torstai 4. elokuuta 2011

Mäyräkoira syö marjatkin pensaista

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Minulle tuli täytenä yllätyksenä se, että ihmiset kasvattavat pihallaan syötäviä marjoja! Miten kätevää, minun ei tarvitse yrittää johdatella naisihmistä harhaan metsään hankkiakseni hengenpitimiksi raikastavaa marjavälipalaa, vaan reissussa ollessamme saatoin pihasta käydä riipimässä useita suullisia punaisia viinimarjoja. Oi, onnea!

Mäyräkoiran seisontaposeeraus tyynen Kemijoen rantamilla.

Entisessä lossirannassa pienet kalanpojat uiskentelivat lähes kuivalla maalla. Mäyräkoira päivystää kaloja, muttei välittänyt kastella itseään.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Mäyräkoira visiteerasi naisihmisensä anoppilassa muutaman päivän ajan. Reissun jälkeen on koiraa väsyttänyt armottomasti, koska kyläreissuilla on aina niin paljon tekemistä, ettei päiväunia kerta kaikkiaan ehdi nukkua!

Allekirjoittaneen (kuvassa se mustaturkkisempi, peikompi tapaus) hienovarainen tiedustelu mäyräkoiralta, että saisiko siltä pusuja......ja armollisesti mäyräkoira myöntyy.

12 kommenttia:

 1. Jopas on Algie-kollega hellämielisesti kohdellut naisihmistään - ettei vaan olisi makupalat olleet mielessä.

  t. Olli

  VastaaPoista
 2. Olli: Eikäkö mut on aivopesty pussailemaan ihmisiäni :D Örisen vielä monesti hellästi päälle kun pussailen :)

  t. Alfie

  VastaaPoista
 3. Ai Alfielle maistuvat niinkin happamat marjat kuin
  punaiset vinkkumarjat? Aika hienoa. Meidän viinimarjapensaat ovat niin vanhoja, että koko tuotto (pari desiä) annetaan olla lintujen ruokana. Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 4. Marja-Leena: kyllä vaan, mitä happamampi, sitä parempi :) Puolukat ne vasta Alfien mielestä herkkua ovatkin, eli niiden kypsymistä odotellessa. Mustat viinimarjat menivät alas kanssa, mutta selvästikään eivät olleet riittävän happamia, koska oma-aloitteisesti niitä ei käyty poimimassa, mutta punaisten kimppuun piti suorastaan hyökätä ja yrittää ottaa niin paljon kerralla kuin mahdollista :)

  VastaaPoista
 5. Apua, miten söpöjä kuvia!!!

  Mua jaksaa ihmetyttää Alfien (ja ilmeisesti monen muunkin mäykyn) viehtymys marjoihin ja hedelmiin! Meillä ei ole kukaan koira niistä koskaan välittänyt. Tänä kesänä olen Alfien innoittamana oikein erityisesti tarjonnut marjoja ja myös banaania, noup - ei maistu. Herneitä kyllä syövät mielellään.

  Barffaus pyörii mullakin mielessä. Eikä vähiten teidän hyvien kokemusten takia. Joku siinä vielä hinkkaa vastaan (olisko laiskuus? ;)), mutta katsotaan! Tosi kiva, kun kerrot väliaikatietoja ja vinkkejä ruokavalikoimasta, kiitos!

  VastaaPoista
 6. annamari: heh, kiitos kehuista ;) Ja MUAKIN ihmetyttää, edelleen, Alfien into kaikenlaiseen hedelmä/marjapitoiseen evääseen :) Mutta tuo 'viinimarjat nopeasti pensaasta suoraan suuhun'-menetelmä oli kyllä koominen, kun koiralle tuli oikein hätä, että äkkiä ennen kuin kielletään :D

  Kiva kun barffauspostauksesta moni tuntuu saavan irti juttuja, joita voisi kokeilla omalla koirallaan. Erityisesti nuo poron keittoluut (Kylmäsen pakaste) kyllä ansaitsevat totisesti erikoismaininnan juuri niiden vaivattomuuden ja suuhunsopivan tuntuman takia. Ei tarvi käytellä kirvestä apuna kun ovat just mäyräkoiran suuhun sopivan kokoisia :)

  Tänään oikein kaupassa hymyilytti kun keräsin salaattiaineksia päivän ruokaan ja sitten piti miettiä, että 'Alfielle yksi oma kurkku...jäävuorisalaattia sillä onkin jo...banaania riittävästi, että Alfiellekin sitten on...onkos sillä vielä kukkakaalia jäljellä...":D

  VastaaPoista
 7. Hihhihhih, toi oli ihan paras! Alfien salaatti- ja banaanitarpeet huomioitu, *check*! :DDD

  Meillä mies pistelee niin paljon banaaneja, että jos koirillekin pitäis niitä ostaa, niin mun tarttis tehdä tilaus jostain tukusta suoraan kotiovelle! ;D

  VastaaPoista
 8. Maria, meilläkin on nyt noita Kylmäsen poronluita. Prismasta löydettiin ja Olli sain yhden kiekon jäisenä iltapalaksi. Hörppäsi siihen päälle puoli kupillista vettä. Kunnon miehinen iltapala.

