästi kahdenkeskisiä hetkiä lehtikorin kanssa (mielellään täynnä ihania, rapisevia ja revittäviä sanomalehtiä. Sillä ei ole minulle mitään merkitystä ovatko ihmiseni ehtineet lukea niitä vaiko eivät).

b) vapaa pääsy (viikon jokaisena päivänä) kumpaankin vaatehuoneeseen ja mellastusoikeus vaatteiden keskelle. (Toivon, että paidat ja puserot laskettaisiin henkareista lattialle jo valmiiksi kasoiksi ja sukat, erityisesti villasukat, aseteltaisiin niiden viereen).

c) mäyräkoirankestäviä vetoleluja; mallia: tanskandoggi, tai muu samankokoinen koira kuin mitä itsekin olen.

d) viiliä joka aterialla, rajoituksetta (porkkanasosekin menettelee, kunhan se on kuorrutettu viilillä).

e) matokuuri päivittäin. Aika harva herkku on yhtä hyvää kuin matolääke.

f) lenkki ilman rajoittavaa hihnaa. Rajoittava ihminen voisi myös jäädä lenkin ajaksi kotiin.

g) oikeus avata muidenkin lahjapaketit - minulle on merkityksetöntä niiden sisältö, mutta lahjapaperit – ja narut haluan pitää.

Kunnioittavasti,
Alphonse Demetrius Jokinen, mäyräkoira


Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Parahin Joulupukki,
toiveeni Joulun suhteen eivät ole suureellisia, mutta sitäkin hartaampia.

Toivoisin, että voisimme pystyttää kuusen ilman että sen juurelta löytyisi merkkipissa tai että alaoksat, koristeineen, tulisivat syödyiksi.

Toivoisin myös, että naapureille suotaisiin joulurauha, eikä sitä julistettaisi kello 12, 13, 14, 15, 16 jne. (ymmärtänet yskän), haukkumalla kuono kohti korkeuksia.

Edelleen toivoisin, että perhe saisi aterioida jouluruokansa ilman, että pöydän vieressä istuu rukoileva koira (jonka rukouksilla ei ole mitään tekemistä joulun sanoman kanssa).

Ja viimeinen, se tärkein toivomus, jonka haluan esittää, on toivomus saada viettää pitkiä, onnellisia ja terveellisiä vuosia meille niin tärkeän ja rakkaan koiran kanssa.

Vilpittömästi,
Maria, mäyräkoiran ihminenAasinsilloitan kuvan ylläolevaan tekstiin ja kerron teille, että teurastin eilen itselleni iltapalaksi sian. Se on vähän niin kuin joulukinkku.


6 kommenttia:

 1. Nauroin taas vedet silmissä, ihana postaus:) Voin kertoa, että purjekankaat voi myös unohtaa mäyräkoiran leluina, ainakin jos kestäviä etsii... Meillä on nyt korvaton ja osittain jalaton otus, Topi aterioi eilen sitä samaan aikaan kuin me muut syötiin päivällistä. Ainoat lelut, jotka vielä ehjiä, ovat KONGIN puppy Kong ja Wubba. Niissä ei jälkeäkään pahoinpitelystä! Eli niiden on pakko olla kestäviä, kaikkensa on kyllä tehnyt, että niistäkin olisi päästy:) Jopa sellaiset solmuköydet se on purrut poikki... Ihania otuksia! Mut ei siis ole koskenut kotona mihinkään eikä tuhonnut mitään, joten mielelläni ostelen uusia ja uusia leluja tyypille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Anu! :) Kiva kuulla, että naurut irtosivat =) Mulla irtosi kanssa tänään melkoinen nauru tuon pojan kanssa muutamaan kertaan aamulla, täytyy kerätä talteen ja pistää sitten postaus niistäkin tulemaan jossain vaiheessa :) Ei ole yksikään aamu samanlainen, ei ;)

  Ahaa...purjekangas ei siis kestä...hmmm...Kongit meiltä puuttuvatkin, mutta olen sillä silmällä niitä katsonut Mustissa ja Mirrissä, täytyy pistää hankintalistalle!

  Onko teillä muita aktivointileluja noiden Kongien lisäksi Topilla? Lähinnä tarkoitan sellaisia puisia "pelilautoja" joissa olevien siirrettävien/nostettavien puupalikoiden alle voi piilottaa nameja joita koira sitten käy etsimässä? (Tulikohan varmasti riittävän sekavasti selitettyä?;)
  Mietin vain, että onkohan sulla kokemusta niistä?

  Mä olen ajatellut jotakin sentapaista Alfielle, kun tällä hetkellä sillä on aktivointileluna meidän tilanjakajakirjahylly jossa on kirjoja molemmilla puolilla. Se on tosi näppärä kun kuonolla tai tassulla voi työntää kirjoja eteenpäin ja sitten ne mukavasti rämähtävät lattialle toiselta puolelta. Mun mielestä se ei ole välttämättä ihan paras aktivointilelu ;)

  Pitäisi saada pojalle keksittyä jotakin raskaampaa itsenäistä aivojumppaa...siinä on nimittäin koira, joka tarvitsee paljon pikkupuuhastelua :)

  VastaaPoista
 3. Heh, Alfielle täydellinen "itsensä kokoinen" aktivointilelu tuo kirjahylly:)!!! Ymmärrän, ettei ilostuta sinua. Meillä ei ole niitä puisia aktivointileluja, mutta mun serkku, jolla on kaksi isoa koiraa, on kehunut niitä tosi kovasti, koirat ovat ihan tohkeissaan, kun peli otetaan esille. Se on kanssa niitä esineitä, joita EI jätetä koiran leikittäväksi vaan sillä leikitään ohjatusti, muuten on pelit menetetty, niin paljon ihania puuosia järsittäväksi... Toisaalta serkun koirat oppivat ne pelit alta aikayksikön, mutta kaippa ne silti "nauttivat" puuosien siirtelystä, kun alta paljastuu herkkuja. Meillä Topi ei saa edes Kongin sisältä namia ulos (ei ilm. niin välkky otus?) ja saattaa ährätä sen kanssa tuntikausia, joten toistaiseksi se riittää meille:) Nyt Topi säntäilee täällä Vesinokkaeläimen (http://www.petpark.fi/koiratarvikkeet/product_catalog.php?c=27) munien perässä ja työntelee niitä itsekseen... Niistä se tykkää kovasti eikä ole rikkonut niitä, vaikka itse vesinokkaeläin on syöty jo aikoja sitten. Huomasin juuri, että tuolla Petparkin sivuilla on niitä kuutioitakin:) Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
 4. Täällähän seikkailee syötävän söpö mäyriksen alku! Hauska tutustua teihin!

  Kelpo kirjeet pukille, niin koiruudella kuin emännälläkin :)

  Meillä koiran suurin huvi on saada tuhota lelunsa.. Ties kuinka monta pehmolelua on jo suolistettu, näin suolistuksen jälkeen lelun asemaa ajavat kyseisten lelujen nahat. Niitä ei enää jakseta silputa sen enempää :)

  Halpoja ja ihan toimivia aktivointileluja ovat meillä olleet 0,5l juomapullot, siis ne vanhanaikaiset paksua muovia olevat.. Pullon sisälle herkkua ja pullo ilman korkkia koiralle.. Pullon kanssa pelaillessa vierähtää tuokio jos toinenkin :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Löysin blogisi tänään ja luin sen samalta istumalta läpi :) Kyllä oli ihanan tuttua ja piristävän erilaista (ota tuosta nyt selvä...)
  Aktivointileluista vois kertoa sen verran, että ei kannata ostaa mäyräkoiralle helpointa versiota. Se ratkoo sen eka kerralla muutamassa minuutissa, ja jatkossa se on sitten vaan fyysistä palikoiden nostelua. Ympäri taloa kätketyt namipalatkin aktivoi enemmän...
  Paras aktivointilelu on ollut Pyramid (kai sen nimi oli tollanen) eli muovinen, vähän pyramidin muotoinen "pallo", jonka sisään laitetaan nameja, raksuja, kuivalihaa tms. Pyramidi nousee pohjassa olevan painon ansiosta aina pystyyn, eli koiralla on melkoinen homma saada namit ulos yläosassa olevasta pienestä reijästä. Kesällä vein pyramidin pihalle ja siellä Arttu piti melkoisen värikkään konsertin sitä tyhjentäessään. Oli vonkunaa ja harmistunutta ääntelyä, aivot sai todella töitä.
  Jäljestys on ollut toinen hyvä aktivointi, jonka jälkeen väsymys on taattu, yöllä nukutaan eikä kitistä että aika on pitkää :)

  VastaaPoista
 6. Huomenta kaikille :)

  Anu: tuohon saittiin en ollut törmännytkään, kiitti linkistä ja vinkistä!:) Juu, tuo kirjahyllyn uusiokäyttäminen ei ehkä ole se paras mahdollinen lelu ;) Alfie on viime aikoina ollut aivan liian kiinnostunut kirjallisuudesta, yritän suunnata sen mielenkiintoa muualle :)


  Idatoi: hauska tavata ja kiva, että löysit meidät!:) Meillä suolestus on ollut tosi paljon tapetilla sen jälkeen kun Alfien hampaat vaihtuivat, mutta muuta ei pureksi...mitä nyt yhden lampunjohdon, lehtiä kyllä repisi, jos niitä saisi käsiinsä. Odottelinkin tässä, että koskakohan sitä voisi nostaa lehtikorin takasin omalle paikalleen tuolta rappusilta ;)

  Meillä ovat olleet nuo limsapullot jo ensimmäisinä aktivointileluina, mutta pistin ne jäähylle kun homma meni pureskeluksi ja Alfie alkoi jauhaa suussaan niistä irronneita muovinpalasia. Heh, se on nyt niin oraalivaiheessa, että kaikki pitää käyttää hampaissa ;)


  Mai: hauska tutustua ja mukavaa kun tulit käymään sivuilla! :) Kuulostaa kyllä riittävän haasteelliselta tuo Pyramid; täytyy siihen tutustua tarkemmin, kiitos vinkistä. Nameja Alfie tykkää etsiä ympäri huushollia, sille vetää vertoja vain ja ainoastaan sen omien lelujen etsintä (joita se siis hakee kun sille sanoo "etsi possu" jne. ja sitten kaikenlaiset piiloleikit, joissa ihminen menee piiloon ja Alfie etsii :)

  Jäljestystä ollaan vasta kerran harjoiteltu ja hyvin luontainen toimihan se tuntuu olevan koiralle joka käyttää lähes yksinomaan maavainua muutenkin arkipäivässään :) Vähän hirvensorkka jännitti aluksi, mutta kun Alfie hoksasi kupletin juonen, olisi se tietenkin halunnut raahata sorkan mukanaan :)

  VastaaPoista