torstai 5. tammikuuta 2012

Makuuhuone: köyhänmiehen huvipuisto pennulle

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Uusi vuosi on alkanut, tyly meininki jatkuu: meidät siirrettiin Aslanin kanssa nukkumaan lattialle. Ja Aslan haluaa nukkua vieressä, kyljessä kiinni, kiepillä, pää kainalossani tai lonkkani päällä. Aslan on kuuma. Minua ahdistaa öisin tunku pedillä. Hiivin muualle nukkumaan. Aslan seuraa perässä. Olin odottanut ja puolittain toivonutkin, että se pistäisi surkean vinkumisen päälle ja kävisi herättelemässä ihmisiä, mutta ei. Ilmeisesti se on vain odottanut tätä tilaisuutta, että se saa nukkua kanssani. Olen sijaiskärsijä. Ihmiset nukkuvat hyvin. Minä en.

Viime yönä paukuttelin huvin vuoksi vaatehuoneen ovea. Kummatkin ihmiset heräsivät, naisihminen nousi istumaan ja sanoi varottavasti vain yhden sanan: "Alphonse..." Miten voikin yhteen sanaan ladata niin paljon sitä tunneilmaston kylmempää puolta?


Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Makuuhuone on jännittävä paikka. Aslanin täytyy tehdä jokailtainen tarkistus ennen kuin se voi rauhoittua: täytyy testata mahtuuko tunkeutumaan yöpöydän alle (ei mahdu), pitää katsoa onko sängyn alle ilmestynyt mitään uutta tutkittavaa (ei ole), on yritettävä testata saako matosta myllättyä itselleen lisävuodetta (ei saa), varmuuden vuoksi on ainakin vähintään sen kymmenen kertaa yritettävä härnätä Alphonsesta reaktiota irti (onnistuu, toisinaan) ja viimeisenä keinona on luisteltava sängyn alta edestakaisin, koska suoraviivainen eteneminen huoneen poikki lattiaväylää käyttäen nyt on vaan niin tylsää. Vinkunaa, rukoilua ja haukahtelua ei kuulu, sitä ei kiinnosta enää paluu sänkyyn. Lattiatasolla nukkuminen on niin jännittävää puuhaa.

Tänään puntaroitiin pojat. Alphonse 8.9 kg eli passelit lukemat, vaikka olihan se jo silmämääräisestikin todennettu. Aslan 8.1 kg, sutjakassa kunnossa, monta kokoa liian isoine pentunahkoineen. 

Tule vaan, jos uskallat. Rääpäle.


9 kommenttia:

 1. Voi Alfieta, kun ei edes nukkua saa rauhassa ;) Ja toisen pitää tarkastaa paikat ja Alfien reaktiot, ennenkuin voi nukkumaan mennä :D

  VastaaPoista
 2. Wou, pojathan alkavat olla hyvinkin samoissa (paino)mitoissa! :O Pentuaika menee kyllä niin nopeasti, huoh.. Tai ainakin se rääpäle-vaihe. Käytöksen kanssa onkin sitten ihan toinen tarinaa.. ;DD

  VastaaPoista
 3. Ellieli: kyllä kuule kuuluu välillä niin dramaattista ja närkästynyttä tuhahtelua keskellä yötä poikien punkan tietämiltä kun Alfiella meinaa hermo palaa pienemmän kanssa ;) Pienempi, se läheisriippuvaisempi, tunkee syliin nukkumaan ja toiselle tulee niiiiiin kuuma :D Aslan kyllä kiitettävästi remuaa ennen nukahtamistaan; niin väsynyt se ei ole etteikö se tekisi aina ennen maatapanoa tarkistuskierroksiaan ;)

  annamari: Pienempi on vielä matalampi kuin isompi, mutta muuten melkein samoissa mitoissa, juu ;) Alfiella on tosin tuo massa lihasta ja Aslanilla vielä löysähköä nahkaa :D Äkkivilkaisulla ovat niin samannäköisiä nyt, mutta kuten sanoit, käytös paljastaa heti, että kumpi on kyseessä ;)

  VastaaPoista
 4. Joo, kuulostaa melko haastelliselta toi iltapuuhastelu. Aslanilla on varmasti käheetä ;) Ootte kyllä isoja pötkylöitä, vaikka varmasti oottee timmissä kunnossa. Mä painan 5,3 kg, mut mä oonkin kääpiö tai en mä tiä oonks mä medium niiku Pyry-pappa. Hyvää yötä!

