torstai 6. syyskuuta 2012

Mökin herruus

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Käyn usein asemasotaa Aslanin kanssa mökin ( = kevythäkin) herrudesta. Minulle itselleni ei tietenkään ole hetkeäkään epäselvää se, että kuka on se todellinen hidalgo tässä haciendassa, mutta Aslanin käsityskyky ylittyy siinä vaiheessa kun se tajuaa, että sen pitäisi tyytyä kakkosviulistin osaan siinä vaiheessa kun se pyrkii solistiksi. 

Kesken leikkien haluan näpäyttää ja muistuttaa sitä, että "Hei, itse asiassa, sinulla ei ole mitään asiaa matalaan majaani ilman lupaa", juoksen mökkiin ja jään suuaukolle valmiusasemiin tulevaa hyökkäys-puolustus-vuorottelua varten. Viholliseni tarttuu haasteeseen ja tekee ensimmäisen yltiöpäisen (ja tuhoontuomitun) hyökkäyksensä mökkiä kohti. Torjun hyökkäyksen välittömästi ja vaivattomasti.

Taistelu on kiivas, muttei lyhyt. Loppujen lopuksi Aslanin on todettava häviönsä ja nieltävä katkerat kalkkinsa, ylpeytensä ohella. Yleensä tässä vaiheessa sille jää vain yksi - sen mielestä - ajateltavissa oleva vaihtoehto: jos se ei voi mennä sisälle mökkiin, se voi mennä sen päälle. Joten se hyppää mökin katolle, jonka kangas tietenkin venyy ja painuu sen alla, koska sen kestävyyttä ei ole tarkoitettu testattavaksi pienillä virtahevonpoikasilla. 

Viimeksi Aslan keksi kurotella mökin katolta avonaista ikkunaa kohti, yrittäen samalla saada otetta patterista, mutta sen ote lipesi, se mätkähti maahan ja painui nolona pöydän alle murjottamaan. Ihminen - tuo hellämielinen houkka - noukki sen sieltä syliinsä ja minä olin pakotettu antamaan isosti pahaa silmää, koska juuri tästä on kurittomuus tehty: annetaan sylitettelypalkka sille, jonka havaitaan tekevän hölmöyksiä.

Niin että tervetuloa vaan opettamaan Aslanille, että kiipeily on kielletty juttu. Näen tällä yrityksellä tasan yhtä paljon onnistumismahdollisuuksia kuin sillä, että ihminen menee akvaarion eteen sanomaan topakasti: "Seis, kalat. Lopettakaa heti se uiminen."


   Joskus minulle tuottaa valtavia vaikeuksia pitää naamaa peruslukemilla kun seuraan Aslanin yritystä kääntää valtasuhteita päälaelleen.                


Mökkipuolustuksen alkeet: 1. ota lälläslieruilmeet haltuun, 2. seiso tomerasti oviaukolla, 3. hauku isosti pelotteesi ilmoille, 4. puolustaudu, 5. hyökkää.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:


   Aslan harrastaa puutöitä.    Aslan elää toivossa ja harhakuvitelmissa.


10 kommenttia:

 1. Kevythäkin herruus heh,heh:) :) Mitäs sitten tapahtuu, jos Aslan on ensin sisällä? Näillä mäyriksillä on huumorintajua, se on myönnettävä.

  Täällä meilläpäin asustelee yksi beauceron-rotuinen tyttökoira, toivottavasti kirjoitin rodunnimen oikein. Se "tyttö" on kanssa siis niin jättimäinen, että Ossi ihmettelee aina, onko noin suuria "tyttöjä" olemassakaan. Ossin ilme on tavatessamme aina yhtä epäuskoinen. Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 2. Heh-heee, kun tuli taas leveät hymyt kesken tiskaamisen, kun istuin lukemaan AA-uutiset :D)

  Alfons on todella omistajan näköinen noissa mökkikuvissa (onhan se Alfons, onhan... en halua mokata enää kenenkään blogissa väittämillä, että kuka omistaa esim. kuinkakin monta ja minkä nimistä koiraa...)
  Tuon kielen lipaisun voi kuvitella, kun se hyvän aterian tai muuten "voiton maku suussa" -tilanteen jälkeen asettuu mökkiinsä, nuolaisee suupieliään verkkaisesti ja tuntee kokoaan suurempaa omistamisen tunnetta...

  Meillä "omistetaan" vankkuripetiä ahkerasti joka ilta ennen yöunille rauhoittumista. Kun istun keittiön pöydän vieressä puuhailemassa tekstejä tai koruja, pöydän takana käy armoton meuhkaaminen. Arttu äänettömänä, Basse lapsellisia ääniä kurkustaan muodostaen. Voittaja ei ole se, joka pääsee vankkuriin nukkumaan. Voittaja on Arttu, joka kaiken sen vankkurissa rytyyttämisen jälkeen saa ojentua omalle pedilleen lattialle :) Ja Basse luikahtaa vankkuriin, huokaisee kuin lapsi ja nukahtaa.

  ("Hei kalat, ette liikauta evääkään enää ilman lupaa..." :D)

  VastaaPoista
 3. Olispa hauska joskus nähdä videota noista mökinvaltausyrityksistä :-) Samoin olisi kyllä hauska saada edes tunniksi kyky kuulla Aslanin ajatukset, se tuntuu olevan niin kertakaikkisen "happy-go-lucky" touho :-)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä ottaakin videoklippiä joku kerta, jos sattuu kamera hollille kun todistan valtausyrityksiä ;) Aslan = bright eyed and bushy tailed-tyyppinen ratkaisu :D Kyllä itseäkin välillä ihmetyttää, että mitä sen laikullisen pääkarvoituksen alla tapahtuu kun joskus katselee sen ilmeitä ja vaistomaisesti tietää, että kohta tapahtuu ;)

   Poista
 4. Viimeinen kuva näyttää kovin tutulta toiminnalta!:D

  Mites, jos ihmisväki luopuis jostain huonekalusta (sohvat esimerkiks on ihan turhia kapistuksia, kirjahyllyt lähinnä syötäväksi tarkoitettuja), ja teille molemmille tulis ihan ikiomat mökit?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat isot leidit, poikien mieleen ;)

   Juu, mäyräkoirilta tulisi heti puoltoääni, et huonekalut veke ja tilanne sirkusvälineistöä! :D Jos on kaksi mökkiä, on silti kaksi koiraa yhdessä mökissä, koska kihinää ja kuhinaa ei vaan saa aikaiseksi jos ei tunge itseään toisen kanssa samaan, pieneen tilaan ;)

   Poista
 5. Hyvä Alphonse! Kerro sille kuka on kingi. ;) Nuorilla murkkumiehillä on vielä vähän opittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junnu on välillä kovin häijy ja kiskoo Alphonsea korvista ja hännästä. Eipä sulata mitään häröilyä Alfie muilta kuin Aslanilta, joka tuntuu aina saavan anteeksi - ja osaa laskea sen varaan ;)

   Poista
 6. Turha sitä on toisen ängetä matalaan majaan, jos toinen ei vieraita kaipaa. Asian voi kuitenkin kostaa hyppäämällä majan päälle.
  Aslan: toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon mökin kanssa saikkaaminen on kyllä niin koomista katsottavaa välillä :) Pitää tosiaan yrittää saada jotakin videoklippiä aikaiseksi niin saavat muutkin nauraa :)

   Aslan ei ikinä lakkaa elättelemästä toivoa ;)

   Poista