perjantai 21. kesäkuuta 2013

Täällä taas, edelleen ja vieläkin!

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Hiljaisuutemme on ihmisen syytä. Täysin. Tapahtumia raportoitavaksi blogiin hän saa päivittäin, mutta jotenkin ne vain eivät ole materialisoituneet luettavaksi asti. 

Meille kuuluu hyvää. Minä yritän säilyttää perusarvokkuuteni tilanteessa kuin tilanteessa (mikä Aslanin kanssa eläessä on melkoisen hankalaa...) ja Aslan taas puolestaan...noh, Aslan on Aslan. Se on tehdasasetuksiltaan kokopäivätoiminen hössöttäjä jolla on aina menossa hyvä päivä. Se aloittaa kaikki aamunsa piehtaroimalla villisti selällään ihmiset nähtyään ja hymyilemällä samalla koko suunsa leveydeltä. Kukaan ei ole ehkä hennonnut kertoa sille, että sen hymy näyttää merkittävästi samalta kuin irvistys. Me annamme sen pitää illuusionsa. Minä olen maltillisempi; räjähdän riemusta, sisäisesti.


Seuraan tilanteiden kehittymistä aitiopaikalta.Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Pahoittelut vaikenemisestamme. Aika on hulahtanut ohi ihan käsittämätöntä vauhtia ja olemme jääneet selkeästi sen jalkoihin postaustemme kanssa. Talvi on vaihtunut kesäksi, näyttelykausi ja lomailu on alkamassa. 

Liikunnallinen syksy, talvi ja kevät on takana, eikä ole mitään syytä muuttaakaan asioiden vallitsevaa tilaa; timmissä tikissä olevaa mäyräkoirakaksikkoa ei lenkeillä väsytetä, eivätkä hyttysetkään ole toistaiseksi onnistuneet lannistamaan meitä, vaikka meillä onkin einestetty juostessamme aamulenkeillä niiden juhlakattauksina. 

Ainut närästyksen aihe aamulenkeillä, joka ihmisen saa aamulla huokaisemaan tympääntyneenä, on kuntopolulla edessä juoksevan rusakon peräpeili. Sehän tietää vain ja ainoastaan sitä, että saadessaan pitkäkorvasta ilmavainun Aslan päästää karmean taisteluhuudon, ottaa vauhtia ja syöksyy perään, Alphonse kannoillaan. Alphonse ajaa äänettömästi, mutta Aslanin ajohaukku (joka ei edes oikeasti ole niinkään 'haukku' vaan suoraviivainen karjunta) ei ole tästä maailmasta ja varmasti herättää koko lähitienoon. Ihminen iskee flexit lukkoon, tarkistaa etteivät lenkkareiden nauhat ole löysällä ja sitten mennään - halusi tai ei. Aamu alkaa monesti hieman turhankin vauhdikkaasti, mutta pupujussia ei ole saatu vielä kiinni, onneksi. Huomenaamulla se todennäköisesti odottaa meitä taas pusikossa. Alan olla varma, että se on hajulla aikataulustamme ja haluaa pelata venäläistä rulettia mäyräkoirien kanssa.

Harkitsen korvatulppia itselleni ja Alphonselle sen varalta kun Aslan taas haistaa jänöjussin.

Rakas, rakkaampi, mäyräkoira.

20 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla teistä taas <3 rapsuja ja hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Teille kuuluu siis pelkkää hyvää. Sepä riemullista, sillä niin meillekin. Hipehei!

