keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Hyvä Tylypukki

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Hyvä Joulupukki,

lähestyn Sinua jo tutuksi tulleella ja traditionaaliseksi muodostuneella toiviokirjeelläni näin Joulun alla. Olen ollut hieman hämmästynyt, että aiemmin lähettämiini lahjatoivekirjelmiini tulleita vastineita on tarkalleen nolla. Miksi näin, kysynkin nyt. Miksi näin, kun olen koko vuoden ollut esimerkillinen mäyräkoira (siinä missä Aslan on ollut vain merkillinen...) ja pyrkinyt elämään nuhteettomasti ja suorasukaisen ryhdikkäästi.

Olen aiemmin toivonut Sinulta joitakin asioita - kiitokseksi ja palkinnoksi hyvästä käytöksestäni - mutta koska mitään ei ole tapahtunut, olen päättänyt, että tällä kertaa en anele mitään. Eli, jos kaipaamiani asioita ei ala tapahtua, kurssini muuttuu. Panokset kovenevat.

Tässä vaatimuslistani:

*lisää mielenhallintaa Aslanille, vähemmän ahneutta ruokaillessa (tiedän, että se kyttää einestäni, tiedän...), vähemmän huomion anastamista minulta
*lisää mielenhallintaa ihmisilleni (asiat eivät vaan aina voi mennä ihmisten mielten mukaan, on olemassa sellainen asia kuin 'mäyräkoiramarginaali' ja se sisältää x-määrällisen summan muuttujia. Koettakaa nyt herranjestas sisäistää tämä!)
*nolla eläinlääkärikäyntikertaa tulevalle vuodelle. Nolla, zero, zip, nada! Kuuletko?! Yhtään kertaa ei enää tätä mäyrää ronklata. Pisaraakaan verta ei vuodateta.
*rajaton pääsy ruokavarastoille
*tyttöystävä, jokin viehko mäyräneiti kävisi (sen voisi vaihtaa Aslaniin, ainakin joksikin aikaa) 

Kiitos. 

t. Alphonse, mäyräkoira

ps. Aslanille ei tarvi tuoda sitten mitään. Se kyllä varastaa haluamansa. 


Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Pikku-Alphonse oli pieni ja villi rimpula kolme vuotta sitten. Virtaa oli loputtomasti ja iltavillit alkoivat vasta yhdentoista aikaan iltaisin. Yöllä ei ehkä olisi aina malttanut nukkua, koska oli vaan niin paljon tekemistä. 

Kolme vuotta myöhemmin turkki on tummunut, järkeä, malttia ja rauhallisuutta on tullut huimasti lisää. Yhdentoista aikaan illalla ollaan oltu syvässä unessa jo tuntikausia ja ne villitkin ajoittuvat alkuiltaan tai aamuun. Yhtä ihana, yhtä rakas; jotkin asiat eivät muut.

14 kommenttia:

 1. Rakas Alphonse!

  Rukouksiisi on vastattu. Aslanin lento Lievestuoreelle lähtee 20.12.2013 klo 13.00

  Samaisena iltana klo 18.00 paluulennolla luoksesi saapuu ei ehkä niin viehko, mutta mäyräkoiraneito kuitenkin. Ja mikä parasta... laikullinen!

  Uusi vaihdos voi tapahtua vaikka puolen vuoden päästä.

  Terv. Joulupukki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi:) Tosin saattaisi Ronjalla hymy hyytyä, kun innokas Aslan tulisi nurkkiin toheltamaan ;) Epsi otettaisiin ilomielin vastaan, tyttöenergiaa tarvittaisiin, että pysyisivät mäyrät ruodussa <3

   Suunnitelma kuulostaa oikein hyvältä ;)

   Poista
 2. Hahhah, voi noita Alphonsen juttuja, aivan mahtava kirje tylylle joulupukille, ei voinut kuin nauraa.
  Voih, pieni rimpula-Alfie on niin söötti ja söpöys jatkuu vanhemmiten komeutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rimpula kyllä kasvoi jämeräksi mäyräksi, vaikka olikin enemmän mallia 'kukkakeppi' pienenä ;) Aslan, puolestaan, on aina ollut niin jämäkkää tekoa, jo pennusta asti, että siitä nyt ei voinutkaan tulla muuta kuin vahva ja iso :)

   Alphonse loukkaantui taas eilen mulle hyvin näyttävästi, kun Aslan pääsi ensimmäisenä korvaputsaukseen ja Alphonse joutui odottelemaan. Se on mäyräkoiramiehen ego kyllä niin haavoittuvaista lajia, että Tylypukille kaunan kantaminen jatkuu ehkä pidempäänkin ;)

   Poista
 3. Voi Alphonse ♡ Ainakin sinulle on luvassa paljon rakkautta ja menoa&meininkiä velikullan toimesta :)

  Mäyräkoiramarginaali :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kaikkia on luvassa, kyllä <3 Pienempi putsaa päivittäin huolelllisesti naaman ja Alphonse makaa kyljellään maassa ja ottaa hoitoja vastaan tyytyväisenä örähdellen. Mikäs siinä on ollessa, palveltavana ;)

