keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Huonoa käytöstä

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Ihminen sanoo laittavansa meille silmähuuhdetta. Minä istun alas, käännän pääni kuuliaisesti ylöspäin ja odotan silmää räpäyttämättä muutamaa tippaa nestettä. Saan kiitosta hienosta toiminnasta - tai tässä tapauksessa toimimattomuudesta, koska en hötkyile mihinkään suuntaan vaan odotan nätisti. Tipat saatuani räpäytän silmiäni muutaman kerran ja menen jatkamaan sitä, mikä sitten ikinä olikaan keskeytynyt tähän toimenpiteeseen.

Ihminen lähestyy Aslania silmähuuhdepullon kanssa. Aslan heittäytyy makuulle ja peittää silmänsä etutassuillaan. Ihminen irrottaa tassut silmien edestä, Aslan painaa ne vikkelästi takaisin silmien päälle. Luomet on puristettu tiukasti kiinni. Huuhtele vain omat silmäsi.

Olen kuuliainen mäyräkoira. Halutessani.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Eräänä iltana, ollessamme tulossa koirapuistosta, päätimme nälkäisinä ajaa drive-in'nin kautta. Mäyräkoirat olivat puoliunessa takapenkillä aina siihen asti kunnes pysähdyimme drive-in-paikan ulkokaiuttimen eteen tekemään tilausta. Alphonse, jolta onnistuneesti palavat aina pelihousut kun se kuulee puhetta eikä näe puhujaa, alkoi välittömästi haukkua kun myyjä kysyi pirteästi kaiuttimen kautta tilausta. 

Mieheni oli vastaamassa, mutta koska Alphonse karjui takapenkiltä suoraan hänen korvaansa, ärähtikin mäyräkoiralle komennon olla hiljaa. Ajoitus oli täydellinen ja dialogi valmis:

   Myyjä, iloisesti: "Hei ja tervetuloa! Mitä saisi olla?" 
   Mies, kiukkuisesti ja suoraan mikrofoniin: "Olepa hiljaa siellä!!"
   ...hetken hiljaisuus. Kauempaa kuuluu moottoritien bassovoittoinen jyly, pyörätietä pitkin ajaa nuori mies kirkkaanpunaiselle pyörällään, jossakin ulvoo yksinäinen koira...
    Myyjä, ylen hämmentyneesti: "Anteeksi, mitä sanoit...?"

Mäyräkoirat saavat ihmisen käyttäytymään tahattoman huonosti, mutta onneksi tilanne selitettiin ja täsmennettiin, että kyseessä eivät ole luokattoman huonosti käyttäytyvät asiakkaat vaan kuriton mäyräkoira. 


Kuriton mikkihiirikaksikko.     


16 kommenttia:

 1. Ha-haa-haa... mies kyselee, että mitäs sinä siinä yksin hirnut... onpas teillä ollut tilannekomiikkaa kerrakseen! Tää oli päivän paras juttu!

  Olli on ollut silmä- ja korvatippakuurilla ja molempien laittaminen sujuu ongelmitta. Eläinlääkärissäkin Olli on saanut kehua moitteettomasta ja nöyrästä käytöksestä. Hyvä, että edes joskus käyttäydytään suurin piirtein mallikkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirnuminen pidentää ikää ;) Tilannekomiikka on just sitä parasta komiikkaa ja ko. tapahtuman sattuessa saatiin niin hysteerinen naurukohtaus, että siitä ei meinannut tulla millään loppua :)

   Olli on reipas mäyräkoiramies. Ihan kaikki koirat eivät venkoilematta ota vastaan mitä tuleman pitää eläinlääkärillä, monelle jo se pöydällä seisominen ottaa koville. Meillä ollaan kanssa hyvin kiltisti ellillä, mitä nyt Alphonse yrittää ottaa joka kerta ritolat kun näkee omalääkärinsä naaman! :D Muuten siis menee odotushuoneessa ihan ok (tosin toisille koirille haukutaan...), mutta sitten kun vastaanoton ovi avataan ja elli pistää päänsä ulos ja kutsuu seuraavan potilaan sisään, niin Alphonse ottaa ryntäytksen kohti ulko-ovea :)

   Poista
 2. Hih hih, näen_niin_ ton tilanteen; oltuani vastaavassa liian monta kertaa mäyräkoiran kanssa itse :-))) On mm etäpäivänä tullut huudettua conf calliin "PÄÄ KIINNI", kun luulin mikrofonin mykistäneeni ja mäyräkoiraa yritin komentaa hiljaiseksi, ja kaverinikin melkein pissaa välillä lenkillä housuun, kun tohon mäyräkoiraan ei sen ollessa "in the zone" tehoa mikään muu kuin "pyövelikarjaisu" :D Tätä myötähäpeää voi täydellisesti ymmärtää vain toinen mäyräkoiran omistaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, just noita tilanteita, tiedän! :D Mikä siinä onkin, että mäyräkoiran joutuessa tiloihin mikään ei mene läpi ja ohita tietoisuutta? Pitäisi just ehtiä sanoa koiralle komentonsa siinä vaiheessa kun se vasta haaveileen rupeavansa haukkumaan, mutta monesti nuo tilanteet menevät niin nopeasti ohi, ettei ihminen ehdi mukaan. Kyllä välillä tulee karjaistua ties mitä noille koirille ja sitten katselee ympärilleen, että "kuinkakohan moni oli taas tätäkin tilitystä todistamassa?"...esim. silloin kun teletapit ulkona riekkuivat hihnojensa päässä ja mulla paloi totaalisesti käämi ja siinä sitten karjuin, että "KIINASSA SYÖDÄÄN KOIRIA, MENOLIPPU KAHDELLE MÄYRÄKOIRALLE ON VAIN JÄRJESTELYKYSYMYS!!" :D Siinä varmasti muutama lenkkeilevä koiranomistaja mietti, että tuollainen julmuri ei kyllä koiria ansaitse ;)

