torstai 10. helmikuuta 2011

Vastoin yleistä luuloa: koolla ei ole merkitystä

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Tapasin eilen puolitutun lyhytkarvaisen mäykkyuroksen ja minua luultiin pienen kokoni takia nartuksi. ( Jaysus, Mary and Joseph! Oh my gawd! Ja muita, aina niin trendihenkisiä, lontoonkielisiä kauhisteluhokemia.) Suhteessa tähän kyseiseen lajitoveriini olin huomattavasti pienikokoisempi, mutta sen minkä koossa häviän, voitan nopeudessa. 'If you can't beat them, confuse them', on joku joskus osuvasti tokaissut. Ehkä sekin oli pienikokoinen.

Miten niin pieni? Mitä tarkoitat? Täsmennä.
 

Otteita ihmisen päiväkirjasta:
 
8.9 kiloa puhdasta tahtotilaa, egoa ja nopeita hoksottimia, niistä on Alfie tehty. Mutta se, mistä sitä ei ole tehty, on kookas kroppa.

Mäyräkoirapoika on mielestämme kasvanut huimasti viimeisen parin kuukauden aikana, mutta ilmeisesti vain pituutta, koska konkreettinen kokoero täysikasvuiseen mäyräkoiraurokseen oli silminnähtävä. Alfie oli todellakin huomattavasti sirorakenteisempi, kapeakalloisempi ja matalajalkaisempi kuin pari kiloa painavampi ja kaikin tavoin kookkaampi lyhytkarvainen verrokkinsa. Sitä on pitänyt niin isona, kun vertailukohdetta ei ole juurikaan ollut nähtävillä viime aikoina .
 

4 kommenttia:

 1. Täällä sama homma! Voisi sanoa, että viikottain havahtuu siihen kuinka poika kasvaa kuin höyryjuna. Mutta kun lyödään naapurin pitkäkarvainen (6v) ja Bono (6kk) vierekkäin niin johan toinen on pieni tirriäinen :D
  Tosin, tämän hetkinen pituus (mitä se ikinä onkaan) ja paino (~7,5kg) ovat oikein optimaalinen kokonaisuus, ei tuosta tarvitsisikaan paljoa enää kasvaa :)

  http://bono.juhala.org/

  VastaaPoista
 2. Alfie todellakin taitaa temperamentillaan korvata kevytrakenteisuutens :)

  Olli on isokokoinen kuten sukunsa muutkin jäsenet. Jokainen on sellainen minkälaiset geenit on saanut. Koosta huolimatta rakastettavia olentoja.

  VastaaPoista
 3. Ansku: juu, ja yhtäkkiä ne ovat niin isoja, että sitä katselee vanhoja valokuvia vähän siihen tyyliin, että "missäs vaiheessa siitä ruipelosta tuollainen on tullut?" :) Heh, yritin tuossa yksi päivä mittailla Alfien pituutta, mutta aina kun otan mittanauhan esiin, se iskee pyllyn maahan. Täytynee varmasti mittailla kun nukkuu ;)

  VastaaPoista
 4. Olli: oli se vaan metka nähdä miten omat silmät huijaavat, kun Alfieta piti niiiiin isona, mutta eipä se sitten ollutkaan kun toiseen urokseen vertasi :) Meillä odotellaan vielä, että kuinka paljon tuo rintakehä tuosta kehittyy ja miten karvat asettuvat; hännässä on jo oikein hieno viiri joka pitkäkarvaisilla pitäisikin olla ja rintaröyhelöt ovat kasvaneet, samoin 'pöksyt' ja tupsut tassuissa. Vielä pari kuukautta sitten eräs ihminen tiedusteli, että onko Alfie lyhyt- vai pitkäkarvainen? :D Kylläpä ainakin omaan silmään ero on aika selvä pitkiksen ja lyhkärin välillä ;) ps. kysyjällä itsellään oli mäykky hihnassa, mallia karkkari, hehe.

  Ja kyllä, rakastettavia ovat, koosta ja karvanlaadusta riippumatta, nuo luppakorvat :)

  VastaaPoista