sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Ihanaa Joulua

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Arvoisa Joulupukki,

olemme taas saapuneet siihen vuodenaikaan jolloin haluan esittää Sinulle vaatimattoman toivelistani asioista, joiden näkisin mielelläni toteutuvan. 

Tiedän, ettemme ole olleet aina samalla sivulla näiden toivomusteni kanssa, mutta koko sydämestäni toivon, että olet ottanut opiksesi ja osaat nyt paremmin tänä vuonna toteuttaa listaani. 

Haluan aloittaa muistuttamalla Sinua siitä, että olen ollut tänä vuonna hyvin, hyvin kiltti. Ylimääräiset "Ei VOI olla totta!"-tyyliset tempaukset, jotka kirvoittivat ihmiseni niin usein paheksuvaan kuorolaulantaan, olen jättänyt taakseni - josta tosin olen ne myös löytänyt, Aslanin toteuttamina...

Olen ollut hyvä eno Aslanille, pitänyt sen puolia ja opettanut sille elämän kannalta oleellisia asioita: hiipimistä, painimista, väijyä, keppostelua. Tämän kaiken tarkoituksena on ollut kasvattaa Aslanista kelpo mäyräkoiraa; mielestäni olen onnistunut tehtävässäni. En ole konsultoinut ihmistä näissä asioissa, koska meillä olisi saattanut olla eriävät mielipiteet siitä, mitä piirteitä arvotamme mäyräkoirissa. Ihmisten, koiramaailmaa sisäistämättömien, perusteettomat harhakuvitelmat siitä, millainen mäyräkoirauroksen kuuluisi olla, ovat omassa kategoriassaan - ja sillä kategorialla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Minä, kuten muutkin kaltaiseni, toimin omien kasvatusmetodieni mukaisesti ja haluan, että hyväksi kokemiani perinteitä sekä kunnioitetaan että jatketaan. Aslan on osoittautunut tässä asiassa hyväksi ja nopeaksi oppijaksi. Tämä katsottakoon edukseni - ja muistettakoon suhteessa vaatimattomiin toiveisiini lahjalistassani.

Itse toivelista on varsin kohtuullinen ja pitää sisällään vain pienimuotoisia toiveita. Niinikään tämäkin katsottakoon edukseni: en ole ahne tai vaadi mahdottomia.

Joululahjatoivelistani:

1. Kyky hypnotisoida ja manipuloida mieltä. Ihmismieltä.Tämä on ainut kohta listassani, joten mitä nöyrimmin pyytäisin sen pikaista toteuttamista. En voi riittävästi korostaa olleeni hyvin, hyvin kiltti tänä vuonna ja ansainneeni joululahjani.

Yhteistyötä odottaen,

Alphonse, mäyräkoiraOtteita ihmisen päiväkirjasta:


Se aika vuodesta, jolloin joulukuusi otetaan esille, on aina hieman jännittävä. Viime vuonna kuusi sai - ihme kyllä - olla rauhassa. Sitä edeltävänä vuonna Alphonse riipi joka yö alaoksan/-oksia irti ja nukkui tässä seimityyppisessä ratkaisussaan kuusen alla. Se myös piti kuusta jatkuvasti silmällä, nukkui päiväunet sen katveessa ja selvästi piti siitä, että luontoa jäljiteltiin sisätiloissa tekokuusen avulla. 

Veikkaan, että Aslanin harrastuneisuuden vuoksi tänä vuonna joulukuusesta löydetään aivan uusia puolia. Äkkiäkös taitava näpertelijä kietaisee kuusen valot ympärilleen, pukeutuu koristeisiiin ja askartelee kaadetusta kuusesta vaikka kanootin. Ehkä tämä on pirujen maalaamista seinille, mutta näen jo silmissäni kauhuvisioita siitä, kuinka tullaan ulko-ovesta sisään ja vastassa on riemukkaasti häntäänsä heiluttava mäyräkoira, joulukuusi suussaan...

