sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Koirien kuvaaminen blogiin...

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:"Näin se aina alkaa: 'otetaan muutama kuva, istu siinä hetki'...no sit mä istun ja meneehän siinä tovi. Ja sitä aikaa ei saa koskaan takaisin."

"Tiedustelija tulee kuvauspaikalle sähläämään otoksia. Tiedustelijan homma on meillä yksinkertainen ja työnjako on mallia kiertävä: tiedustelija lähtee tekemään arviotaan tilanteesta silloin kun ihminen on keittiössä ja tsekkaa, että onko siellä jotakin haluamisen arvoista. Sen jälkeen ilmoitetaan nukkuvalle kaverille, että keittiössä on meneillään jotakin mielenkiintoista, esim. juustoleipäilyä. Tämän piti olla Aslanillekin selvä. Mutta Aslan on niin käsittämättömän utelias, että se ei tajua ettei nyt ole se hetki, eikä sen työvuoro. Ihmisellä on kamera kädessään, ei leipä."

"Sitten odotetaan, että kameran asetuksia säädetään ja kuunnellaan ohjeistusta...""Hetkellinen herpaantuminen kuuluu asiaan jos kestää liian kauan, sitä paitsi televisiossa on meneillään jokin piirretty jossa koira kurittaa kissaa. Asiaa.""Aslan, toinen meistä on fotogeeninen ja toinen meistä ei niin paljon just nyt. Arvaa kumpi sä olet?"


Otteita ihmisen päiväkirjasta:


      
Hieno kuva tuli, pojat!


15 kommenttia:

 1. Tää on niiin ihana ja hauska blogi! Kiitos monen päivän piristyksistä. Itselläni on lk mäykky, joka on myös melkoinen persoona. Prinsessa, jonka sisällä on sääkeskus. Jos on pakkasta liikaa (max -12) tai sataa, niin ulos ei olla kiinnostuneita menemään. Sitten pantataan ja jos on pakko niin ulos mennään tarpeille 2 m päähän ovesta. Välillä ulkoillessa mietin, että olenko ostanut 800€ pulkan tai pässin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) Kiva kirjoittaa postauksia kun kuulee, että ne irrottavat nauruja! =)

   Juu, mäyräkoirat ovat melkoisia persoonia, kaikkine omine juttuineen ;) Se on varmasti noilla lyhkärimäyriäisillä tuo talvenkestävyys vähän alhaisempi kuin näillä humppatukilla, joilla sitten taas kesäisin on monesti liian kuuma. Mäyräkoirat osaavat kyllä tosiaan olla noita kalliita pässejä ja pulkkiakin niin halutessaan...meillähän on Aslan kuin pukki, loikkii ja juoksee kuin päätön kana :)

   Poista
 2. Joko Alphonse ja Aslan ovat ihan supermalleja tai sitten sä joudut kuvaamaan niistä noin tuhat otosta ja pari onnistuu. Meidän sähräpellestä ei saa kuvia, ei sitten oikein tekemälläkään. Tai voi olla, että juuri tuhannella otoksella pari olisi sellaista mukiinmenevää. Oma pinna vaan ei riitä.

  Supermalleille rapsutukset hyvästä suorituksesta mallina olemisesta. Sinäkin voit kyllä onnitella itseäsi hyvistä otoksista. M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aika hyvin ovat jo tottuneet poseeraamaan nuo hippitukat :) Alphonse varsinkin, sen verran on joutunut kameran edessä pönöttämään. Koskaan ei ole palkattu millään, joten tietää, että joutuu seisomaan/istumaan/makaamaan asennossa ilmaiseksi ;)

   Minä olen kuvaajana kyllä sellainen fiiliksellä menijä eikä taitoa ole, mutta intoa sitäkin enemmän :)Rapsuja Ossille! :)

   Poista
 3. Hienot pojat! Kyllä ootte aivan megakomeita <3

  VastaaPoista
 4. Kyllähän se niin on, että koiraa kuvattaessa tarvitaan pitkää pinnaa ja satoja otoksia. Ehkä sitten yksi onnistuu. Paitsi sinulla taitaa olla taito vähän paremmin hyppysissä. Kuvat ovat erinomaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on sellaisia päiviä, että yksikään kuva ei onnistu, mutta lähinnä se kai on siitä kiinni, etten vieläkään ole opiskellut kameran manuskaa :) Pojat osaavat kiitettävästi poseerata, Aslanilla on vielä tosin vähän hakusessa välillä (onhan se sellainen höslä, niin kus tiedät ;), mutta kyllä siinäkin on selvästi ainesta pönöttäjäksi :)

   Poista
  2. Kameraa pitäisi kyllä oppia käyttämään ja tämän vuoksi ilmoittauduin valokuvauskurssille. Tosin se on vasta touko-kesäkuussa, joten siihen asti mennään perusotoksilla.

   Poista
 5. Tosi hienoja kyllä tuli kuvista! Pojat ovat niin mallikelpoisia, aivan kuin korvakarvatkin olisi kammattu etukäteen. Toista on tuolla meidän humppatukalla jolla on sellaiset kissan(Jonen)imemät korvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hah, kyllä vaan ovat nuo Alphonsenkin korvakarvat (jos tarkasti katsot) kuin uitetulla sorsalla sulat klimpissä :) Aslanhan ne näy nuolemassa monta kertaa päivässä :) Toisin päin ei sama toteudu, vaan Alphonse olettaa, että sen turkki ja naama putsataan, mutta ei palauta palvelusta juniorille.

   Poista
 6. Haa, aivan mahtava kuva tuli, todellakin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pojat ovat niin topakkana kuvassa =) Taisin näyttää suunnan kädelläni ja sanoa, "katokkaas tuonne ja odottakaa", niin mä niitä (raasuja ;) yleensä käskytän kun joutuvat kuvaajan uhriksi :)

   Poista