keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Valokuvahaastetta pukkaa


Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Aamulla kohdattiin jänis. Tai rusakko. Ihmiseni ei ehtinyt nähdä töpöhäntää kyllin tarkasti, koska porkkananpurija otti käpälät alleen suhteellisen vikkelästi nähtyään livenä järkyttävän koirapedon, eli minut. Luvalla sanoen ihmiseni ei ehkä olisi lähietäisyydeltäkään osannut erottaa oliko kyseessä jänis vai rusakko, koska hänen eläintuntemuksensa rajoittuu pitkälti ainoastaan eri koirarotujen tunnistamiseen. Hän myös osaa autettavasti erottaa elefantin ja albatrossin toisistaan.

Jänöjussi pötki pakoon, minä perässä. Kadotin hetkeksi jäljen, koska en tiennyt kumpaan suuntaan lähden: elukan meno- vai tulosuuntaan. Ihmisen antamat suuntimet, jotka pitivät sisällään kaikenkattavat ohjeet "Etsi!" eivät auttaneet aivan ylettömästi, mutta omatoimisesti työskentelemällä löysin kohdan josta jänö oli tullut polulle ja paikan, jossa se oli ollut ihmettelemässä meitä sekä suunnan johon se oli mennyt. Olin niin huumaantunut jäljistä ja ihminen seurasi niin herpaantumattomasti jälkityöskentelyäni, ettei kumpikaan meistä huomannut, kuinka pitkäkorva oli jäänyt pusikkoon kytisekselle, kunnes ihminen havaitsi korvat ja minä pakoonluikkivan peräpeilin. Hylkäsin maavainun, nostin kuonon ilmaan ja lähdin perään, seuraten ihanaa tuoksua joka paistikkaasta leijaili.

Ihminen valitettavasti lopetti paistinhakureissuni tylysti "Hyvä, riittää." ja kehui minua kovasti hienosta jälkien seuraamisesta, mutta totesi, ettei meillä ollut aikaa rynniä ryteikössä puolta aamua, koska olimme jo muutenkin aamun lenkiksi poikkeuksellisen pitkällä taipaleella. Tämän lisäksi ihmiseni kipeä polvi oli viimeiset kilometrit antanut äänekkäitä vastalauseita, jotka valitettavasti olivat myös tulleet ulos hänen suustaan painokelvottomana tekstinä.

Lähdimme kotiinpäin. Minä kuljin loppumatkan häntä rehvakkaasti pystyssä ja ihminen aavistuksen nilkuttaen. Kumpikin hyvällä tuulella.
 
 
Otteita ihmisen päiväkirjasta:
 
Aikku heitti blogissaan meille valokuvahaasteen, jonka säännöt ovat seuraavat:

1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi
2. Valitse neljäs kuva kansiosta ja julkaise se
3. Selitä kuva
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama

Ja koska tämä blogi on mäyräkoirablogi, ovat haasteeseen etsityt kuvat luonnollisesti mäyräkoira-aiheisia. Blogissa on esiintynyt jo sankoin joukoin kuvia koirasta, joten haasteen vaatimasta neljännen kansion neljännestä kuvasta on kyseinen otos jo lätkäisty blogiin (ja sattumalta muuten jokainen muukin sen kansion kuvista), joten piti kaivella arkistojen kätköjä ja käydä läpi muutama kansiollinen fotosaastetta, ennen kuin aikaisemmin näkemätöntä kuvamateriaalia saatettiin julkaista.

Ja se itse kuva:

Alfie lenkillä viestimässä ihmiselleen: heitä keppi, heitä keppi, heitä keppi, missä se keppi on, tänne se keppi, heitä jo se keppi!! Kun keppi on heitetty ilmaan, koira ryntää hakemaan sitä, mutta ei palauta toista heittokertaa varten vaan lähtee juoksemaan keppi saaliinaan.

Kaikki tutut bloggaajat on varmasti jo haastettu ristiin ja rastiin, joten viskaan haasteen kaikille kynnelle kykeneville. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti