tiistai 25. kesäkuuta 2013

Rovaniemi KV 2013

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Olen kehittänyt tradition: näyttelyitä edeltävänä yönä en anna naisihmiseni nukkua, pysyypä sitten enemmän varpaillaan varsinaisessa koitoksessa. Hän on tosin päättänyt, että tämä perinne katkeaakin sitten ihan tasan tähän viimeisimpään kertaa. Noh, katsellaan. 

ps. Aina kun Aslan oli käynyt kehässä pyörähtämässä ja tuli takaisin häkkiin, ojensin sitä, ihan vain varmuuden vuoksi ja varastoon, ettei pääse menestys kihahtamaan hattuun. Pysyy tämä marssijärjestys kunnossa ja herranpelko Aslanin mielessä.

Olen pöydällä. Minua käpälöidään.


Hetkinen...onko tämä nyt taas aivan välttämätöntä?


Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Tiedättehän mitä yleensä tapahtuu niille, jotka lähtevät soitellen sotaa? Niille käy juurikin näin, etteivät asiat mene aivan suunnitellusti. Rovaniemen kansainvälisiin näyttelyihin lähdettiin hakemaan Alphonselle pystiä ja pytinkiä, että tästä nyt sitten räväkästi kesän tulossaldo auki, kohti seuraavaa SERT'iä ja niin edelleen. Ei tullut ruusuketta, tuli EH, eikä asiaa Paras Uros-kehään. Ja minä kun olin aika varma, että nyt...ja tällä kertaa...ja tästä on hyvä aloittaa kesän näyttelyt, mutta sujuvasti takavasemmalta esiin noussut musta hevonen korjasi potin ja putsasi pöydän: Aslan. Se oli aika odottamatonta ja juuri niin mahtavaa, kun sitä ei ollut edes osannut ennakoida! 

"Sulla on upea koira!" Tuomari kannusti kun Aslan oli ollut pöydällä. On se. Ne ovat molemmat.


Aslanin arvostelu, tuomarina Annukka Paloheimo:

"Melko kookas. Järeä luusto. Hyvä purenta. Hyvä eturinta. Melko lyhyt rintalasta. Vahva, hyvä lantio. Hyvät takakulmaukset. Hyvä karva. Hyvä liikerata. Hyvä ylälinja. Saa tiivistyä edestä."

NUO ERI, NUK1, SA, PU1, ROP, SERT, CACIB, RYP4


Alphonsen arvostelu, tuomarina Annukka Paloheimo:

"Hyvä koko. Hyvin kaunis pään profiili. Hyvä purenta. Hyvä eturinta. Olkavarsi saisi ollla pidempi ja viistompi. Hyvä luusto. Hieman litteä rintakehä. Pitkä lapa. Tiiviit käpälät. Etuliike saisi olla pidempää ja tehokkaampaa."

AVO EH, AVK2


Venni, Alphonse, Aslan ja Tuhnu.

Asettelen Aslania seisontaan.

Alphonsen takapotku on ollut liikkeessä aika lyhyt, sitä ollaan lenkeillä treenattu.  Aslan taas paahtaa pitkällä askeleella, ei ehkä niin energiatehokkaasti kuin Alphonse, joka osaa säästellä voimiaan paremmin, mutta Aslan liikkuu kyllä tosi hyvin, aivan kuin kiskolla etenisi. Kumpikaan koira ei tosin erityisen hyvin ravannut sunnuntain näyttelyissä; hiekkapohjalla on aivan liikaa ihania hajuja nuorille, viriileille uroksille, joten mäyräkoirakaksikko yritti edetä välillä kuonot maassa. Vauhtia piti olla melkoisesti, että pää pysyi pystyssä. 

Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvin meni; Alphonselle oltaisiin toivottu tietenkin parempaa tulosta, mutta Aslanin ROP oli kyllä äärimmäisen hieno juttu! VSP oli sukulaistyttö Kaira (Taxmania Excellent) ja Ruuti (FI MVA SE MVA Tulisalon Rudolf ), Kairan isä, oli ROP-VET.


Alphonse.

Aslan.