   Mäyräkoiramarginaali on totisinta totta ja hyvin venyvä yksikkö, jolla voidaan mitata ihan mitä tahansa mäyräkoiran mielestä merkitykselllistä: se on pituus - ja painoyksikkö siinä missä abstraktimmatkin asiat voi sillä arvottaa ja mittailla ;)

   Poista
 4. Voi mahdoton mikä muutos värityksessä onkaan tapahtunut. Voi Alphonso, se tyttöystävä on lyhytaikainen ilo, one-night-stand. Sekin tulee vielä ehkä:) Oot sinä niin komee poika, että varmaan sinua voisi käyttää jalostuksessa. Eipä kait niitä näyttelymenestyksiä tarvi olla kuin hyvä, mutta tietenkin sitä varmempi mitä enempi niitä eri meriittejä on. Onneksi te käytte noissa näytelmissä. Terveisii Ossilasta ja oikein hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille, M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin tummunut huimasti tuo turkki! Harmillista sinällään, tuollainen näkyvämpi laikullisuus olisi ollut veikeä, mutta harvoinpa nuo laikulliset jäävät ihan noin räikeiksi...joitakin tapauksia toki on, mutta aika harvinaista se taitaa olla. Aslan oli paljon tummempi jo pentuna, ja nyt äkkivilkaisulla näyttää aivan kiiltävän mustalta. Päässä on toki laikkuja ja rinta, hännänalus ja vatsa ovat selvästi laikuttuneet, mutta selät ja jalat ovat hyvin tummia.

   Kyllä olisi tyttöystävä poikaa ;) Mutta sitten varsinainen suvun jatkaminen ei olekaan ihan tuosta noin vaan suoritettu juttu (vaikka innokkaasti mäyrät ovatkin kuivaharjoitelleet;), vaan ensin pitäisi läpäistä jalostustarkastus ja normikokoisilta mäyräkoirauroksilta vaaditaan myös koetulos (meillä kyseeseen tulisi sitten Mejätulos) jne. En ole varma, mutta luulisin, että näyttelytuloksen saa kuitattua sillä varsinaisella jalostustarkastuksella, kun siellähän mäyräkoirien ulkomuototuomari syynää tarkasti koiran läpi. Noh, tämä kaikki on vielä pitkässä puussa...toistaiseksi vain haaveillaan tytöistä ;)

   Poista
 5. Alphonse, sulla on aika hyvät joulutoiveet. Mä lisäisin tohon pari juttua: herkkuja, herkkuja ja HERKKUJA!
  Ja aurinkoista ja lämmintä säätä, mieluiten nyt heti mut viimeistään joulusta lähtien.
  Mä muiskautan sun viisasta ja komeeta kuonoos ja kiitän, et muistutit muakin Joulupukin kirjeen kirjottamisesta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, herkut ovat tärkeitä ja ilman niitä ei homma pelitä oikeanlaisesti! :) Samassa nyt ihminen huomasi, että oli suunnitellut eilen ostavansa Mustista ja Mirristä broilerin sydämiä pakasteena, joita olisi sitten voinut keittää laakerinlehden ja suolaripauksen kanssa kypsiksi, jäähdyttää ja leikkoa pieniksi annospaloiksi palkkaamista varten. Siitä olisi voinut pakastaa osan ja osan pistää jääkaappiin treenausta varten :) Eipä sitten muistanut, ei.

   Meillä on hakusessa prosessoimattomat palkkaherkut ja niitä on aika vähän saatavilla, kun aina niihin tyrkätään jotakin sellaista ainetta, mikä ei sovi meidän barffiin. Varsinkin kun toisella vatsa on herkkä. Mutta tuota broitsuherttaa se on suunnitellut käyttävänsä...heh, siinäpä oliskin kun tulis vieraita kylään ja pata porisis liedellä...tarjolla kaikille broileria, olkaa hyvä ;)

   Poista
 6. Me kompataan tota joluvaatimuslistaas, Alfie. Paitti tolla tyttöystävällä ei oo niin väliä, joo. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaus on hyvä juttu ja voimien yhdistäminen tärkeiden asioiden puolesta on erittäin hyvä juttu! :) Kyllä se tyttöystävä olis kiva, vaikka ei tiedetä, että tulisko meillä tappelu...no ei ole kyllä koskaan aikaisemmin tullut, vaan ollaan ovelasti toimittu Aslanin kanssa laumana ja motitettu tytöt, heheh. Koirapuistossa toinen ajaa takaa ja toinen tulee vastaan edestä...kyllä on toiminut ja ihmiset sitten nootittavat, että ahdistellaan aina niitä viehkeämmän sukupuolen edustajia ihan sumeilemattomasti. Sellaista tyttöä ei olla vielä nähty joka olisi meitä voinut vastustaa ;)

   Poista
 7. Ihan huippu! :D Huomaa että olet ajatellut asioita.

  VastaaPoista