perjantai 23. toukokuuta 2014

Vesieläin

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Olen uunivahtina. Sillä ei ole mitään merkitystä, että onko uuni päällä vai ei. Varmuuden vuoksi kannattaa olla asemissa.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Ei voi vielä hyvällä, eikä millään muullakaan, tahdolla sanoa, että aamuisin olisi järkyttävä helle. Lämmin, kyllä, mutta tuulista, kuten täällä yleensä muutenkin. Ei siis voida olettaa, että aamulenkin pituutta olisi tarpeellista typistää, kun yön aikana kerätyt energiavarastot ovat mäyrillä täyttyneet ja alkuasukkaissa on selvää levottomuutta havaittavissa, jonka purkamiseen pikkupissapyrähdys ei riitä. Mennään siis pitkän kaavan mukaan. 

Alphonse ja minä emme juo mitään. Olemme säänkestäviä, seitsemän kilometriä ei tunnu janona. Lämmintä on juuri ja juuri 20 astetta. 

Aslan juo kolme kertaa ja käy kerran uimassa. Se kävisi useamminkin, mutta valitettavasti parin metrin välein ei ole tarjolla järveä. Se juo järvivettäkin, pitkiä siemauksia, kastelee päänsä kokonaan, sukeltelee ja vain nauttii vedestä seisomalla etujalat pohjassa ja takajalat huojumassa aaltojen liikeen mukaan kuin kaislat. Alphonse katselee kauhuissaan kauempaa rannalta - niin kaukaa, etteivät sen varpaat vaan kastu kosteassa hiekassa. 

Kotona Alphonse tyhjentää vesikupin, Aslan toisen. Mitä sanoisivat näyttelytuomarit, jos tarjoilisin niille nähtäväksi Aslania kevyessä ja ilmavassa kesätukassaan tänä kesänä: kaljuna? Siihen on kohta mentävä, jos mielii liikkua mäyrä mukanaan ovesta ulos, kun todelliset lämpimät ilmat alkavat...

Alphonse ei arvosta läträämistä vedessä. Eikä arvosta Aslania, joka siellä läträä.


Pieni vesinokkaeläin on onnellinen. Siinä on tarpeeksi syytä kaartaa järven kautta, kun näkee miten se naama hymyssä katsoo silmiini monta kertaa päästyään kylmään veteen. 


edit. Onko muilla ongelmia bloggerin kanssa - ja hämmästyykö kukaan, että minulla on? Näkyy, nimittäin, että olisi kommentteja odottamassa tarkistusta, mutta mitään ei kuitenkaan löydy. Kummitteleeko täällä? Näenkö omiani? 

6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar23. toukokuuta 2014 klo 16.31

  Iivari tuolla edellisessä postauksessa kyselee paljonko liikutte päivässä. Aika paljon, ilmeisesti.
  Oltiin tänäänkin merenrannalla Párekin kanssa. Ei elettäkään, että olisi veteen valmis menemään. Miten lie, jos olisi makeaa vettä, järvi. Siinä kuulemma sellaisetkin koirat, jotka eivät mereen mene uivat ihan mieluusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan vähän sellaisia poikien kanssa, että jos ei päästä liikkeelle, niin seinät kaatuu päälle :) Yritän aina pitää sunnuntait lepopäivänä, kun pari vuotta sitten sait kivat penikkasäryt jalkoihini. Pojatkin ottavat silloin rennommin, mutta kyllä sen aina maanantain aamulenkillä näkee, että tarvitsevat ihan samalla tavalla sitä rutiininomaista liikuntaa kuin minäkin :)

   Olen pienenä jäänyt auton alle ja sitä syytän kroonisesta selkäkivustani. Ainut, mikä pitää kolotuksen ja jomotuksen siedettävänä, on liikunta :) En ole koskaan syönyt mitään kipulääkkeitä selkääni, ehkä olisi joskus ollut ihan paikallaan, mutta liikkumattomuutta ei selkäni kestä. Yön jälkeen kipu on välillä vähän paha, kun on maannut sängyssä :/

   Meri oli Aslanille aivan mahtava kokemus! Ei mene järvi meren ohi :D Suu auki haroi pohjan hiekkaa ja pärski vettä ympäriinsä aivan holtittomana...se oli näky se! :) Siinä oli jotakin sellaista hyvin autenttista ja puhdasta iloa :) Järvi kyllä kelpaa myös mainiosti ja on ihan ehdoton viilentäjä, muuten ei tule mistään mitään.

