lauantai 2. marraskuuta 2013

Eksperimentaatioita

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Ihminen tekee meillä joskus kognitiivisia eläinkokeita, mäyräkoirakokeita, tarkalleen ottaen. Kerran hän halusi testata, että miten suunnistamme silmät peitettyinä, pelkän nenän perusteella. Minä sain silmikon (sellainen musta, jota käytetään silmien päällä kun yritetään nukkua liian valoisassa, kuten Suomen kesässä) naamalleni enkä nähnyt yhtään mitään. Nostin välittömästi kuononi ilmaan ja nuuskin ympärilleni. Ihminen kutsui minua ja lähdin häntä heiluen ääntä kohti, kävellen varmoin askelin eteenpäin, mutta haistellen jatkuvasti ympäristöäni ja heiluttaen vimmatusti päätäni puolelta toiselle.

Ihminen kehui minua vuolaasti ja otti silmikon pois. Lähdin heti pikaisesti tarkistamaan oliko kuppiini ilmestynyt ruokaa näköestekokeilun aikana. (Valitettavasti ruuan ilmestyminen ei ollutkaan olennainen osa tätä koetta. Olin valtavan pettynyt.)

Aslanille laitettiin silmikko. Se jähmettyi paikoilleen ja kieltäytyi liikkumasta. Kun silmikko otettiin siltä pois, Aslan käänsi ihmiselle selkänsä, painui petiin nukkumaan eikä muuten tullut ihan heti pois. Ei edes hienovaraisesti asiaa tiedusteltaessa. Mistäköhän se suuttui? 


Otteita ihmisen päiväkirjasta:
Aslanilla on mäyräkoirille tyypillistä sisäsyntyistä draaman tajua vaikka muille jakaa. Kun sitä nyppii jokin asia, se nyppii hyvin näkyvästi ja kuuluvasti. 

10 kommenttia:

 1. Aslan ei sisäistänyt vanhaa "Aasin häntä" -leikkiä :) Alfons sitten taas päätti laittaa hajuaistinsa turbomoottorille ja korvata sillä puuttuvat näköhavainnot. Hauskoja eläinkokeita, eivät vahingoita pidemmän päälle edes Aslanin loukattua mieltä ;))

  Leppoisaa viikonloppua,
  karvakavereille Double Kisses to The Kirsu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alphonsella on kokemusta näistä silmänpeittoleikeistä, kun pienenä juoksi (!!) pehmokuutio päässään pitkin alakertaa :D Se oli kyllä mainio, heilutti hulluna päätään puolelta toiselle ja eteni kuin veturi - mitään ei nähnyt eteensä, mutta se ei vauhtia haitannut :) Hassu, pieni mies <3

   Tuplamuiskut on vastaanotettu ja moninkertaisesti viety eteenpäin, kohteilleen ;) AB-kombolle samanlaisia lähetän täältä! :)

   Poista
 2. Onneks pojat teille tehtiin vaan tollasia harmittomia eläinkokeita. Toista olis jos olsitte joutuneet vaikka johonkin tehtaan lääkeainekokeiluun, ei olis ollut kivaa, ei! Tosin nyt siellä ruokakupin suunnalla olis kyllä pitänyt odottaa palkinto, eli kuppi täynnä sapuskaa. Ei tommoset eläinkokeet muuten oo mistään kotosin.
  - Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokakupilla pitäisi ilmeisesti olla vähän väliä jonkinlaista palkintoa, vaikka sitten vain hienosti hengittämisestä ;) Se on hauska miten nuo pavlovin koirat ovat ehdollistaneet itsensä ilman että mitään malli on edes välttämättä näytetty; kuten nyt esimerkiksi se, että kun tulee vieraita, pitää heti mennä katsomaan, että seurasiko tätä iloista tapahtuma ruoka mäyräkoiran kuppeihin? Ei ole kertaakaan seurannut, joten mystinen on tämäkin kytkös ;)

   Poista
 3. Mä oisin NIIN suuttunu tommosesta temputtelusta! Oltas voitukin sit mököttää yhessä Aslanin kanssa. Mä symppaan teitä, pojat, kun teil on tommonen testaaja kotona. Tiiän, miltä tuntuu elää oudon naisihmisen kanssa. Muiskut teille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aslan ottaisi oikein mielellään Mirkun tänne mököttämään kanssaan ;) Ja jos se on mökötyksestä kiinni, niin Alphonsekin kyllä siinä tapauksessa vetäytyy johonkin nurkkaan odottelemaan josko Mirkku tulisi :)

   Muiskut takas <3

   Poista
 4. Aika julmia kokeiluja, sanoisi Olli. Ainoastaan ruokapalkkiolliset kokeet ovat mäyräkoiran mielestä sallittuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen on toisiaan julma ja sietämätön - viimeksi tänään kun Aslan joutui kokovartalopesuun. Pyörähti jossakin skeidassa tuolla ulkona ja ihmisellä kääntyivät silmät nurinpäin päässä. Se on pienestä kiinni ettei laatta lennä. Alphonse ei onneksi moista tee...

   Mutta, totta. Ruokapalkkion tulisi seurata ihan kaikkia kokeita :)

   Poista