lauantai 16. marraskuuta 2013

Noidankehästä ulos

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Aslan odottaa asioita tapahtuvaksi. 


Tiskipöydälle näkee sohvalta. Ruuat ovat siellä sulamassa. Aslan tietää, että on syytä pitää silmällä annoksia, etteivät ihmiset vaan nälissään ammenna mäyräkoirien broilereita.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Olemme joutuneet noidankehään. Ongelma on seuraavanlainen: Alphonsen  villiintyneet vatsahappot aiheuttavat mm. löysää ulostetta ja vatsahappoja lääkitään lääkkeellä, jonka sivuoireena näyttäisi olevan juurikin löysä vatsa. Tähän otetaan Inupektiä maksimiannostus, maitohappobakteereita, sekä syödään kevyttä, vähärasvaista apetta aamuisin (sydäntä, kalkkunaa) ja iltaisin helposti sulavia rustoluita (broilerin siipiä ja kauloja), joiden jo sinällään pitäisi auttaa, kuten ne aina ennenkin ovat Alphonsea auttaneet. Vaan eivätpä näytä auttavan riittävän ripeästi. 

Muuten Alphonsen olo on jo normalisoitunut. Se ei laidunna yhtään, aamulla  vatsa ei ole ilmeisestikään ollut kipeä, koska se ei ole venytellyt itseään poikkeuksellisesti, eikä nuoleskellut huuliaan tai nieleskellyt jatkuvasti. Uloskaan sillä ei ollut kiire. Kun tuon vatsan löysyyden nyt saisi pikaisesti kuriin, niin selkeästi oltaisiin voiton puolella. 

Nuorempi mikkihiiri sen sijaan on täysin oma itsensä, kuten aina muulloinkin. Sen kleptomania voi edelleen hyvin; se varmasti varastaisi sohvatkin ja raahaisi mökkiinsä, jos olisi mahdollista saada ne tungettua sinne. Aslan piilottaa kaikki sukat ja pikkujutut omaan kätköönsä ja sitten näyttää viatonta naamaa joka puolelle. Onneksi sen metkuista ollaan aika hyvin jo perillä. 

Se juoksee alakertaa ympäri kiireisenä, tyyny suussaan, etsii hyvää nokospaikkaa ja tarjoaa sitten seuraansa Alphonselle, joka armeliaasti päästää sen kainaloonsa. Tyyny sullotaan ja kiilataan tietenkin mukaan hyvien unien varmistamiseksi. Heti kun Alphonse jaksoi taas ruveta painimaan ja hörheltämään sen kanssa, tilanteesta on otettu kaikki irti; väsymys tulee yllättäen ja silloin on heti paikalla mentävä vierekkäin nukkumaan. 

8 kommenttia:

 1. Hyvä, että maha alkaa osoittaa jonkinlaisia rauhoittumisen merkkejä. Ei kait joihinkin juttuihin auta kuin aika... paranemista Alphonsen massulle, Onneksi Aslan on ainaskin toistaiseksi säilynyt terveenä. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tervehtymistoivotuksista :) Nyt ollaan jo paremmalla tolalla: närästää hiukan välillä vieläkin, mutta vatsa on taas normaali muuten. Tuote on kovaa, ei löysää :)

   Aslan on tosiaan ollut terveenä koko pienen ikänsä *koputan kiivaasti puuta* ja tämän status quon soisinkin pysyvän. Ihan riittävästi harmaita hiuksia aiheuttavat nuo Alphonsen vatsaongelmat.

   Ossilaiselle rapsut! :)

   ps. meillä on pakkasta -6.6 astetta tällä hetkellä :) Nyt vielä lunta tähän, kiitos :)

   Poista
 2. M&M myy sellaista pulveria joka auttaa mahaongelmiin. On tehonnut meillä kahdella koiralla. En muista nimeä, mutta se toimii kuten maitohapot ja kannattaa syöttää kunnon kuurina. Meillä siis toisella oli gastriitti. Lisäksi silloin ostettiin Jimille RC:n purkkiruokaa. Siellä eläinlääkärin valikoimassa oli juuri gastriittiin sopiva ruoka. Niillä ainakin voisi päästä alkuun. Siirtyy sitten barffaamaan ja voihan sitä jauhetta sotkea ihan lihamössöönkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä :) Tuo ongelma Alphonsella on tosi hankala siinä mielessä, että sille ei sovi enää mikään muu kuin barffikama, ja nimenomaan niin, että rustoluuta on suurin osa päivän ruoka-annoksesta. Vähänkin jos on luuta vähemmän ja lihaa enemmän, vatsa menee löysälle. Siis ihan punnittavia annoksia se syö, kun erinäisten kokeilujen jälkeen löysin sen ideaalin suhteen millä mennään.

   Maitohappoja pistin sille kunnon kuurin ja ilmeisesti se teki Inupektin kanssa tehtävänsä - näin pitkään ei ole löysää vatsaa sillä koskaan ollut yhtäjaksoisesti, joten ilmeisesti lääkekuurin aloittaminen pisti pötsin entisestään sekaisin.

   Inha vaia tuo gastriitti. Toivottavasti Jimmy pysyy kunnossa!

   Poista
 3. Onneksi on jo parempaan suuntaan menossa :) Toivon mukaan kakkaki normalisoituu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt ollaan tosiaan voiton puolella.

   Ajatellaan teidän poppoota lämmöllä <3

   Poista
 4. Tänään ei osaa kommentoida muuta kuin tärkeimmän: ihanat pojat!

  VastaaPoista