Näissä tunnelmissa, viimeisiä jouluvalmisteluita tehdessäni, haluan toivottaa kaikille rauhallista ja ihanaa joulunaikaa. 

12 kommenttia:

 1. Alfie, ton sun vaatimattoman joululahjatoiveen luulis kyllä joulupukin pystyvän toteuttamaan. Korostan sanaa vaatimaton. :D

  Herkullista ja riemullista ja rauhallista(kin) joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toteuttanut, ei. Sillä on jotakin mua vastaan. Selkeästi. Ensi vuonna parempi onni, ehkä? ;)

   T. Alphonse, petetty ja pettynyt mäyräkoira

   Poista
 2. Meillä ei kuusta toistaiseksi ole ollut, eikä tänne kyllä mahtuisikaan, mutta hauska olis nähdä Jalon reaktio varsinkin aitoa kuusta kohtaan :) Ainakin pahimpina pureskeluaikoina kuusi olisi epäilemättä joutunut hakkelukseksi hyvin nopeasti... :P

  Rauhaisaa joulua teille! (Myös joulukuuselle!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän Alphonse tosiaan irrotteli noita oksia tuosta kuusesta pienempänä...siis ihan joka yö :) Mutta nyt kahtena viimeisenä se on tyytynyt vain pitämään kuusta silmällä ja nukkumaan sen alla, koska kuusi on ilmeisesti ihan parasta Jouluna :)

   Poista
 3. Herttaista joulua teille :)
  Kuulen Alfien toivomuslistalla olleen vielä yhden toiveen: etteivät ihmiset niin usein estäisi toteutumasta niitä vähiäkin kepposia, jota Alf vielä ensi vuonna aikuisiällä viitsii tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttaista oli :)

   Juu, mä kanssa veikkaan, että sitä toivottas etteivät ihmiset omaa tuota selvänäköä aivan niin vahvasti, että aavistavat milloin on tuloillaan kepponen jos toinenkin ;)

   Poista
 4. Aivan mahtavan hauska kirje Alfielta joulupukille ja lopuksi vain yksi lahjatoive, tosin sen toteutuessa voi sitten niin halutessaan saada kaiken. Ei mitenkään voi toiveessa havaita ahneutta saatikka vaatimusta mahdottomista ;DDD

  Hahhaa, seimipeti Alfonsella, se jäljitteli selvästi historiaa. Jäämmekin sitten odottamaan, mitä kivaa Aslan keksii joulupuuhaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jäi laihaksi tuo lahjamäärä tuon nimenomaisen toiveen suhteen Alphonsella ;)

   Onneksi, onneksi (koputan tässä vielä puuta, ihan varmuuden vuoksi...;) Aslan ei ole ollut kuusesta kiinnostunut. Nyt ovat tapetilla lähinnä olleet armottomat painisessiot Alphonsen kanssa ja riekkuminen ulkona lumessa! :D Ihan villeinä ovat pojat olleet kun lunta on satanut kunnolla...muiden koirat taivaltavat nätisti auraamattomilla teillä ja mulla on kaksi kengurua hihnan päässä mukanani! :D Vaan eipä tuo haittaa, se on hyvä, että koirilla on hauskaa ja sopivasti vielä väsyvätkin ;) Liikunta on aina iloinen asia, vaikka sitten pukkihyppelynä :D

   Poista
 5. Iloista joulua. Toivottavasti kuusiskenaariosi ei toteudu:) Jos näin onnettomasti käy, niin muistapa ottaa muutama valokuva! M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusiskenaario jäi (ainakin toistaiseksi) toteutumatta, vaikka pahinta pelkäsin ;) Aslan voi joskus yllättääkin ;)

   Poista
 6. Mainiota joulunaikaa teille kaikille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan, sitä täällä olikin ja nyt sitten uutta vuotta pukkaa, uusia kujeita ;) Toivomme kyllä hieman vähemmän kujeita mäyräkoirien puolelta...jos saa pyytää ;)

   Poista