   Poista
 3. Mahtava tuo drive in-luukulla sattunut tapaus. Nää on NIIN näitä mäyräkoiran ihmisten osalle osuvia juttuja. Riittääpähän hupia ulkopuolisillekin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoirien kanssa joutuu kyllä monesti tilanteeseen, jossa hieman epätoivoisena katselee kun toiset koirat toimivat kuin ihmisen mieli ja sitten itsellä on kaksi räyhähenkeä hihnan päässä, ja sitten kun ne liikkuvat kuin ajatus, tottelevat jo pelkästä katseestakin, niin silloin kukaan muu ei ole todistamassa tätä harvinaislaatuista näkyä ;)

   Poista
 4. Voi teidän silmätippakamuja. toinen osaa ottaa silmätipat tyynesti ja toinen ei. Tuo drive innin kohtaus on kyllä tilannekomiikkaa ihan sieltä parhaimmasta päästä. Suus kii, ennenkuin mulle puhut:), siis mäyräkoira kele. Juu kyl me halutaankin tilata.....M-L ja Ossi (joka kanssa raivoaa, jos ei näe puhujaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun noita mikkihiiriä on kaksi huutamassa (esim. kun ovikello soi), niin kyllähän niistä lähtee sellaiset desibelit, että heikompaa hirvittää. Aslanilla on tosi kimeä ääni halutessaan ja se kyllä riipii tärykalvoja! Jännä miten rauhoittuvat sitten nanosekunnissa ja menevät kiehnäämään vieraan kainaloon, mutta pitääkö ne uudet ihmiset ottaa vastaan aina niin äänekkäästi? :D

   Poista
 5. Hahaa :D Mäyräkoiralla taisi olla sanansa sanottavana tilaukseen. Että missäs ne meidän purilaiset oikein on, missä on mäyräkoirien ruokalista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoirilla on niin paljon asiaa ylipäänsäkin, että välillä ihmetyttää että miten sitä voikin olla aina niin paljon? :D Alphonse on enemmänkin sellainen örisijä, moneen asiaan kuuluu lattianrajasta sellaista epämääräistä muminaa kun ilmaisee mielipidettään ;) Drive-in-luukulla sitten oli vähän isommasti selitettävää! :D

   Poista
 6. Kylläpähän taas nauroin tuolle drive in -kokemukselle, kaikkeen sitä mäyräkoirien kanssa joutuukin :D

  Meillä Pinja ei muuten tykkää ihan yhtään silmänpesunesteen (tai minkä lie) hajusta. Sen huomatessaan neiti saa hirveät spurtit pitkin asuntoa tai vähintäänkin irvistelee purkille. Ja pienempi katselee toimintaa ihmeissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet koirat karttavat tiettyjä hajuja kuin ruttoa, meillä Aslan ei tykkää mistään kummallisista (siis ehkä koirien mielestä kummallisista tuoksuista ;) vaan alkaa irvistellä ja perääntyä. Kun taas Alphonse, se kukkaislapsi, rakastaa kaikkia kukkaistuoksuja esim. parfyymit, tykkää hammastahnan tuoksusta, meikinpoistoaineesta, hiustenhoitotuotteista yms. kaikesta mitä ihmisenkin nenään tuoksuu yleensä miellyttävältä :)

   Poista
 7. Heehehehe, voi myyjä raukkaa. :D Meille sattuu yleensä jossakin metsäpolulla noita tilanteita että puhuu koiralle ja ulkopuoliset ihmiset hämmentyy. Eilen joku teinipoika oli tulossa vastaan ja vähän hidasteli polun päässä ja tietenkin minä kajautin samassa tilanteessa Almalle että TULEPPA JO SIELTÄ!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona noiden tapahtumien määrä onkin aina korkea :) Sitä tulee kiljuttua välillä just sopivassa kohdassa ties mitä noille koirille ;) Sopivan ajoituksen kanssa, kuten teillä, niistä saadaan oikein huvittavia juttuja :)

   Poista
 8. Kyllä ajatustenvaihto koirien kanssa on mielenkiintoista, ne kun viestittävät omalla tavallaan ja me immeiset yritämme ymmärtää. Kumpikohan ymmärtää toistaan paremmin, koira ihmistä vaiko ihminen koiraa?
  Vai kuriton mäyräkoira? Yritti vain sanoa oman vaatimattoman mielipiteensä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun veikkaus on, että koira ymmärtää paremmin ihmistä, koska lukee energiat ja mielialat ennen kuin ihminen sanoo sanaakaan. Koiria on turha yrittää fuulata, ne kyllä tietävät mitä todellisuudessa tunnetaan :)

   Kuriton mäyräkoira on äänekäs olento, jospa edes ilmaisisi itseään vähän hillitymmin, sekin voisi olla jo hyvä alku ;)

   Poista