sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Seinäjoen näytelmät

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:      Jotenkin jouduin taas tähän tilanteeseen. Mitä tapahtui? Ensin oli hauskaa ja sitten taas seisotaan pöydällä moneen otteeseen.


Aslankin pistettiin pöydälle seisomaan. 


Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Mäyräkoirat olivat viettämässä viikonloppua maatilamajoituksessa sukulaistensa kanssa kaksi viikkoa sitten ja sunnuntaina, 28.10, kävivät näyttelemässä itseään kansainvälisissä näyttelyissä Seinäjoella. 


   Ulkoilemassa Aslan, Alphonse ja Sona (pannasta erotin kuvassa toisistaan äidin ja pojan, niin ovat Sona ja Aslan samannäköisiä. Sona oikeassa laidassa.)                                      Alphonse kehässä. Valitettavan suttuinen kuva...

Edellisen näyttelyn (Kemi) katkera kalkki oli nieltynä ja tarkassa muistissa; revanssi oli mielessä kehään mentäessä. Kehään mentiin myös migreenissä ja särkylääkeillä tankattuna. Syynä lienee osittain ollut edellisen yön loputon vinkuvonku, jota Alphonse harrasti seinän toiselle puolella nukkuneen veljensä Eddien kanssa, koska veljekset olisivat halunneet kovasti kokeilla hierarkia-asetelmia yön pimeinä tunteina - ja minä, Aslan kainalossani, en tietenkään saanut siltä jatkuvalta kitinältä nukuttua kuin tunnin. (Aslan ei vinkunut yhtään. Aslan oli motivoitunut; se oli päässyt ihmisen viereen ja oli päättänyt olla hiljaa ja huomaamaton ettei sitä laitettaisi lattialle. Ei laitettu, se tuhisi aamuun asti pää kaulaani vasten painettuna). Aamuyön pitkäksi piinaksi venyneinä hetkinä päänsärky alkoi koputella ohimoissa ja päivällä Aslanin junnukehään mennessäni valopallot tanssivat jo vähän silmännurkissa. 

  Aslan kilpakumppaneidensa keskellä jonottamassa pöytävuoroa.

Migreenistä huolimatta revanssi saatiin. Ja Alphonse sai ensimmäisen SERTinsä!  Aslan puolestaan sai tuomarilta kovasti kehuja, eteni myös Paras Uros-kehään, vaikka jäikin nyt ilman vara-SERTiä tällä kertaa. Kumpikin koira oli oman kilpailuokkansa ykkönen ja Paras Uros-kehässä pojat kilpailivat toista kertaa toisiaan vastaan; tässä kehässä siis omia oli 50% osallistujista. 

Aslanin arvostelu, tuomarina Markku Kipinä:

"Tyypiltään erinomainen, vahvaluustoinen, ryhdikäs juniori jolla hyvä rintakehä, hyvä takaosa ja häntä, etuosa saa tiivistyä, maskuliininen hyvä pää, hyvä purenta, hyvä kaula, lupaava turkki."

Suusanallisesti tuomari kehui Aslania ja totesi, että 'onhan se tosi mageen näköinen liikkeessä' ja 'koko paketti pysyy hyvin kasassa'. Aslan kiitti yrittämällä pussailla tuomaria. 

Aslanin viimeinen junioriluokan kilpailu (parin päivän päästä olisi ollut jo nuortenluokassa kilpailemassa):

JUN ERI 1, JUK 1, SA, PU 4.


Alphonsen arvostelu, tuomarina Markku Kipinä:

"Maskuliininen, vahvaluustoinen, tasapainoisesti rakentunut ryhdikäs uros. Hyvä ilme, hyvä purenta, säkä voisi olla vähän korostuneempi, hyvä kaula, runko ja häntä, liikkuu (?) askeleella, kiva luonne."

AVO ERI 1, AVK 1, SA, PU 2, SERT, vara-CACIB.

Kumpikin koira esiintyi hienosti ja molemmat olivat paremmassa tikissä, kaikin puolin, kuin kesän näyttelyissä. Löysyyttä liikkeissä ja vetelehtimistä kehässä ei ollut havaittavissa. Edes ihmisellä.

Kasvattajaluokassa poikien kennel, Salamantelin, oli hienosti ROP. Kasvattajaryhmässä edustivat Viola (Salamantelin Biccalina), Eddie (Salamantelin Eddie Express), Alphonse ja Aslan.Alphonse on pokaalinsa ja ruusukkeensa saanut; nyt väsyttää.12 kommenttia:

 1. Jeee! Te pojat teitte sen eli voitto ja revanssi. Me ollaan teistä ja teidän näytelmälahjakkuudesta NIIIIN ylpeitä. Ja me sanotaan teijän äipän migreenille hus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Seuraavalla kerralla yritetään tähdätä migreenittömään meininkiin, se on tosi tympeä kun sumeuttaa ajatukset tykyttäessään ohimoissa :/ Muuten reissu oli tosi kiva :) Ja on tosi kiva tietää, että meillä on kannustusjoukkoja :)

   Pojille rapsuja :)

   Poista
 2. Niin oli pojat komeina näytelmässä, että!
  Ja upeat tuloksetkin. Voiko muuta odottaakaan A-luokan pojilta? Onnittelut teille kaikille. Kävin jopa kurkkimassa kennelliiton sivuilta mitä nuo lyhenteet tarkoittaa, mutta tuota SA:ta en sieltä löytänyt.