  VastaaPoista
 5. Myrsky: haasteellista, kyllä, ehkä eniten niille jotka yrittävät itse nukkua = 1 mäyräkoira ja 2 ihmistä ;) 5.3 kg kuulostaa oikein sopivalta kääpiölle, Alfiehan on aika pikkuruinen urokseksi, verrattuna moneen muuhun, mutta Aslanista saattaa tulla aivan eri maata tai sitten kasvu ja paino hidastuu eikä koskaan pääse nousemaan liian korkeaksi :) Noh, oli miten oli, kunhan ovat terveitä, olivat sitten minkä kokoisia tahansa :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää vertaistukea, meilläkin nimittäin nukkuminen tuo omat hankaluutensa. Stellaa kun sellainen yöllä ei paljon kiinnosta. Nyt kun saa nukkua Pinjan vieressä asettuu kyllä ihan hyvin, mutta esimerkiksi viime yönä kello 4 oli vakaasti sitä mieltä, että nyt riittää. Koska nuorempi on hyvin paljon äänekkäämpi kuin Pinja aikoinaan niin Stella aloittaakin hienon konsertin, jos pitäisi jatkaa unia. Toki se rauhoittuisi, jos jättäisi huomioimatta, mutta naapurit tuskin arvostaisivat. Odotan jo edes 8 tunnin yhtämittaista unta :D

  VastaaPoista
 7. Sunan: meillähän otettiin Aslan sänkyyn nukkumaan just tuosta syystä, että se oli sellainen mölyapina öisin. Ei kestänyt oma hermo tyynnytellä sitä nukkumaan, mikä oli pakko tehdä ettei koko muu talo olisi herännyt...yöt menivät niin lyhyissä pätkissä itellä, että eipä juuri muuta vaihtoehtoa jäänyt. Sängyssä nukkuikin sitten yöt läpeensä, äärimmäisen tyytyväisenä. Nyt oli vissiin sitten oikea aika siirtää poika lattialle, koska vastalauseita ei ole toistaiseksi tullut. Koputan silti puuta, varmuuden vuoksi ;)

  Aslan on kanssa _huomattavasti_ äänekkäämpi kuin Alphonse pentuna: vinkunaa, vikinää ja kiljuntaa riittää, yleensä täysin ilman mitään syytä :) Ja ei muuten auta, vaikka on täysin huomioimatta vaatimuksia, vinkunaa ja kaikenlaista muuta jokellusta kokeillaan ihmisiin silti. Yöt menee kyllä huomattavasti helpommin kuin Alfien kanssa meni, Aslan tykkää nukkumisesta ;)

  Aslan kävi ihan silloin ekojen viikkojen aikana yöpissalla keskellä yötä ulkona, mutta ei enää muutamaan kuukauteen, joten sen puolesta yöt saa nukkua rauhassa, mikä on tosi ihanaa :) 23-08 onnistuu ilman mitään ongelmia, jotakin mikä ei kuuna päivänä olisi onnistunut Alfien kanssa viisikuukautisena. Osaan arvostaa yöuniani tällä kierroksella :)

  VastaaPoista
 8. Itsekin olin jo eräänä yönä valmis nostamaan koirat sänkyyn, kun Stella ei asettunut millään. Isäntä kuitenkin piti pintansa :D Varmasti tilanne helpottuisi noin, koska jos jatkan unia aamulla sohvalla niin pienempi kyllä rauhoittuu siihen.
  Onkohan nämä kakkoset sitten ylipäätään äänekkäämpiä, jos teillä on sama kokemus :P Meilläkin kiljutaan yleensä nimenomaan kokeilu mielessä tai ilman syytä :D

  VastaaPoista
 9. Sunan: Meillä kanssa miesihminen piti pintansa aluksi, mutta sitten rupesivat painamaan vaakakupissa enemmän yhtäjaksoiset yöunet ja suostui siihen, että pentu tulee sänkyyn nukkumaan ;) Vähän mietitytti, että mitenköhän onnistuu nyt tuo lattialla nukkuminen, mutta älyttömän hyvin sopeutui heti; Alfie se lähinnä on, joka vaihtaa nukkumapaikkaa öisin kun sille tulee niin kuuma kun pienempi kiehnää kyljessä :)

  Ilmeisesti pienemmät ajattelevat, että isommalla äänellä saadaan ohitettua isompi koira, onneksi Alfie napauttaa heti takaisin kun Aslan alkaa komentaa ihmisiä :D

  VastaaPoista