   Alphonse inhoaa kaikkea muuta vettä paitsi sitä, mikä on juomakupissa. Se on kyllä kannettu veteen ja annettu uida rantaan kun ollut niin kuuma, että ilma seisoo. Sen jälkeen se on katsellut meitä halveksivasti :)

   Párekille kuonopusu! :)

   Poista
 2. Tiälä on jo se helle. 27 astetta on mittarissa. Mutta HUI, kyllä en mänis kastelemmaa ihteen ja vielä kokonaan! Siinäe on tietämistä jos pihalla käpsät kastuu. Mutta kyllähä se järvessä käänti viilentää ku on kuuma ja turkkijahhii on. Silti kahtosin rannalta käsin. Tämä koera ee oo vesnokkaelläen :)
  Nii, ja se uunin vahtuu on tärkeetä. Millonkaa ee tiijjä jos immeenen sinne jottae salloo livvaattaa. Mamma ihmettellöö minun uunin vahtimista. Että mittee siiton hyötyvä ku en kuitenkaa syö mittää mittee siellä sittä onnii :) Terveesijä urheelle uimarille ja viisaalle valavovalle veljelle ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IIvari, ihan oot kuin Alphonse :) Kyllä on herran kävelykin lenkeillä niin hassun näköistä, kun pitää heittää tassuja sivulle, ettei mahanalus kastuisi kun maa on märkä! :) Monesti on sitä pitänyt videoida, kun se pitää nähdä, että tietää mistä on kyse, selittämällä ei osaa kuvailla kuinka kummallisesti ne tassut asetetaan silloin kun on sadesää :) Aslan juoksee lätäköiden läpi, sitä ei haittaa ;)

   Vahtiminen on mäyrän tehtävä. Milloin ikkunassa, milloin jääkaapin edessä, milloin uunivahtina. Kaikki käy =)

   Terveiset vastaanotettu ja miehekkäästi lähetetty takaisin.

   ps. jos tuosta oikeasta reunasta klikkaatte instagram-linkkiä, niin näette videoklipin, jossa Aslan vahtii koirapuistoa omanaan. Äänet kannattaa laittaa aika pienelle, on meinaan topakkaa haukkua muutama sekunti luvassa ;)

   Poista
 3. Alphonse, Arttu ja Iivari - ja ehkä muutama muukin - voivat perustaa kuivan maan kerhon :)) Tiedän tarkalleen, mitä tarkoitat tassujen viskelemisellä sivuille päin. Yksi koomisimpia näkyjä mäyräkoiran puuhissa =D Basse oli/on sitten Aslanin luokkaa, pistelee menemään lätäkössäkin pää pystyssä, täyttä elämää uhkuen.

  Vähän harmittaa noiden vettä vieroksuvien puolesta, ainakin Alphonsen kaltaisen pitkäturkkisen olisi niin ihana pulahtaa. Aslan nauttii selvästi vedestä, sisäisesti ja ulkoisesti =D Onneksi Alphonsekin lenkin jälkeen juo. En tiedä mitään ahdistavampaa (terveessä) koirassa kuin se, että se lopettaa helteellä syömisen JA juomisen. Muoviruiskulla ahdistelu ei ole kivaa, mutta pakollista sellaisina päivinä, kun vesikuppia ei vilkaistakaan, vaikka koira yrittää vilvoitella paljaalla lattialla lenkin jälkeen.

  Kiitos hurjasti, että Artturin kuva pääsi itseään fiksumpaan seuraan :) Pitkänokkainen mäyrä näyttää erittäin pöllähtäneeltä AA:n rinnalla =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Artturi on ihana <3 Ja naama istuu hyvin toisten pitkänaamaisten sekaan; jalo profiili, mikäs siinä pönöttäessä ;)

   Vesi on elämän eliksiiri vain nautittuna tietyille koirille, joillekin se vähän sitä sun tätä ;)

   Tein sen virheen, huomatessani, että Aslan joi liian vähän päivässä (suu tuoksahti vahvasti asetonilta, mikä oli aika selvä merkki, että nesteytystä on lisättävä) tuossa joskus talvella, että lisäsin juomaveteen iltaisin muutaman pisaran verta sulamassa olevista rustoluista. Kyllä meni vesi alas, mutta sitten olikin vähän niin ja näin, että menikö enää vesi, joka ei ollut tuota 'makuvettä'. Olin siis ihan keskenäni idiootti, heh! :)

   Mut edelleen tosi kuumina päivinä jos näyttää, että vettä menee liian vähän, pisara verta tai tuoremehua (Alphonsen suosikki ;) ja taas juodaan niin että lotina käy :)

   Poista