Poikien kotikennel Salamantelin oli ROP; kasvattajaryhmässä edustivat Venni (Salamantelin Elovena Express), Alphonse, Aslan ja Tuhnu (Salamantelin Desperado). 


Venni, Alphonsen sisko, nappasi vara-SERT'in ja vara-CACIBIN.

Vaihtelevasta säästä (välillä kaatosade, välillä ukkosta enteilevä hiostava ilma ja sitten taas tuuli, joka nosti teltan katoksen keppeineen ilmaan) huolimatta: hyvä reissu, kivaa oli, kuten aina. Tuttuja ihmisiä ja koiria on mukava nähdä.


Aslan odottelemassa vuoroaan. 


12 kommenttia:

 1. Isosti onnee! Hianoja ja uljaita poikia ootte.

  Meil ei näytellä. Tuisku on kennelnimensä mukaisesti Monster-kokoa ja liian arka näytelmiin. Tauno Myrsky Palo, vois mennä johonkin näytelmään, joka olis 10 km säteellä kotoota. Kauemmaks ei matkustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! :) Onko Tuiskun rintakehä mitattu, meneekö kääpiöstä, eli olisiko näytelmissä sitten siirto kääpiöihin edessä jos rintakehässä on kokoa myös?

   Juu, eipä tuo näytteleminen ole kaikkien juttu, ei ollut aluksi meidänkään, mutta se kuuluisa näyttelykärpäsen puraisu vaikutti ja tässä sitä ollaan ;) Emme mekään kovin kauaksi kotoa ole lähteneet, kauimmaisin paikka taitaa olla Seinäjoki. Eikä välttämättä yksikseen tulisikaan lähdettyä, mutta kasvattaja-ja kasvattiporukalla on kiva käydä yhdessä. Näkee tutut ihmiset ja koirat aina siinä samalla :)

   Poista
 2. Eikös ole erinomaisen hienoa, kun tulee hieno saavutus, vaikkakin yllätyksenä? Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on paras voitto, joka puskista tulee =) Erityisen herkullista se oli just Aslanin kohdalla, jota on aina pidetty vähän liian isona ja nyt olikin sitten tuomarin mielestä upea pakkaus <3

   Poista
 3. Oo-o, upea suoritus pojat!! <3 Mutta kyllähän te olettekin todella komeita ja teidän Venni-sisko on tuossa pöydällä otettussa kuvassa aivan super suloinen. <3 (Pikkuisen saattaa naurattaa Tuhnun nimi.. ;D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) <3 Venni on kyllä suloinen ja niin pikkuinen, että Aslanin rinnalla oli kuin eri rotua :D Ovat kovasti samannäköisiä kropaltaan Alphonsen kanssa, veikeää nähdä niitä yhdessä: sisko ja sen veli :)

   Ja joo, Tuhnu on kerrassaan mellevä nimi! :D

   Poista
 4. Kyl te ootte sit hienoja poikia!

  Meidän arvostelu molemmille: söpö, pitkuliini, komea, hieno, sanottiinko jo söpö ja hauska.

  Ihania kesäpäiviä koko porukalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kylläpä nuo arvostelut lämmittävät mieltä :) Voisikohan esittää virallisiksi adjektiiveiksi kennelliitolle, että vähemmän kulmauksia ja ylälinjaa ja enemmän söpöä ja komeaa :)

   Kiitos samoin, aurinkoa ja iloa kesään teillekin! :)

   Poista
 5. Toteamme taas kerran, että me ei ymmärretä noista näyttelyhommista mitään. Toteamme vaan, että komeat on nuo teidän pojat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eipä nuo lyhenteet mitään sano jos asiaan ei ole sen kummemmin perehtynyt :) Mutta sen voin sanoa, että on siinä oma, kiva jännityksensä kun on näyttelyissä ja aina on hauskaa ollut, silloinkin kun ei ole ehkä mennyt aivan niin hyvin kuin olisi toivonut ;) Kiitos kehuista, poikien puolesta =)

   Poista
 6. Onnea menestyksestä! Teillä on menny reissu hyvin :)

  VastaaPoista