  Oli varmaan kurjaa päänsärkyisenä esitellä koiria näytelmässä, toivottavasti sentään särkytabletit ehti auttaa ennen migreenin puhkeamista päälle.
  Pojat oli varmaan aika väsyneitä päivän päätteeksi, Alfie ainakin tosiaan näyttää hieman väsyneeltä tuossa vikassa kuvassa. Mutta olihan se tehnyt komian työn tuolla näytelmässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! :)

   Tuo SA tarkoittaa "sertifikaatin arvoinen" eli jos tuomari katsoo aiheelliseksi antaa sen koiralle kilpailuluokan jälkeen, ennen paras uros/paras narttu-kehään pääsyä, on ko. koiralla mahdollisuus saada serti, varaserti, cacib tai varacacib.

   Juu, ei ole migreenissä kauhean kivaa kun alkaa tulla näköhäiriöitä, mutta kyllä ne lääkkeet sitten jossakin vaiheessa alkoivat purra ja pysyin tolpillani :)

   Alphonse oli aika kuitti, kun edellinen yö meni vinkuessa...Alphonsen veljen emäntä ja minä sitten oltiinkin varmaan vielä enemmän kuitti, kun oltiin sitä kitinää jouduttu kuuntelemaan! :D Onneksi meistä ei ole lähikuvia päivän päätteeksi ;)

   Poista
 3. Mutta teillähän meni hienosti nuo näyttelyt, pelkkää kehua saivat molemmat pojat. Onnee! Komeita poikia ovat ihan tavallisen ihmisen silmälläkin katsottuna, ymmärtämättä mitään mistään rotumääritelmistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Kyllä se joskus näyttää olevan korkeampaa matikkaa tuo näyttelytuomarin homma, mutta kyllä he vaan hommansa osaavat. Itsekin jo osaa katsoa - edes jonkin verran -, että kuka koirista on se varteenotettavin vastustaja. EIkä kyllä huonolle hävitty, voittaja oli melkoisen näyttävä koira =)

   Poista
 4. Onnea menestyksestä :) Laikkutypy tässä kattelee ihastuneena sun laikkupoikia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Laikkutypsy on itse niin suloinen taapero, että hauvavauvakuume se vaan kasvaa kun käy katsomassa pienokaisten kuvia sun sivuilla! :)

   Poista
 5. Oo! Koin valaistumisen, että blogikamuja saattaa nähdä ihan kotikulmilla! Taas hyvä syy yrittää päästä ensimmäisiin näyttelyihin. ;)Tuolla Seinäjoki Areenassa on aivan surkea valaistus. Olen tuskaillut monet kerrat suttuisia lopputuloksia. Paljon onnea poikien tuloksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Juu, näytelmissä saattaa törmäillä vaikka kehen :)

   Valaistus olisi tosiaan voinut olla parempikin, mutta mikään ei kyllä vedä vertoja Kajaanin tamminäyttelyn palloiluhallin keltaiselle valaistukselle :/ Ilman salamaa jos otti kuvia, niin mitään ei näkynyt ja salaman kanssa aivan keltaisia kuvia :( Kesänäyttelyissä on ehdottomasti parasta tuo luonnonvalo ;)

   ps. ehdottomasti vaan pyörähtelemään kehään mukaan, näyttelyhommat ovat kivoja :)

   Poista
 6. Kyllä moiset komistukset on pokaalit ja ruusukkeet ansainneetkin, onko teillä tullut koskaan kommenttia koirien koosta? Mauri kun olisi ollut liian iso normimäykyksi kehään - sen esiintymiset tosin kaatui jo piilokivekseen mutta kuitenkin. Terkkuja pojille! t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) On tullut Aslanin koosta kommenttia ;) Tuossa yhdessä kuvassa, jossa Aslan jonottaa kilpakumppaniensa kanssa, näkeekin aika hyvin, että onhan se ihan kelvollisen kokoinen kossi noihin muihin verrattuna ;) Ruotsalainen tuomari kesällä sen nosti ilmaan ja totesi, että "Big boy, big boy!" ;) Nyt on kyllä kevyempi kuin kesällä, mutta onhan siinä tuota kokoa ja näköä jäljellä silti :D

   Maurista olisi varmasti tullut tähti, voin jo kuvitella miten se olisi paahtanut menemään kehässä häntä ylväästi pystyssä :) Maurille pusu kuonoon (jalomuotoiseen, sellaiseen ;)

   Poista