sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Mäyräkoiran televisio-ohjelmat

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Minulla olisi ehdotus maailmanlaajuiselle koirakomitealle, Global Canine Committee (GCC)-nimiselle järjestölle, joka toimiii katto-organisaationa kaikille koiria edes summittaisesti sivuaville asioille. GCC ottaa kantaa mm. riista-asiohin ja ajaa lakia vapaasta metsästysoikeudesta, joka yletetään myös kauppojen pakastealtaisiin asti. Tokihan on niin, että lihaa se on jo kuollutkin liha ja GCC:n mukaan esim. city-koirat voisivat metsästää kaupasta, jos lähellä ei ole metsää. GCC on lisäksi erityisesti kunnostautunut tasa-arvoasioissa ja sen mielestä rikotaan koirien itsemääräämisoikeutta hihnoilla, pannoilla, valjailla yms. pidäkkeillä, jotka estävät koirien vapaan etenemisen ja liikkumisen. GCC ajaa myös rotu- ja yksilötasolla non-profit-periaatteen mukaisesti mäyräkoiran asiaa sekä toimii sovittelijana kiistatilanteissa kahden - tai usemman - koiran välisissä selkkauksissa. 

Mutta, se ehdotukseni. Olen tympääntynyt television ohjelmatarjontaan, josta en saa ollenkaan niin paljoa irti, kuin esim. Aslan, joka tuijottaa vailla mitään sensuuria kaikkea tuubista tulevaa roskaa. Minä esittäisinkin GCC:lle toiveeni nähdä enemmän suoraan koirille suunnattua ja hyvin käsikirjoitettua tavaraa, jota voisi näyttää parhaaseen katseluaikaan, joka on aina silloin kun en nuku. Olen kerännyt esimerkinomaisesti muutaman ohjelmaidean, johon minulla on myös rungot valmiina - sikäli kun niille tulee kysyntää:

1. Poistetaan kaikki eläinsairaalaohjelmat. Iso EI KIITOS kaikille kyynpuremien näyttelemisille, kastraatioille, koirien täipesuille jne. Inhorealismia jos haluan katsoa, niin siinä tapauksessa esitän Koirien Big Brother - ohjelmaa. Formaatti mukailisi ihmisten vastaavaa: pistetään n. tusina päästään riittävästi sumentunutta koiraa samaan tilaan (mukaan yksi kiintiötypistetty, kiintiöulkomaantuonti ja kiintiöaggressiivinen) ja laitetaan ovi säppiin moneksi kuukaudeksi. Katsellaan mitä tapahtuu. Päiväunikielto voimaan, toisten haukkuminen on kiellettyä ja kaikkien on pakko käydä paljussa - monesti päivässä. Tämän minäkin haluaisin nähdä.

2. MM-kisa eli Mahtava Mäyräkoira-kisa. Tässä ei mitellä ulkonäöllisillä ansioilla tai ansiottomuuksilla, vaan puntariin joutuvat aivan muut asiat kuin selkälinja tai korvien kiinnityskohta. Tässä kisassa mitataan desibelimittarilla kumein ja kaikuvin haukku (sekä provosoituna että provosoimattomana) otetaan koirasta mittaa juoksemalla kymmenen kilometrin aidat (maastossa) ja arvotetaan nopein saaliintappometodi (eläviä saaliita ei käytetä vaan niiden kumisia mallinnoksia. Maksullisilla kanavilla voidaan käyttää myös eläviä saaliita, mutta näissä tapauksissa ohjelma saa K-18 leiman.)

3. Mäyräkoiralle Morsian, rakkautta yli roturajojen. Poikamiehet, haloo! Mikä olisi parempi ohjelma?! Tämä ei tarvinne perusteluja.

4. Mäyräkoiran keittiössä. Kokkausohjelma, jossa mäyräkoirakokit saavat syödä itsevalmistamansa ruuan. Etukäteen. 

5. Dachsie MacGyver käsittelisi nimensä mukaisesti koirien macgyverismejä eli selvitytymistä erilaisista, haastavista tilanteista oman kekseliäisyytensä sekä pinsettien että teipin avulla. Ohjelmassa olisi joka viikko erilainen teema, kuten esim. "Miten karkaan aidatulta pihalta? Niksit ja teoriat parhaaseen pakoon, sekä katsaus historiaan: huimimmat koirapaot kautta aikojen." ja "Opi suolestamaan oikeaoppisesti. Niksit ja teoriat parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Haastattelussa kokeneet konkarit ja näppärät noviisit. Kaikille niille, joille suolestaminen on toinen luonto."

Olen vakuuttunut, että näillä ohjelmilla päästäisiin jo hyvin alkuun. Olen  käytettävissä -  jos ja kun - tarvetta ideariihen perustamiseen ilmenee tämän asian tiimoilta. Otteita ihmisen päiväkirjasta:Itseensä, toisiinsa ja maailmaan väsyneet mäyräkoirat ottavat levon kannalta, kunnes taas jaksaa huvittaa.

