torstai 16. elokuuta 2012

Ollaan kavereita

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


     Jos kyseessä olisi muotiblogi, tämä kuva menisi otsakkeen 'päivän asu' alle. Tämän verran taivun poseeraamaan asusteissani. Kyseessä on siis uusi pantani, TopCaniksen mallistosta. Aslanilla on täsmälleen samanlainen. 


Otteita ihmisen päiväkirjasta:    Mussukat ovat uupuneet unilleen. Juniorimpi käyttää vanhempaa tyynynään. Vanhemmalla ei näytä olevan ihmeemmin mitään sitä vastaan.

Aslanhan tunnetusti tykkää päivystää avonaisessa ikkunassa ja näillä helteillä (varjossa oli tänään 28.5 astetta...Ja missä olivat ko.ilmat heinäkuussa, kysynpä vaan...) ei puhettakaan, että illalla voisi pitää ikkunoita suljettuna kun viilenee ja saa aikaan yritystä läpivedon suuntaan.

Eilen illalla, jälleen kerran, junnu seisoi takajaloillaan ikkunassa ja harjoitti liikenteenlaskentaa ääneen. Yläkerrasta huutelin sille muutaman kerran komentoja, mutta nehän kaikuivat, tietenkin, kuuroille läppäkorville. Yhtäkkiä tuli ihan hiljaista ja tullessani käymään alakerrassa huomasin, että siellä se teletappi edelleen pönöttää ikkunassa, häntä vimmatusti heiluen. Ikkunan alta vilahti kukallinen, pieni pyöräilykypärä. Ilmeisesti Aslan oli saanut houkuteltua kaverin itselleen rapsuttamaan leuan alta avonaisen ikkunan kautta. Mitäpä nuo kaksi eivät tekisi huomion eteen. Enää ei näemmä tarvitse edes kotoa poistua, vaan joku tulee ihan ikkunalle asti rapsuttelemaan.


    Paitsi ihmiskavereita, Aslan saa myös nopeasti koirakavereita. Kuvassa se kyselee kuulumisia isommilta tyypeiltä aidan raosta. Mukaansa se on ottanut uuden tuttavuutensa: itseään vähän nuoremman mäyräkoirapojan.
12 kommenttia:

 1. Aslan on siis selkeästi hyvin, hyvin sosiaalinen koirapakkaus. Aika mahtavaa, että saa rapsuttajat luokseen:) Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aslan on tosiaan hyvin sosiaalinen, sekä toisia koiria, että ihmisiä kohtaan yhtälailla. Alphonse oli pennusta asti ihan erilainen, väisteli jos vieras ihminen yritti silittää, väistelee edelleen, erityisesti miehiä. Harvat hyväksyy ihan heti, sellaisenaan, monesti haukkuu miehille suuna ja päänä, varsinkin jos nämä tulevat etuovesta sisään.

   Tässäkin taas näkee miten erilaisia koirat ovat: sama koulutus, sama sosiaalistaminen, täysin eri tulos :) Eläköön ne pienet erot! =)

   Poista
 2. Tuisku: Me ollaan Aslanin kanssa samiksii. Mäkin tykkään pitää Myrskyä tyynynä, kuten Aslan Alfieta. Ja te saitte uudet stylet pannat ja mä sain valjaat. Oonkin nyt lenkuroinnu Myrskyn kanssa joka päivä. Äippä kantaa osan matkaa, ku en viälä jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemman velvollisuus on olla (niska)tuki ja turva ;)

   Katoinkin, että hienot on valjaat, tosi tyylikkäät, kyllä niillä kelpaa esiintyä julkisesti :)

   Poista
 3. Kyllä olisi tyylikäs kuva muotiblogiinkin. Pitäisköhän perustaa mäyräkoirien muotisivusto?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, perustetaan vaan, on sitä pöllömpääkin täällä netin ihmeellisessä maailmassa nähty ;)

