perjantai 6. syyskuuta 2013

Koira elää hetkessä?

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Ei elä. Vasta tässä muutama päivä sitten koin vääryyttä Aslanin toimesta. Ja minä kyllä muistan sen vielä pitkään...

Jotkut pitävät kukkia pöydällä, toiset taas mäyräkoiraa.


Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Ei elä. Pari viikkoa sitten nähtiin tallikissa joka juoksi suurehkon kiven taakse piiloon kahta kiljuvaa mäyräkoiraa jotka olisivat välttämättä halunneet nähdä kissan lähempää. 

Nyt joka päivä lähestyessämme talleja Aslan kirmaa kiven luokse ja kurkkaa sen taakse, kuin katsoisi toiveikkaana joulukalenterin luukusta sisään, toivoo löytävänsä kissan taas. Ei löydy kissaa, ei, koska ilmeisesti kissakaan ei elä hetkessä ja muistaa kyllä mäyräkoirat.

ps. niin pitkälle ei mäyräkoirankaan muisti kuitenkaan veny, että se liittäisi yksi plus yksi on kaksi-tyyppisen logiikan mukaisesti lentävät öttiäiset ja päänsä turpoamisen melkein jalkapallon kokoiseksi yhtäläisyysmerkin eri puolille. Sitähän pisti viime kesänä ampiainen tai mehiläinen sen tutkiessa kedon kauniita kukkasia ja jouduttiin antamaan kyypakkauksesta tabletti, että turvotus saatiin laskeutumaan. Olen nimittäin saanut Aslanin kiinni siitä että nuuskiessaan kukkia se työntää kuonollaan huolettomasti ampiaiset ja mehiläiset pois terälehdiltä, että pääsee itse paremmin apajille. Ihme ettei sitä ole taas pistetty. 

Aslan joutui poseeraamaan kesken maankaivuuhommansa ja se onkin parempi malli koirapuistoilun aikana, koska tykkää palata ihmisten luokse hengähtämään kesken kiireisten puuhiensa jolloin siitä voi räpsiä naamalähikuvia. Alphonse, sitä vastoin, toimittaa virkatehtäviään ja partioi puistoaluetta yleensä liian intensiivisesti ehtiäkseen kuvauskohteeksi. Siitä saadaan hyvällä tuurilla pari kuvaa ahterivinkkelistä eli hanuriperspektiivistä.

Aslanin ilmeet vaihtuvat sata kertaa sekunnissa...

mikä tietenkin tekeekin siitä hyvän blogikoiran,

koska se joutuu olemaan kameran edessä kiitettävän usein. 

6 kommenttia:

 1. Mäyräkoira pöydällä on vähintäänkin yhtä hieno kuin kukkavaasi:) No mut hei, eiks ole hianoo, että edes toisesta saa kuvia muustakin kuin perspuolesta? Meillä käännetään heti hanuria kameran eteen, kun Ossi inhoaa kuvaamista. Toinen vaihtoehto on kuono kiinni kameraan. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä blogikoiria ovat kumpaisetkin, mutta poseeraus ei sinällään kiinnosta Alphonsea ulkona ollenkaan - siellä kun huomattavasti tähdellisempääkin tekemistä ;) Aslan, linssilude, nyt pysähtyy yleensä oma-aloitteisesti kameran eteen virnistelemään :)

   Poista
 2. Mäyräkoiralla on norsun muisti, mitä ikäviin asioihin tulee, mutta kanan muisti kaikissa ruokailuun liittyvissä asioissa!:D
  Ja hei: kyllä mäyräkoira pöydällä aina kukkakimpun voittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin :) Just on syöty ja varhaisiän dementia on iskenyt välittömästi: ruokakupeillaan norkoilee kaksi nälkäistä koiraa, vaikka luuaterian työstämiseen meni just tunti ja mahat on ihan pullollaan, heh! Vatsa on ilmeisen pohjaton ;)

   Poista
 3. Ha, mieleeni muistui meidän kissa-tapaus (josta blogiin kirjoitinkin)! Mutta ihan tyhmiä nuo kissat, kun ei ne jaksa olla kiinnostuneita uteliaista koirista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kissoilla on varmasti sisäänrakennettu mekanismi joka hälyyttää kun koira on lähistöllä ;)

   Poista