12 kommenttia:

 1. Hih, mäyräkoiralle morsian :D Olen aika varma, että tuotantoyhtiöt alkaa soittelemaan teille piakkoin.

  Kiitos aamukahvinauruista, oot kyllä huippu kirjoittaja!

  VastaaPoista
 2. :-D

  Sateisen sunnuntain terkuin,

  3 shelttiä ja mami

  VastaaPoista
 3. LOISTAVA ehdotus! Ihminenkin vaihtaisi mielellään nykyiset ohjemat ylläoleviin, kannatetaan! Ja Mauri ilmottautuu mukaan poikamieheksi Mäyräkoiralle Morsian -ohjelmaan!

  VastaaPoista
 4. Aivan mainiota, Alfie. Sääpäs sen sanoit! Mäyräkoirille edes oma kanava, jossa noi sun ehdottamat ohjelmasarjat pyöris. Pois turha moska TV:sta! Kannatetaan!
  Erityisesti mua kiinnostaa toi mäyräkoiralle morsian. Tai tasapuolisuuden nimissä vois välillä olla sulhanenkin. Ja tohon viimeiseen McGyver -ohjelmaan mä tietäisin pari neitostakin pääosaan: Peppi ja Rilla ;)
  T: Elli

  VastaaPoista
 5. Myrsky: Mä kun oon viriili mäyräkoirauros, niin heti ilmoittaudun tohon Mäyräkoiralla Morsian -ohjelmaan.

  Tuisku: Viriili? Onks se sama ku viiriäinen? Mä ainaskin osallistun tohon Mäyräkoiran keittiössä. Mä oon varma, että mussa on topshef ainesta, ainaskin tykkään syömisestä.

  VastaaPoista
 6. Minä olisin heti Dachsie MacGyverin fani!
  (Teidän faninnehan olen jo ja ihmettelenkin, miten teidänlaisenne sankarikoirat laitetaan noin kovalle alustalle nukkumaan. Vai onko tuo jokin MacGyver-juttu? kysyy ihailijanne Mirkku, sydän sankareiden humppatukkaisille olemuksille pamppaillen.)

  VastaaPoista
 7. Totta turiset kaveri. Ilmoittaudun heti tuohon mäyräkoiralle morsian -ohjelmaan. Kyllä siinäkin tarvitaan yksi kiintiökastroitu.

  Suurin pudottaja -ohjelmaa ei tarvitse, eikä myöskään dieetit vaihtoon. Ainostaan ne ohjelmat, joissa ruoasta on tehty nautinto, ovat sallittuja. Hansin matkassa menettelee, jos Hans on koiraihmisiä. Epäilen suuresti.

  Nyt kun on kaikenlaisia NYC:n täydellisiä naisia sun muita vastaavia, mikäs olisi parempi kuin Oulun täydelliset mäyräkoiraherrat. Eihän siihen tarvita kuin Olli, Alphonse ja Aslan.

  VastaaPoista
 8. Täältä tulee ainakin täysi kannatus ohjelmaehdotuksille! Lisäksi tietysti pitäisi saavuttaa koirien täysivaltaisuus kanavan valinnan suhteen sekä tassuystävällisen kaukosäätimen tulo markkinoille, jotta kyseisiä ohjelmia voisi katsoa silloinkin (ja nimenomaan silloin) kun ihmisväki ei ole kotosalla häiritsemässä.

  VastaaPoista
 9. Aika hienoja, ellei suorastaan mahtavia ohjelmaehdotuksia. Katsovatko pojat telkkaria?

  Ossi ei osaa katsella. Se reagoi vain ääniin, mutta olen tavannut pari koiraa, jotka oikeasti katsoivat telkkua. Meillä ole kerran hoidossa peini länsi-ylämaan terrieri joka eläimen nähdessään yritti hyökätä sen kimppuun. Vanha saksan paimenkoiramme katseli pallopelejä. Pää vain kääntyili tenniksessäkin samaan tapaan kuin yleisöllä. Se oli aika outoa.

  VastaaPoista
 10. Eikö meidän kommentit tuu perille? Kirjoiteltiin tähän postaukseen pitkät jutut, mutta ei tainneet tulla sinne asti. Kurjuus!

  VastaaPoista
 11. Jännityksellä jään odottelemaan näiden mahtavien ehdotusten toteutumista. Sitten kannattaa jo TV-lupamaksukin maksaa ajoissa.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteista, kaikille! :) Vähän näin jälkijunassa tuli julkaistua, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Hyvä kuulla, että ohjelmaideat saavat kannatusta, eiköhän pistetä vetämään addressintynkää kanavapäälliköille, että voisivat laajentaa tarjontaa :)

  VastaaPoista