   Poista
 4. Mäyräkoirat tuntuu keräilevän noita kukallisia, vaaleanpunaisia pyöräilykypäröitä ja niiden omistajia :) Aidan takana niitä vilahtelee täälläkin, mutta ikävä kyllä, silloin haukutaan ja kovaa. Lenkillä kyllä Bassen mielestä varsinkin olin kiva moikata jokaista pikkutyttöä :)

  Aslanilla on kivoja kavereita. Mukavaa, että huiskuhäntä ja uusi tuttavuus ottaa noin lunkisti, päät yhdessä kuin sydänystävillä :)

  Miten teidän pojista saakin niin paljon noita ihanan lutusia ryppyleuanaluskuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä haukutaan kanssa pikkuihmisille, mutta niistä ollaan myös hyvin kiinnostuneita ;) Aslan erityisesti, Alphonse ei siitä hömpötyksestä niinkään välitä, se on karski jätkä ;)

   Aslan on kyllä mainio puistoilija; tykkää kaikista, tuossa vaiheessa Alphonse oli jo selvästi ärhäkkäämpi ja yhä ärhäkkäämmäksi muuttuu. Kyllä sekin, tosin, antoi pennun kiivetä selkäänsä, mutta antoi myös selkeät rajat, että milloin senkaltainen leikki riittää, kun viimeksi oltiin puistoilemassa. Edelleen sillä on kyllä ihan liian pitkä pinna Aslanin kanssa...saisi pistää vähän kampoihin enemmän tuolle teinille! :D

   Ryppyleuoista saa hyviä ruttunaamakuvia kun Aslanilla on vielä tuota ilmavaa nahkaa, joka menee niin suloisesti kurtuille ;)

   Poista
 5. No kylläpä olittekin, pojat, saaneet komiat pannat. Voisko sanoa, että sävy sävyyn teen turkiksien kanssa ;)

  Niin liikkis kuva kun mussukat ovat uupuneet unilleen. Meillä Elli saattaa nukkua joskus niin sikeään, ettei se herää vaikka mistä rapsuttelisi. Puhumattakaan taas nykyään aamuherätyksistä.
  Hih, rapsuttelijan houkuttelija tuo Aslan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy sävyyn on, heh :) Ihan kauhean nätit pannat nuo nyt eivät ole, mutta ilmeisen mukavat käyttää kun ovat pehmeät ja pehmustetut :)

   Mussukat ovat kyllä tosi liikkiksiä nukkuessaan kasassa, mutta yleensä suhteellisen herkkäunisia ja kun toinen herää, niin toinenkin pomppaa pystyyn, tietty. Sitten pitää juosta ikkunaan katsomaan, että mikä ääni, minkä takia ja kenen luvalla! :D

   Poista
 6. Ooh, kuinka ihana kuva taas nukkuvista ruttusuista!! :-) Saapa nähdä postaatko tänne joku päivä että Aslan on karannut ikkunasta ulos, hienoa kyllä että se on noin sosiaalinen että tulee toimeen kaikkien kanssa - nää vanhemmat konstaapelit kun on niin paljon tarkempia siitä kenen kanssa suostutaan seurustelemaan ja kenen kanssa ei :-) Terkkuja pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti en postaa koskaan, että Aslan on karannut ikkunasta, vaikka kieltämättä se olis just sitä mitä se vois tehdä...Ei ole ONNEKSI huomannut, että pöydän taso on täsmälleen samalla korkeudella kuin ikkuna ja pöytä on ikkunassa kiinni...joten...

   Vanhempaa konstaapelia ei sitten muuten nähdä kerjäämässä rapsutuksia ikkunasta käsin, heheh! Huomiota konstaapeli rakastaa, mutta sille ei tulis mieleenkään, että hyväksyis jonkun rapsutuksia tuosta noin vain ja vielä ikkunan kautta. Aslan, sen sijaan, ottaa aina mitä saa ;)

   Poista