perjantai 6. joulukuuta 2013

Hyvää Itsenäisyyttä!

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


"Itsenäisyys...mitä se minulle merkitsee...mitä se merkitsee...?"
"Alphonse. Et mene seisomaan sen ilmanpuhdistuskoneen päälle."

"Jaaha. Tätä se ei ainakaan merkitse. Itsenäisesti et saa edes päättää missä seisot."

"Onko se tuolla jossakin? Se itsenäisyys? Mistä sen tunnistaa?"
"Tassu pois sen koneen päältä."


Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Mäyräkoiramaailmassa virittäydytään viettämään Itsenäisyyspäivää hyvässä seurassa, eli omassa koiraseurassa. Hännänheilutuksia, unisen koiran tuoksua ja lempeää menoa. 

Hyvää Itsenäisyyspäivää, suomalaiset!

- Alphonse, Aslan ja ihmisensä -

16 kommenttia:

 1. Alphonse ja Aslan, ei ole täällä meilläkään päin näkynyt sitä itsenäisyyttä. Mutta jatketaan etsimistä ja pidetään hauskaa. Mukavaa päivää kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikö ole kumma, ettei se itsenäisyys koiran elämässä oikein kauhean näkyvällä paikalle ole;)

   Hauskaa päivää sinnekin! :)

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin! :)

  VastaaPoista
 3. Täällä poissa kotimaasta ei itsenäisyyspäivä tunnu missään, ei näy, ei kuulu. Omassa mielessä on silti se jokavuotinen, tavallaan yksi vuoden kohokohdista, jota on vuosikymmenet tottunut viettämään samalla tavalla. Siinä on itsekin aina samaistunut koko Suomen kansaan, lähes kaikkienhan itsenäisyyspäivän vietto on samanlaista. Paitsi heidän, jotka juhlivat sitä linnassa. Ja me muut tölläämme sitä tuntitolkulla. Joka vuosi.

  Täällä asuessa huomaa eri tavalla sen, että meidän itsenäisyytemme ei ole itsestäänselvyys, vaan se on ainutlaatuista, arvokasta, nuorta. Tuskin missään Euroopan maassa vietetään itsenäisyyspäivää sillä kunnioituksella ja hartaudella, kuin Suomessa.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ovat Itsenäisyyspäivät expateilla erilaiset kuin täällä kotimaan kamaralla. Monet ovat sanoneet, että fiilikset korostuvat muualla, alleviivautuvat, kun synnyinmaa on kaukana ja perspektiivi on vähän erilainen. Ja onhan Suomen historia ja tie itsenäisyyteen melkoinen!

   Totta, täällä Itsenäisyyspäivä on aina enemmän ollut sellainen, että tunnelma on harras ja kunnioittava kun monessa muussa maassa se saattaa enemmänkin olla sitä samaa mitä meillä sitten Uuden Vuoden juhlinta.

   Toivottavasti päivä oli mukava, siellä kaukana :)

   Poista
 4. Loistavaa itsenäisyyspäivää! Ilolla ja herkuilla ja silleen vastaanotettuna. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä oli oiken leppoisaa ja rauhallista täällä :) Vähän touhuttiin tokojuttujakin ja älypeli oli käytössä, mutta koirat olivat jotenkin niin orientoituneet pitkään, levolliseen viikonloppuun, että temppujen loputtua oli kauhea kiire nukkumaan ;) Osasivat ottaa kaiken irti, siis :)

   Toivottavasti teilläkin oli hauska päivä :)

   Poista
 5. Itsenäisyys = saa päättää omista asioistaan, tai voi antaa päätökset turvallisiin (suomalaisiin) tassuihin :)
  Itsepäisyys = on syntynyt mäyräkoiraksi eikä halua muuksi muuttua :))

  Hyvää itsenäisyyspäivää teidän poppoolle, nauttikaa olosta ja elosta Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, elosta ja olosta on nautittu, pitkä viikonloppu tuntui jotenkin poikkeuksellisen pitkältä ja hyvä niin :) Tänään vielä kokonainen sunnuntai edessä ja mäyräkoirat syvässä unessa pedillä kainalokkain - se on väsyttävää tuo rentoutuminen ;)

   Ulkona on kirpeä pakkanen, mutta onneksi, onneksi ei tuule! Eilen oli ihan kamalaa, vaikka oli vain - 10 astetta, mutta se merituuli oli jotakin ihan järkkyä. Nyt on hyvä ilma: pakkanen ei tunnu ollenkaan kovalta kun on ihan tyyntä :)

   Toivottavasti teillä oli mukavan leppoinen viikonloppu ja Itsenäisyyspäivä :)

   Poista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin!
  Ihastuttava värikontrasti Alfonsen ja seinän välillä! Hih, ilmanpuhdistuskone - niin ihana kapine ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti teilläkin oli kiva päivä :)

   Värikontrasti huijaa vähän - seinä ei ole tosiaankaan ihan noin räikeä ja kirkas, mutta sitä ei saa oikein säädettyä kohdilleen kuvissa. Jännä sinällään, Alphonsen väritys puolestaan on hyvin lähellä autenttinsa, mutta sohva ja seinä eivät.

   Tuo ilmanpuhdistusvempain on kyllä Alphonsen mielestä varmasti loistohankinta! :D Sitä saa välillä olla jatkuvasti kieltämässä, ettei seisoisi sen päällä! Yläosa on liukas ja kapea ja silti se menee seisomaan siihen takajalat vähän täristen ja näyttää oikein tyytyväiseltä kun kone puhaltaa viileää ilmaa, niin että turkki hulmuaa. Aslan on kerran myös seurannut esimerkkiä ja kokeillut - ei tykännyt. Se oli ihan ihmeissään, että mikä tässä nyt muka on niin hauskaa ja tuli pois ennen kuin ehdin edes kieltää :) Kyllä se on täysin Alphonsen juttu tuo ;)

   Poista
 7. Kiitos päivän nauruista ja hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille - siis niillekin, joille se ei ole ihan itsestäänselvyys...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja toivottavasti oli teilläkin mukavaa Mirkkuliinin kanssa :) Meillä oli niin laiskaa menoa täällä, että ei ollut seuramiehiksi mäyräkoirista, ei ;)

   Poista
 8. Todella kummaa ettei saa päättää itsenäisesti missä sitä tassua pitää. Me kans joskus toivottaisiin enemmän lupaa itsenäiseen ajatteluun. Ja se juhlan vietto, ihan vaan telkkaria katsotaan tunti tolkulla ja ihan vieraiden kanssa. Huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hankala asia tuo mäyräkoiran itsemääräämisoikeus - missäköhän suossa sitä oltaisiin, jos mäyrät saisivat päättää asioista?! :D Olisi ainakin ruoka-aika ihan koko ajan, se on vissi, se! :D

   Poista