tiistai 15. helmikuuta 2011

Napaketun kiro eli harmillinen sanaleikki

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Se ei ole pe-naali eikä ka-naali, vaan mikä se on?

Vastaus: ___ naali. 


Voi ei.
 

Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Meillä on taas käymässä kiusallinen tuttavuus, petoeläimiin kuuluva a napakettu eli a naali, tuttavallisemmin anaali. Eli anaalirauhaset taas tukossa. Villi, vaan ei valistunut, veikkaukseni on, että se puoli rauhasista joka edellisellä kerralla oli kunnossa, on nyt tulehtunut; tokihan dualismin täytyy ulottua koiran takapäähän asti, ettei maailma keikahda raiteiltaan. Vähän niin kuin aamu seuraa yötä, kesä talvea, anaalitulehdus toista. Yritämme nyt tosissamme olla käymättä parin viikon välein eläinlääkärissä, mutta toistaiseksi se ei ole onnistunut.

Koira ei näytä sanottavasti kärsivän tälläkään kertaa vaivasta. Peräpeiliä se putsaa satunnaisesti, muuten se on oma veijarimainen itsensä. Jos heikkoa, mutta tunnistettavaa lemahdusta ei olisi sen takaliston lähettyvillä, vaiva olisi jäänyt huomaamatta.

Ja ei kun soittelemaan aikoja eläinlääkärille. (Ja voi Lilliputti-parkaa, sen karvainen takapuoli on taas huomion kohteena. Ressukka.)
 

4 kommenttia:

 1. Voihan itkut ja hammasten kiristys. Tuo a naalirauhasten tyhjentäminen on varmasti tosi koirakohtaista. Ossilta jouduttu tyhjentämään yhden kerran ELLillä ja silloinkaan ei ollut tulehdusta. Toivottavasti Alfien peräpeili saadaan pian kuntoon. Terveiset Ossi sohvalta ja M-L

  VastaaPoista
 2. Marja-Leena: ei näyttäisi meilläkään olevan sinällään tulehduksesta nyt kyse, eikä tunnusteltaessa tunnu mitään turvotusta tai patteja. Saa nähdä meneekö nyt näin kotikonsteilla ohi koko vaiva vai pitääkö lähteä erikseen tyhjennyttämään nuo rauhaset. Hmph.

  VastaaPoista
 3. Noh, muutamaan otteeseen on minullakin napakettu vieraillut. Käytiin ellillä, enkä inahtanutkaan operaation aikana. Tätä kyllä elli kovasti hämmästeli.
  Kuitua ja kuitua, niin jopa tulla jöllöttää semmonen torttu, että a-naalit tyhjenevät.

  VastaaPoista
 4. Pyry: Napakettu saatiin häädettyä, ennen kuin ehti asettua aloilleen, runsaalla määrällä banaania nappuloiden seassa. Mikään ei koveta Alfien mahaa yhtä tehokkaasti, nimittäin kuitu puuromuotoisena ei asiaa auta, vaan se pitää olla nimenomaan banaania.

  Olet kyllä aika koira jos hanurin tonkimisenkaan aikana et ulahtele! :D Meillä kyllä ellillä tuli protestivinkunaa, mutta ei hampaita ei näytetä koskaan eikä murista vaikka mitä operaatioita tehtäisiin :)

  VastaaPoista