  Aslan ja Tuisku ovat kuin samasta puusta veistelty, ajoulinaa myöden. Onks näillä perheen II koirilla joku sisäänkirjoitettu käyttäytymissääntö ja moodi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä noiden kakkosten täytyy yrittää aina vähän enemmän, kun tulivat perheeseen myöhemmin ja oma paikka pitää lunastaa jollakin keinolla...mahdollisesti kovemmalla äänellä =)

   Poista
 3. Olipa kiva kuulla teistäkin :) Mukavaa juhannusta koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus meni rauhallisissa, mäyräkoiramaisissa merkeissä :) Toivottavasti teilläkin oli mukavaa :)

   Poista
 4. Pääasia, että olette kaikki kolme taas takaisin! ♥ Juhannuksen yöttömän yön salaperäistä tunnelmaa toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Täällä oli oikein rauhallinen meininki ja nyt kun ollaan kotiuduttu näytelmistä, on meininki vielä rauhallisempi kun koirat ovat aivan poikki ja puhki, heh. Ottaa tuo sukulaiskoirien näkeminen vissiin aina niin voimille ;)

   Poista
 5. Se voi hyvinkin olla totta, että jänöjussi saa teistä aamunaurut ja siksi ajoittaa olemuksensta teidän tielle aamulenkillä:) Oikein ihanaa juhannusta, kiva kun olette palanneet, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa olla takaisin, kaikkia teitä onkin jo kaivattu! :) Jänöjusseja täällä on tosi paljon, mutta olen melkoisen varma, että tuo yksi ja sama on aina kytiksellä tuolla pusikossa. Saattaa olla, että se hakee elämäänsä lisäjännitystä ja väriä mäyräkoirien aamulenkeistä ;)

   Poista
 6. Komappaan Palomaa, ihanaa, että kerroitte kuulumisia! :))) Hyvää juhannusta sinne ja poitsuille suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Jussinjälkeiset tunnelmat ovat hyvät, aurinko paistaa, on lämmintä, mäyräkoirat hellyydenkipeitä, kuten aina aamuisin ;) Typyille kuonopusut =)

   Poista
 7. Hei, mahtavaa että humppatukat ovat palanneet! Iloista juhannusta teille kaikille!
  Kaunis kuva tuo viimeinen. Jälleen kerran tuli todistettua, että koira ja omistaja muistuttavat toisiaan. Hippitukkaiset...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Khyllä, omistajat ovat monesti koiriensa näköisiä, olen samaa mieltä =) Mirkulle pusut! :)

   Poista
 8. Pysytelkää jänöjen jahtauksessa. Hevosta takaa ajava koira säikäyttää muutkin kuin herkkäkorvaisen emännän, tästä tuli kokemusta juhannuksena ;/
  Aurinkoista keskikesää ja heinäkuuta teille, laikukkaille lisää pusuja kuonolle =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, se ajaa mäyräkoira mitä vaan. Meillä on tuossa ihan vieressä talli, jossa on iso lauma hevosia ja pysähdytään aina päivittäin ihastelemaan niitä (Alphonse tykkää kovasti lyhytjalkaisista poneista joita jaksaa tuijottaa ja joille heiluttaa häntäänsä :), mutta siinä on jotakin niin sympaattisen oloista kun hevoset tallustelevat aidan viereen ja tuijottavat mäyräkoiria syvälle silmiin; kaikki seisovat ihan hiiskumatta paikoillaan ja aina näyttää siltä, että ilmassa on selkeästi lajit ylittävää syvää yhteisymmärrystä =)

   Pusut takaisin koirapojille <3

   Poista
 9. Kiva kuulla teistä vihdoin! Elviira (ja vähän Ronja äkäpussi) lähettää kesäterveisiä ihanille laikkupojille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laikulliset ottavat mielellään terveisiä vastaan ihanilta tytöiltä ;) Juu, tauko venähti liian pitkäksi, nyt olemme ryhdistäytymässä taas! :)

   Poista
 10. Mahtavaa, ettei tätä ole kuopattu, ollaankin meidän karvanakin kanssa käyty aina välillä toiveikkaina kurkkimassa mahdollisia kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kuopattu, ei! :) Nyt koetamme postata vähän tiheämpään tahtiin ja kunnostautua tällä blogirintamalla. Mistään kotoisin ei ole tällainen taukoilu! :D

   Poista