perjantai 5. elokuuta 2011

You have been weighed, you have been measured and you have been found wanting, part I


Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Tiedän, että kaikista parasta on se, kun koko miehistöni on paikalla. Kun he valuvat yksitellen alakertaan, istun pehmotohveli suussa ja katson heitä määrätietoisesti. Jos he eivät reagoi ja kävelevät ohitseni, kuljen heidän perässään ja murisen kokeilevasti, että he tietävät minun haluavan leikkiä. Jos he eivät vielä tähänkään kehotukseeni suhtaudu innostuneen ilahtuneesti, kuten hyviin tapoihin kuuluu, minulle jää kaksi vaihtoehtoa: joko a) heittäydyn selälleni heidän viereensä (toki minun täytyy jotakin saada tilanteesta irti, vähintään rapsutuksia) tai b) huokaisen kuuluvasti ja värisevästi (tämä on tärkeää, mielipaha ja pettymys täytyy ilmaista riittävän äänekkäästi että se menee perille) ja hyppään sohvalle päiväunille.

Jos hyvä tuuri käy, villitsen itseni leikkiin ja saatan tällä tavalla houkutella ihmiseni mukaan. He jahtaavat minua ja minä jahtaan heitä. Jos ihminen huudahtaa "Rosvo!" tiedän että minä voin juosta tohveliaarre suussani ympäri taloa ja he yrittävät – kömpelösti – ottaa minua kiinni. Rosvoleikki on paras leikki, mutta se ei ole toiminut koskaan silloin jos yritän varastaa joitakin ihmisilleni kuuluvia tavaroita tai ruokaa, johon minulla ei ole käyttöoikeutta.

Välillä ero sallittujen ja kiellettyjen asioiden välillä on veteenpiirretty ja hyvin hämärä. Eilen lenkillä nappasin ulkona suuhuni jonkun maahan kylvämiä suolattuja nachoja ja kokeilin onko tämä ko. raja olemassa vieläkin ja sallitaanko rajanylityksiä. Naisihmiseni antoi napakan vastauksensa "Jätä" ja minä jätin. Avasin suuni ja pudotin nachot maahan. Ihminen meinasi pullauttaa silmät päästään; ovathan pikkusuolaiset äärimmäisen vaikeita vastustettavia. Noh, minullakin on hetkeni.

Koska toistaiseksi julkaisemattomia mökkireissukuvia on vielä laatikollinen, teitä saatetaan piinata niillä Jouluun asti. Kuvassa mäyräkoira odottaa ilmojen halki lentävää palloa, jota joku ihmisistä panttaa kädessään.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:

On ollut jo pitkään tiedossa, että mäyräkoira ei pidä niistä lajitovereista joilla on iso pää. (Ihminen estää itseään pyörittelemästä silmiään). Ihan kelpo kaveri on mm. irlanninsetteri, olkoonkin, että se on huomattavasti kookkaampi kuin citynakki itse, mutta sen pään koko on vielä hallittavissa, siitä ei lankea valtavaa varjoa mäyräkoiran päälle.

Joskus saattaa käydä niin, että aamulenkillä vastaan tulee vain omiin asioihinsa keskittyvä, ikääntynyt rottweiler, joka kantaa puukarahkaa suussaan hienona saaliinaan. Mäyräkoiran aamu kääntyy välittömästi nurinpäin ja sen selkäevä nousee pystyyn, matala ja varottava kurkkumurina äityy täydeksi rähinäksi kun se saa kiihotettua itsensä puolustusraivoon joka sujuvasti etenee hyökkäysvimmaa kohti. Mäyräkoira on kuuro ihmisen käskyille, se tempoo eteenpäin, seisoo takajaloillaan ylettyäkseen edes sentin lähemmäs sen painajaismaista, isopäistä vastustajaa, joka näyttää enemmänkin hölmistyneeltä kuin edes uteliaalta.

Rottweiler katselee pää kallellaan mäyräkoiraa, joka itsesuggestion huipulla, ilman mitään ulkopuolisia ärsykkeitä,  on tahkonut itselleen vihan päälle. Iso koira pitää puukarahkastaan kiinni ja näyttää hyvin hämmentyneeltä, se ei arvaa, että kallon koolla on väliä.

Ihminen ojentaa mäyräkoiraa rauhallisesti, mutta vähitellen ääneen alkaa hiipiä turhautuneisuus kun koira ei välitä kuunnella mitään muuta kuin ääniä päänsä sisällä. Ja ne äänet ovat voimakkaita. Mäyräkoira poistetaan paikalta ja rottweiler jää ihmettelemään, että mitä oikein tapahtui. Ihminen ei ihmettele, ihminen tietää: mäyräkoira on rasisti.

Poikaihminen kavereineen on höynätty pelaamaan jalkapalloa mäyräkoiran kanssa, kunhan pelataan koiran säännöillä: ennaltailmoittamatta koira saa anastaa pallon ja kuljettaa sen mihin haluaa, ihmisen tulee väsymättömästi joko potkia tai heitellä palloa, muttei koskaan koiran ulottumattomiin. Ihmiseltä ihmiselle pallottelu on ankarasti kielletty. Pelailua jatketaan niin pitkään, kunnes joku pelaajista on tuupertumassa uupumuksesta maahan (kertaakaan se ei ole vielä ollut koira) ja maali on juuri siellä missä koira haluaa esim. järvessä tai auton alla.


