torstai 29. toukokuuta 2014

Mäyräkoirat keräävät voimia

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Aslanin frisyyri ei pysy kuosissaan, jos sen kuontalo kastuu. Nyt on kastunut ja villit kiharat ovat pyörähtäneet sen korvakarvoihin. Ne täytyisi saada asettumaan tai muut luulevat, että se viettää yönsä paplarit päässä. Asiaa ei tietenkään yhtään auta se, että ihminen (nais-) muovaa niistä jatkuvasti sarvia sille. Otteita ihmisen päiväkirjasta:Äijät hempeilevät.

11 kommenttia:

 1. Aslan, näytät ihan rock-staralta. Multa voisit saada vähän partaa, niin heavy look olisi täydellinen ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aslanilla on vähän leuhkan rock-staran elkeetkin, että sikäli ;) Parta olis veikee, vois tulla katu-uskottavuutta lisää =)

   Poista
 2. Jo tok voepi äejjättii hempeellä nuin. Paras kaver piänalusena :)
  Ee oo pahat nuo kiharat...hihi! Turkit on nii kommeet ja kiiltää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiharat on samanlaiset kuin itselläni, joten poika alkaa muistuttaa äitiään ;) Alphonsella on arvokkaampi, ruodussa pysyvä turkki, kuten kuvaan kuuluu, mutta Aslanin kikkurat ovat just tasan niin vallattomat kuin sen aivoitukset niiden allakin :)

   Poista
 3. Kuinka nuo kaksi urosmäyräkoiraasi voivat tulla noin loistavan hyvin keskenään toimeen? Eikö niillä (=heillä) ole mitään valtataisteluja tai pikkupoikien nahinoita? Tuleeko mäykyt aina noin hyvin toistensa kanssa toimeen vai onko A&A poikkeus?
  Niin, ja kyllä nuo ovat todella kauniita koiria, aivan ihkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää sitten olisin vastannut eri tavalla, mutta nyt joudun vastaamaan näin: yksi tappelun yritys on ollut ja se tapahtui juurikin nyt viikonloppuna, kun Aslan kotiutui koeviikonlopulta ja Alphonse odotti muristen tuulikaapissa. En tiedä mikä oli perimmäinen syy, veikkaan, että monien osasten summa. Aslanissa oli vieras haju (vietiin se suihkuun ja vasta myöhään yöllä kun nukkui ja tuoksui taas itseltään, Alphonse rupesi sitä ikävöimään), se tuoksui metsälle, toisille koirille, Kaira-tytölle ja se oli päässyt jonnekin, minne Alphonse ei ollut nyt päässyt.

   Koskaan aikaisemmin ei ole ollut ongelmaa, ei minkäänlaista, nartuistakaan eivät ikinä ole tapelleet. Ilmeisesti piti vähän asetelmia tarkistaa, mutta tappelemaan emme niitä päästäneet keskenään. Vaikka uskonkin siihen, että koirien tulee selvittää omat välinsä, niin minulla myös periaate, että ketään ei vedetä tässä huushollissa turpaan. En myöskään usko siihen, että vanhempaa koiraa pitää automaatisesti tukea johtajana, koska iällä ja sukupuolella ei ole asian kanssa mitään tekemistä, ainostaan sillä, että kumpi koirista on dominoivampi. Jos väkisin yritetään pistää pomoksi esim. vanhempaa koiraa, koska se nyt on ollut perheessä kauemmin ja vaikka se olisikin alistuvampi luonteeltaan, niin mun mielestä sillä haetaan ongelmia. Koirat näyttävät itse mikä on marssijärjestys. Alistuvasta ei ole pomoksi ja se taatusti rupeaa stressaamaan jossakin vaiheessa, jos se siihen rooliin pakotetaan, esim merkkaamalla sisälle tms.. Ehkä olisin saattanut (ja olenkin saattanut sanoa) toisin, jos mulla olisi vain yksi koira tai olisivat hyvin tasalaatuisia ja samanlaisia luonteeltaan. Mutta näillä spekseillä mitä täällä meillä on, niin Alphonse on automaattisesti pomo, koska on dominoiva uros, ja sattumalta myös vanhempi. Aslan on epävarmempi ja kiistatilanteessa alistuu nopeasti, vaikka se muuten onkin rohkeampi koira kuin Alphonse. Alphonse saattaa säpsähdellä kovia ääniä ja pelkää lauttamatkoja yms. mutta se on koira joka ei koskaan alistu tappelutilanteessa, ei millekään koiralle. Vähän kahtiajakautunut meininki, siis ;)

   Poista
 4. Komiat on kiharat! Jalon korva- ja tassukarvat kihartuu kostuessaan kreppikiharalle, se vasta on miehekästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aslanilla on perskarvat kanssa krepillä ja ne näyttävät tosi hassuilta =) Niihin myös oivallisesti takertuu ulkoa mukaan ihan kaikki...se on kävellessään kuin joulukuusi! :D

   Poista
 5. Ihania kavereita <3

  Se vissiin kuuluu ihan rotuun, että muristaan heti eteisessä puolin ja toisin, kun toinen on päässyt töihin. Näin ainakin meillä. Tulija isottelee häntä pystyssä ja kotona olleet ovat ihan innoissaan, ilmeisesti tuliaisia vailla. Onneksi tilanteeseen tomerasti puuttuminen eli sanallinen kehoitus rauhoittumaan riittää. Mutta autoon en koskaan laita samaan boksiin heti jälkikokeen tai -treenin jälkeen. Silloin virtaa sellainen miesenergia, että samaan häkkiin ei mahduta, vaikka muutoin siis mahtuvat ja nukkuvat kuten näissä teidänkin kuvissa.

  VastaaPoista