  VastaaPoista
 9. Miten hauskan pitkulainen Alfie onkaan tossa eka kuvassa, oikea hoikka nuori mies :) Marjoja ja hedelmiä ei Arttu ymmärrä, mutta sama juttu vihanneshyllyllä, että ainakin koiralle tulis otettua tarpeeksi kaikkea ;))

  VastaaPoista
 10. Tuo barffi-postaus oli kyllä oikein ajatuksia herättävä, kiitos siitä vielä :) Nimittäin tänään vietinkin sitten tunnin jos toisenkin surffaamalla netissä ja perehtymällä asiaan. Olen aina ajatellut, että se on hirveän vaikeaa, mutta ei se taidakaan olla. Vaikkakin jutut mm. kalsiumin määrän saannin tarkkailusta kuulostaa aika haastavalta. Mutta vaikka en barffiin vaihtaisikaan niin opin tänään paljon uutta siitä mikä on hyvä ruokavalio koiralle ja aion kyllä Pinjan ruokintaa jatkossa parantaa. Kiitos teidän innoituksen!
  Ps. Nuo pusukuvat ovat kyllä tosi sööttejä :)

  VastaaPoista
 11. annamari: heh, onhan se, kun aikaisemmin ei varta vasten tarvinnut lähteä vihannesosastoja kaluamaan, koira sai sitä mitä ihmisillä jääkaapissa oli, mutta nyt täytyy miettiä ja suunnitella vähän tarkemmin etukäteen :)

  Mä kanssa olen banaanien suurkuluttaja :) Aina pitää aamuisinkin saada pilkottua mysliin yksi banaani ;) Että miehelles vaan terveisiä! ;)  Aikku: Kylmäset on sopivan kokoisia ja näppäriä :) Meillä Alfie syö 3 iltapalaksi, kun se on sen kokonainen ateria, tietty vähän kiekon koosta riippuu, että miten monta niitä annetaan, mutta nyt on keskimäärin kolme mennyt :)


  Mai: juu, tuo takakinner-suorana-pönötysasento seisotuksessa saa mäyräkoiran kuin mäyräkoiran näyttämään pitkältä ja hoikalta ;) Tosin Alfiehan on vieläkin niin laiha poika, että siihen nyt ei erityisiä kommervenkkejä tarvita. Painoa on tullut lisää, mutta ne näyttäis menneen reisilihaksiin kaikki.

  Mä olen huomannut, että nyt kun koiralle ostaa vihanneksia, niin niitä tulee itsekin syötyä enemmän ja sehän on pelkästään positiivinen asia :) Barffauksesta siis meillä näyttäis hyötyvän kaikki. Mainiota!  Sunan: kiva kun herätti ajatuksia :) Netistä saa kyllä hyvät perusohjeet ja tarkempiakin, kun jaksaa kaivella ja vertailla tietoja. Parhaiten oppii kokeilemalla mikä koiralla sopii ja mikä ei, kunhan pitää tosiaan huolen, että kalkkia ja kalsiumia tulee riittävästi annettua. Jotkuthan ovat tosi tarkkoja siinä, ettei purkista anneta mitään lisäjuttuja vaan kaikki pitää tulla ravinnosta. Ihan näin HC-meininki meillä ei ole, kalkkia menee kyllä purkista jos luut jäävät jostain syystä antamatta. Voishan noita kananmunankuoria tietenkin hienontaa kalkin takia, mutta viime aikoina ei meillä ole juurikaan kananmunia syöty, joten eipä niitä kuoriakaan ole ollut.

  Jos meinaa sekoitella nappulaa ja barffausta, kannattaa kyllä olla tarkkana, kun joidenkin ohjeiden mukaan sitä ei suositella, ettei koiran ruuansulatus mene ihan sekaisin. Toki joillakin koirilla on teräsvatsa ja se kestää lähes mitä tahansa, mutta en ehkä itse menisi sekoittamaan jos olisi mitään viitteitä herkkävatsaisuudesta. Barffaushan aloitetaan ihan kylmiltään, eli nappuloiden ja raakaravinnon sekoittamista (kuten eri nappuloihin siirryttäessä) keskenään vähä vähältä ei suositella. Me jätettiin siis kerta heitolla nappulat veke ja jatkettiin ruokintaa täysbarffilla. Tämä saattaa vetää koiran mahan löysälle ja jopa ripulille pariksi viikoksikin, mutta meillä tätä ei tapahtunut, joten siitä jo tiedettiin, että nyt tuntui löytyvän sopiva ruokavalio :)

  Mutta, tosiaan täysbarffillahan tarkoitetaan mm. raakoja kasviksia, raakoja hedelmiä, raakaa kaikkea ja aika harvoin nappularuokaa syövillä koirilla kai on kupissaan raakaa parsaa etc. Mekin kypsennettiin ennen aina Alfien kasvismössöt nappuloiden sekaan, joten jos oltais ne silloin annettu keittämättöminä, olisi ripuli ollut taattu seuraus. Raaka luu, sitä vastoin sopii varmasti koiran kuin koiran ruokavalioon ja putsaa tosi tehokkaasti hampaita :)

  VastaaPoista
 12. Elli ei välitä punaherukoista mutta mustikat metsässä ja karviaiset suoraan puskasta noukittuna ovat herkkua.
  Jaahas, Alfien uintikiintiö taitaa olla tältä kesältä täynnä :)
  Seisontaposeerauskuva on onnistunut ja pusukuvat ihania. Meilläkin harrastetaan pusuttelua mm. heti aamulla herättyä, kaupasta tai muualta palattua, leikin tiimellyksessäkin välillä pitäisi lipaista, ym.
  Meillä varsinkin mies syö banaania ja aina on annettava Ellille osansa, muuten tulee poru.
  Joo toi barffaus-postatus oli kyllä kiinnostava, vaan vaatii kyllä varmaan paljon paneutumista asiaan. Hihih, naurattaa tuo ajatus siitä että meilläkin barffaisi koko väki kun kuitenkin meillä syödään lihaa. Pelkkä ajatuskin, että raakana pitäisi piffi syödä - ööh.

  VastaaPoista