tiistai 31. toukokuuta 2011

Olli ja Alfie

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:
Ollilla  ja minulla oli eilen ensimmäinen virallinen blogimiitti.

Minua hieman jännitti ensitapaaminen, joten keskityin aluksi kaivuuhommiin sijaistoimintona, että sain rauhassa sulatella kohtaamista. 
Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Kuvat on epätarkkoja, koska A) pokkarin optiikassa on mitä ilmeisemmin hälläväliä-asetus, joka käyttäjäriippumattomana toimintona kohdistaa terävimmän tarkennuksen varsinaisen objektin ulkopuolelle tai vaihtoehtoisesti objektin hännänpäähän B) kahden mäyräkoiran pysyttäminen poseeraamassa paikoillaan on kokoluokaltaan yhtä vaativa suoritus kuin hiihtäminen pyöröovien läpi. Takaperin.


Olli nuuskii kiinnostuneena, että mistä tämä pitkäkarvainen junioriversio on tehty.


Pojat vaihtavat kuulumisia.

Aarteenetsintää. Olli jätti pyörimättä päättömän kalan raadossa, eikä myöskään kaivanut toista, mätää, kalaa esiin kannonkolosta tai yrittänyt niellä osaa ruotoisesta selkärangasta. Arvatkaa kuka ei jättänyt niitäkään asioita tekemättä?

Kohtaamispaikalla, joka sijaitsi järven rannalla, oli rantavedessä kaksi sorsaa. Alfie kiinnostui sorsista uudella tavalla ja vaikka ei voidakaan vielä puhua ihan riistalle syttymisestä, niin jonkinlainen herääminen koettiin silti. Sorsapariskuntaa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa rannassa pyörivät mäyräkoirat, vaan ne käyttäytyivät lähinnä kuin olisivat olleet täytettyjä lintuja, vaikka Alfie oli kahlannut veteen asti ja seisoi valmiusasennossa, häntä viivana, tassu ilmassa. Sorsat eivät ehkä aivan tajunneet, että niiden henki oli hiuskarvan - tai tässä tapauksessa flexin lukitusmekanismin – päässä. Toisaalta vesi oli taas Alfien mielestä liian märkää, joten se ei välttämättä edes olisi halunnut kahlata syvemmälle. Riskiä ei kuitenkaan otettu ja sorsat saivat jäädä lillumaan autuaan tietämättöminä siitä, että se lopullinen kutsu oli käynyt lähellä.

Harmillista, mutta poikien painimatseista ei ole olemassa yhtään kuvatodistetta. Mitä olisivatkaan mäyräkoiratapaamiset ilman leikkiinkutsua, maassa möyrimistä ja oikeaoppisen painiasennon hakemista takajaloilla seisten. 

ps. kuvien saaminen näkyviin tähän postaukseen osoittautui taas maailmahistorian vaikeimmaksi tehtäväksi, kun blogger bugitti ja lataaminen epäonnistui kerta toisensa jälkeen.

8 kommenttia:

 1. Kerta se on ensimmäinen kun kommentoin itse itselleni, mutta menköön, ainakin tämän kerran, koska en jaksa editoida enää postausta.

  Esteettinen silmäni puhkeaa tämän Bloggerin kanssa ja erityisesti nyt, kun ylläolevassa postauksessa asetukset ovat päin pyllyä. Ihme rivivälejä tyrkkää joka rakoon ja teksin asettelu ei toimi, kuvien lataaminen/postaaminen lagaa ja hermo palaa. Noh, nyt mennään näillä eväillä mitä on jaettu. Ensi kerralla uudet kujeet (ja ongelmat) :)

  VastaaPoista
 2. Älä ole liian kriittinen. Kuvat ovat hyviä tilannekuvia, äksön käsinkosketeltavaa. Teksti nasevaa ja ytimekästä - kuka piittaa asetuksista?

  Ei todellakaan voi olla vaikeampaa asiaa kuin kahden mäyräkoiran saaminen poseerausasentoon. Mahdoton tehtävä.

  VastaaPoista
 3. Ollista tiesinkin, että missäs päin mäyrisherra asustaa, mutta ihankos tekin asustatte jossakin tässä lähistöllä? :)
  Ihania kuvia, pojilla on varmasti ollut hauskaa :)

  VastaaPoista
 4. Ai kuinka mukavaa, että bloggarikaverit tapasivat ihan livenä! Eikä kumpikaan toivottavasti vihoitellut toiselle? Terveisiä täältä etelästä toivottelee Marja-Leena. Ossi nukkuu jo mutta minä vielä tutkailen netin ihmemaailmaa tälläisenä yökukkujana:)

  VastaaPoista
 5. Ei kuvailusi mukaisia ongelmia huomaa, eikä ainakaan vaikuta tarinasisältöön ja lukunautintoon. Anna palaa vaan!

  VastaaPoista
 6. Olli ja Aikku: Kiitos :) Mulla on alusta asti bugittanut tämä blogipohja ja erityisesti noiden upotettujen linkkien kanssa sen huomaa. Välillä palvelin hylkää kaikki kuvat joita yritän ladata vaikka olenkin pienentänyt (kuvanlaadun kärsimisestä huolimatta...) blogiin. Ärh, en kestä teknisiä ongelmia...mut pojilla oli kyllä äsköniä, harmi kun ei voinut vapaana vesseleitä pitää :)


  Sunan: juups, täällähän mekin, lähistöllä =) (Blogi)maailma on pieni ;) Pojilla oli hauskaa :)


  Marja-Leena: Ei vihoitellut kumpikaan :) Olli painoi päänsä pari kertaa Alfien selän ja niskan päälle ja osoitti, että marssijärjestys on sitten tämä! :D Alfie ei lähtenyt haastamaan vanhempaa herrasmiesmäyristä, joten olivat sulassa sovussa :) Terkut Ossille :)


  Nettimartta: Hyvä sit :) Mä olen vähän lyhytpinnainen kun jokin sovellus ei toimi niin kuin pitäisi ja tosiaan on ollut jo pidemmän aikaa ongelmia tuon tekstinsyötönkin kanssa, mutta en jaksaisi vaihtaakaan blogipohjaa kun tätä temppuilevaa bloggeria on tottunut käyttämään :) Hei, muutes, eiks teillä huomenna ole H-hetki käsillä? Lähdette hakemaan pientä kotiin?

  VastaaPoista
 7. Jep, jep, lähössä ollaan :D Veli tule kotimieheksi tekemään aitauksen loppuun.

  Arvaa vaan käydäänkö kierroksilla. Noh, ehkä joo vähän... Kävin tänään ostamassa kirppikseltä pari pehmolelua, eläinkaupasta shamppoota ja pesäkopin. Huoks. Mä oon henkisesti heikko, ainakin mitä tulee mäykkyihin.

  VastaaPoista
 8. Nettimartta: yritän malttaa odotella sun ekoja postauksia Myrskyn kanssa ;) Kovasti onnea hakureissulle! <3

  VastaaPoista