lauantai 15. joulukuuta 2012

Elekielestä

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


    Aslanilla on tosi paljon tyttöystäviä. Se ei varmasti pysy itse ihan kartalla niiden kanssa. (Naamasta näkee millä fiiliksellä kuvassa mennään...)
Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Kameraan oli alkusyksystä tallentunut tyypillinen perheen dominoivan mäyräkoirauroksen ja kalifin paikalle pyrkivän vieraan terrieriuroksen valtavääntö,joka tapahtui siinä vaiheessa kun haastaja yritti kammeta itseään vallan portailla pykälän ylöspäin alistamalla kalifin alamaisen, Aslanin. 


   Haastaja kävi yrittämässä Aslanin alistamista. Alphonse, joka seuraili tilannetta kauempaa, tuli välittömästi paikalle ja asetti itsensä vieraan uroksen ja Aslanin väliin. Tuijotus on painava kehoitus, murinaa ei tarvita. 


   ...tässä vaiheessa terrieri katsoi parhaaksi antaa merkkejä alistumisesta: käänsi katseensa ja päänsä poispäin. Koko sen kehokieli viittaa siihen, että se on poistumassa tilanteesta, eikä yritä tämän enempää.   ...se riitti Alphonselle. Terrieriuros ja Aslan sen sijaan leikkivät tämän jälkeen keskenään ihan rauhanomaisesti ja ottipa Alphonsekin niiden kanssa takaa-ajoleikin muutamaan otteeseen. Kukaan ei tuijotellut enää ketään, eikä rähinää syntynyt. 


  Terrieri ja Aslan kirittävät toisiaan aitausta ympäri vaikka kuinka kauan. Yhteinen sävel on nopeasti löydetty kun ne tunnistavat juoksuhulluuden toisissaan...

  ...kun taas toisaalla paikalle saapunut ennestään tuttu mellakkapoliisi on löytänyt itselleen mieluisan uhrin ja Alphonse on joutunut - jälleen kerran - sen hampaisiin. Kalifin turhat luulot itsestään karisevat kun viiden ikäkuukautensa huimalla elämänkokemuksellaan narttupentu pistää tällekin baletille ihan uudet koreografiat.5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista seurattavaa, koirien elehdintä! Minä olen sen verran huono tulkitsemaan noita ihmiselle jopa miltei näkymättömiä merkkejä, että koirakouluttajan neuvojen tukemana ollaan toistaiseksi ihan hyvällä omallatunnolla unohdettu koirapuistoilut. Eräs pieni tiibetiläinen kun on mielestään aina kingi, eikä tajua, jos joku ihan kovaäänisestikin ilmaisee, että nyt alta pois ja alistu...

  Tuttujen koirien kanssa meilläkin vielä puistoillaan ja tyhjään puistoon on hyvä mennä päästelemään suurimmat hepulit ilman pelkoa karkaamisesta :)

  VastaaPoista
 2. Huh tuota Aslania, oikea superuros! Mirkku ei ymmärrä tuollaisesta menosta mitään. Tyttö on viime aikoina joutunut oikein opettelemaan pakkien antamisen jaloa taitoa, kun urokset ovat käyneet kiinni kuin sika limppuun eikä neiti ole ymmärtänyt, mistä on kysymys ennen kuin herrat ovat ryhtyneet tositoimiin. Nyt on neidistäkin irronnut kova sana julkeille uroksille. Kyllä Mirkusta pippuria löytyy!:)

  VastaaPoista
 3. Siis uskomattoman hienoa, että Alphonse kuitenkin aistii tuollaisen hienovaraisen elekielen. Meidän rotta olisi ollut jo kurkussa kiinni -valitettavasti. Aika ihastuttava tuo valkoinen pehmopakkaus, tosi söpö:) Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 4. Tosi hauskoja ja kuvaavia kuvia! :)

  Oikein hyvää ja rentouttavaa joulua teille kaikille meiltä kaikilta! Kaikkea hyvää myös tulevalle vuodelle! Pojille joulusuukot meitin rinsessoilta! <3

  VastaaPoista