keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Saunassa


Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Sauna on virallisesti esitelty minulle. Virallisesti siinä nimenomaisessa mielessä, että huone oli kuuma. Ihanan kuuma. Olen ollut saunassa vain sen lämmittämättömässä tilassa ja nyt tiedän mistä olen jäänyt paitsi!

Nähtyään intoni pistäytyä löylyissä ( pistäytyä on ihmisen käsitys saunomisesta kun minusta on kyse, jos saisin itse päättää, sana olisi oleilla) ihmiset katuivat hieman, että olivat ylipäänsä päästäneet minut höyryhuoneeseen. Voisin näin lonkalta heittää summittaisena arvioina, että saunoisin mielelläni joka päivä.

Pidän saunasta myös silloin kun se ei ole päällä. Lauteiden alla on oiva piilopaikka makailla ja silloin tällöin lattialta saattaa löytää aarteen; kiukaan kivistä varisseita pikkumurusia. Yllämainituista syistä johtuen minua ei päästetä saunaan. Yllämainituista syistä johtuen pyrin sinne aktiivisesti.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Koira onnistui livahtamaan saunaan, taas. Jälkilämpöönhän se olisi halunnut jäädä makailemaan, oli jo asettumassa hyvään asentoon, kun se tultiin töykeästi ajamaan ulos. Ja tietenkin se ehti napata pikkukiven suuhunsa, mutta se on kehittynyt, ei pureskellut sitä ennen kuin oli selvillä vesillä ulkona saunasta. Oli jemmannut sen poskeensa kuin hamsteri. Tätähän se harrastaa ulkonakin, poskista on kaiveltu välillä kalanruotoja ja nappeja yms. Ties mitä muuta se on mukanaan salakuljettanut. On aika haasteellista yrittää nähdä onko se nappaamassa jotakin suuhunsa, kun se kulkee muutenkin maavainunsa vietävänä, nenä maassa kiinni. Asentohan on juuri omiaan aarteiden napsimiseen. Joskus tuntuu, että ainut sana, jota lenkin aikana hoen, on "jätä". Ja jättäähän se, mutta kas kummaa, monesti se tapahtuu aikaviiveellä.

Mitähän se tykkäisi kuonokopasta? Kyttyrää, luulen.  
Saunan jälkeen: chillax. 

6 kommenttia:

 1. Voihan kivi, ei ne voi maistua hyvältä... Tässä mielessä ymmärrän jopa enemmän jäniksen papanoiden keräilyä:) Meillä Topi ei tiedä parempaa herkkua (poron, peuran, kauriin ja hevosen "papanoiden" lisäks)! Keräileekö Alfie muuten niitä poskiinsa:)? Meillä Topin suusta löytyy aina erilaisia paperisuikaleita, jos se on ollut mun kanssa askartelemassa... Saunassa se ei ole tainnut vielä käydäkään! Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
 2. Ossikin on ollut pari kertaa saunomassa hetken kanssamme. Tuntui kanssa tykkäävän. Olen vaan miettinyt kuinka terveellistä saunominen on koiralle kun niiden lämmönsäätelyjärjestelmä on niin erilainen. No kauaa ei saunottu ja vielä tuo on hengissä. Hyvä saunoja-Alfie. Samoja pahoja tapoja tuntuu olevan. Ossi on syönyt monta sille kutomaani mattoa ja siinä vaiheessa kun alkaa kakin mukana tulla niitä matonkuteita niin silloin lähtee aina "matto alta":) Terveisin Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 3. Alfie, olet siis kehitellyt uuden rodun: saukkohamsteri ;)

  VastaaPoista
 4. Anu: ilmeisesti lähtökohta on se, että jos sitä voi pureskella, se on hyvää. Jos se mahtuu suuhun, se on hyvää. Jos sitä ei voi pureskella, se on silti hyvää. Jos se ei mahdu kunnolla suuhun, pistetään mahtumaan ja se on hyvää :D

  Jänisten papanat ovat suurta herkkua! :) Meillä on tässä suht' lähellä ratsastustalli ja välillä pyöräteillä näkee vähän isompaakin nelijalkaista lenkillä...otaksun, että myös näiden tuottamat jätökset olisivat maittavia, jos niitä löytyisi ;)

  VastaaPoista
 5. Marja-Leena: juu ei sauna varmasti hyväksi ole jos siellä pidemmän aikaa makailee, mutta piipahdus on ihan ok. Alfie ei ylipäänsä tykkää kauhean lämpimästä, onhan se pitkäkarvainen, joten ihme, että saunassa viihtyisi :) Sitä alkaa aina ahdistaa jos se esim. on peittojen alla liian pitkään, kun tulee liian kuuma. Mutta sitten vastavuoroisesti se pärjää näin talvella oikein hyvin ulkona :)

  VastaaPoista