torstai 24. tammikuuta 2013

Alphonse ja ihanat ilmavirrat

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:Näkemyksemme nakkisämpylästä.


Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Alphonsella, kuten kaikilla koirilla, on omat mieltymyksensä ja kummallisuutensa, eikä niitä yleensä sen kummemmin ihmetellä. Paitsi ehkä toisinaan hieman hämmästellään sitä, miten hulluna se on tuuleen tai mihin tahansa koneelliseen ilmavirtaan, kylmään tai kuumaan.

Autossa se työntää keskikonsolissa olevaan takaosan puhaltimeen kuononsa kiinni ja puhkuu sieraimistaan ilmaa takaisin puhaltimen sisään. Se viihtyy näin iät ja ajat. Ulkona tuulisella säällä se villiintyy välittömästi. Mitä kovempi tuuli, sen hauskempaa sillä on.

Kotona hiustenkuivaajalla puhaltaminen on jo 'so last season', koska se tapahtuu ihmisavusteisesti eikä ole kovinkaan usein toistuva ihanuus. Sitä paitsi, Alphonse on vasta huomannut, että se voi valjastaa ilmanpuhdistinkoneen  ilmavirrat ja - varat (ilmavara on mäyräkoiran oma ihanuusyksikkö, vrt. rahavara) käyttöönsä ihan oma-aloitteisestikin. Laite alkaa käydä kovemmilla kierroksilla kun koirat menevät sen läheisyyteen, koska silloin se aktivoituu puhdistamaan tehokkaammin ilmaa (sillä on myös tekemistä asian kanssa, että Aslanin sumeilemattomat ja summittaiset kaasupäästöt koneen vieressä vaikuttavat laitteen tehoherkkyyteen, kuten olen joskus asiasta maininnutkin täällä). Alphonse on kuitenkin päättänyt, ettei tämä riitä, koska kone puhaltaa ihanan viileän ilman yläosastaan ulos, joten lattialla, laitteen vieressä makaaminen ei tuota maksimaalista ilmavirtaa kelpo kelmikoiran villoihin. Tarvitaan jämerämpiä otteita, että viiksikarvat saadaan väpättämään. On siis kiivettävä laitteen päälle, sinne mistä kierrätetty ja puhdistettu ilma tulee ulos. Tietenkin. Ja sieltä mäyräkoira no 1 käydään sitten hakemassa kun se takajalat täristen yrittää pysyä liukkaan ja kapean koneen päällä, vain ja ainoastaan saadakseen tuntea tuulen hiuksissaan. Luonnollisesti kone käy täysillä silloin kun sen päälle on asetettu mäyräkoira. Ja Alphonse näyttää siltä kuin se poseeraisi shampoomainoksessa jossa tuulikone on asetettu strategisesti osumaan sen kauniisti kiiltäviin kutreihin jotka hulmuavat sen kasvojen ympärillä. Asian tekee erityisen koomiseksi sen omahyväinen ilme kun se mielestään on löytänyt talon parhaan paikan.

Ihmiset eivät tosin ole erityisen ilahtuneita siitä, että elektronisten laitteiden päällä makaa koira. Aslan ei myöskään voi ymmärtää mitä niin mainiota muka koko koneessa on. Se makaa sohvalla ja mulkoilee Alphonsea kulmiensa alta kun tämä on kiivennyt koneen päälle keekoilemaan. Ainut mihin se itse haluaa kiivetä on kirjahylly.

9 kommenttia:

 1. Alphonse, oikea tuulinakki. Uskomaton mieltymys, useimmille tuollaiset vekottimet lienevät kauhistuksen paikkoja. En yhtään ihmettele, että Aslan mulkoilee sohvan kulmalta tuota kummaa touhua, menen Aslanin viekkuun mulkoilemaan mukana. Mieluummin minäkin kirjahyllyyn kiipeisin...
  Tuo kuva on taas niin ihku, että ei sanotuksi saa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallisia ovat koirien kotkotukset välillä :) Joskus tuntuu, että ihan keksimällä keksivät niitä, mutta Alphonsella on aina ollut tuo ihme fiksaationsa tuuleen, ihan pennusta asti :)

   Poista
 2. Oi mikä liikuttava, karvainen nakkisämpylä! Viihtyvätkö nuo pitempäänkin tuollaisissa asennoissa?

  Pitääkö tuollainen ilmanpuhdistin kovaa ääntä? Pakkohan sen on jotain hurinaa pitää, jos se kerran tuuppaa "tuulta" oikein ulospäin. Yhden mun rakastaman elektronisen laitteen Ossi yritti tuhota. Minä en tajua mikä sitä koiraa vaivaa. Istuin televisioaulassamma ja kuulin ihmeellistä naksutusta mieheni työhuoneesta. No Ossi tuhosi sähköistä hieromatuoliani ja saikin siihen istuinosaan aikaiseksi pienen reiän. Tunnustan, että läpsäisin Ossia ensimmäisen kerran eläissäni pari kertaa pyyhkeellä, jonka sain käteeni sängyn päädystä. Onneksi siinä istuinosassa ei kulje mitään sähkövirtaa. Voi koirien älynväläys!! Humppatukille rapsutuksia.. M-L ja tuhoaja-Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat viihtyvät aina niin kauan noissa asennoissaan kunnes alimmaista alkaa ahdistaa tai toinen makaa niin kurkun päällä ettei henki meinaa kulkea :) Yleensä Aslan on alimmaisena.

   Ilmanpuhdistimesta kuuluu kyllä aika kova hurina silloin kun se käy täysillä (eli koira makaa päällä), mutta ei muuten. Ja korva tottuu siihen kyllä tosi nopeasti siihen ääneen mitä se normitilassa päästää. Mitähän lienee Ossilla ollut sitä tiettyä tuolia vastaan? Onneksi ei tullut koiralle sähköiskua! Kaikkea ne tekevätkin, sille päälle sattuessaan...

   Rapsuja takaisin :)

   Poista
 3. Ei voi jälleen kerran kuin hämmästellä, että mitä kaikkea mäyräkoira voikaan keksiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano :) Joskus kyllä vähempikin riittäisi ja noita kahta katsoessa tulee mieleen, että ne ovat hyvin kissamaisia mäyräkoiria kaikkine kiipeilyineen :)

   Poista
 4. Nakkisämpylänne sai aikaan viikon parhaat naurut. Kiitos!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä :) Ei aina edes ilmaa mahdu noiden kahden väliin kun keossa ja kasassa makaavat :)

   Poista
 5. Paras nakkisämpylä ikinä! ;D
  Mikähän siinä tuulessa niin viehättää Alfieta. Onkohan siinä jotain Marilynmäistä turhamaisuutta, että kun liepeet pelmahtaa korviin, niin nimettömät näkyy ;)
  Mahtaiskohan Alfie tykätä sellaisesta vanhanaikaisesta tukankuivaajasta, siis sellainen koppa, jollaisia ainakin joskus oli partureilla. Vai oliskohan se liian tehoton.

  VastaaPoista