7 kommenttia:

 1. Töissä täytyy aina välillä vetää henkeä ja silloin on hyvä rentoutua mäyräkoirablogeja lukemalla. Oli taas niin hauska kirjoitus, että purskahtelin täällä yksinäishuoneessani nauramaan. Naapurihuoneessa ajatellaan, että nyt olen viimeistään seonnut. Kaukanahan se ei ole ollutkaan...

  Kun Olli haluaa leikkiä, se hakee ketun, mauno mesikämmenen, norsun tai jonkun muun riekaleen lelulaatikosta (tietenkin mäyräkoiralla on sellainen) ja nakkaa sen jonkun ihmishenkilön jalkojen juureen. Sitten alkaa vimmattu tuijotus. Jos tämä ei tehoa, lelu nostetaan naasta ja nakataan uudelleen ihmisjaloille. Jos vieläkään ei löydy kaveri, loukkaannutaan verisesti.

  Tänä aamuna Ollilla jäi aamuasia kesken, kun ohitse lenkkeili terrieri. Sen perään piti lähteä hihna tiukalla ja siinä emäntä huuteli "ei vedä" aivan turhaan. Kova kalloinen mäyräkoira ainakin on.

  VastaaPoista
 2. Alfie: Todellista itsensäkieltämistä tuo nachoista luopuminen! Muuten, sinun ja vain sinun ansiostasi Arttukin on saanut maistaa juustonaksuja :) Tykkäät niistä kuulemma niin kovasti, että oli pakko kokeilla. Nam!
  Isopäiset koirat... voi hyvä tavaton ;))) Mäykky vois mennä itseensä ja miettiä, kuinka suuri pää sillä on verrattuna kroppaan ;)

  VastaaPoista
 3. Alfietako ärsyttää vain isopäiset koirat? Ossia kaikki.Sitten on niinsanottuja superinhokkeja. Kerran olen joutunut ohittamaan yhden uroslapinkoiran niin että kannoin Ossia kuin salkkua valjaista. Rähinä oli sitä luokkaa ja lisäksi varmaan nolostutti niin että Ossi yritti purra minua mutta eihän siinä kanto-otteessa onnistu onneksi mikään. Pallottelu on kyllä hauskaa.... Miten te saatte pallot kestämään? Meille tarttisi varmaan hankkia rautainen pallo:) Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 4. "Mäyräkoira poistetaan paikalta ja rottweiler jää ihmettelemään, että mitä oikein tapahtui. Ihminen ei ihmettele, ihminen tietää: mäyräkoira on rasisti. " Maria mä ulvon naurusta toi sun lause on NIIIIN TOTTA! Ihanaa luettavaa taas jälleen :) Rapsuja!

  VastaaPoista
 5. Aikku: aivan mainiota, jos naurut irtosivat :) Sehän on kyllä niin, että mäyräkoiran omistajien täytynee omata ihan erityislaatuinen huumorintaju, että noiden nakkien kanssa pärjää ;)

  Meillä kanssa ovat aamuasiat jääneet joskus kesken, kun mäyräkoira on yllätetty 'housut kintuissa' ja tapahtumaa on tullut todistamaan toinen koira. Mäyräkoira ei erityisemmin pidä näistä tilanteista ;)


  Mai: mäyräkoira ei ole tunnettu kovinkaan suuresta itsekritiikistä, mutta sitäkin suuremmista luuloista, näin olen tässä vuoden aikana joutunut huomaamaan ;)

  Mitä Arttu piti juustonaksuista? Meillä kun näkyy pelkkä pussi (ei tarvi olla avattu) niin koira alkaa läähättää. Kiva. Ja vaikka mitä muuta tahansa olisi kyseessä ja kielletään kerjääminen, niin banaanin ja juustonaksujen suhteen kielto ei sitten millään mene perille.


  Marja-Leena: yleisesti ottaen isopäiset joo, rotuun katsomatta :D Meilläkin on jouduttu joskus kantamaan tuolla salkkutyylillä hetken matkaa koiraa :)

  Jalkapallo jota Alfie on käyttänyt kestää kyllä kun on normaalikokoinen eli riittävän iso ettei _edes_ mäyräkoira saa leukojaan niin auki että saisi siitä puruotteen. Tämähän ei tietenkään tarkoita etteikö sitä palloa yritettäisi aina purra hengiltä.


  Paloma: siellä ilmeisesti ollaan 16:sta tassun kanssa tultu samaan johtopäätökseen, että mäyräkoirat ovat rasisteja? :D Kiva kun pidit postauksesta! :) Rapsut takas!

  VastaaPoista
 6. Naurut kirposi kyllä täältäkin, on sen verran hauskaa kerrontaa ja tämä kuvakin on hauska: höynäytetyn poikaihmisen ketaratkin olivat päätyneet hauskasti kuvaan.
  Meilläkin on vähän tuollainen samantyppinen leikki kun teillä "Rosvo" meillä sitä vaan kutsutaan "Villiksi" - Elli villitsee meidät juoksemaan perässään.

  VastaaPoista
 7. Ellieli: poikaihminen ja Alfie pelaamassa jalkapalloa-kuvasarjat olivat erittäin hupaisaa katsottavaa :D Mahtavia ilmeitä ja liikkeitä tuli taltioitua :)

  Jahtausleikit ovat mainioita, mäyräkoira vallan villiintyy ja...ihmiset kanssa ;)

  VastaaPoista