torstai 19. heinäkuuta 2012

Voimasuhteilua

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Aslan haluaa sanoa missä kaappi seisoo. Ihan vapaasti, koska minä sanon missä kaapissa Aslan seisoo.


Päivää. Olemme kiiltomadot nurmella.
Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Kaksikko puntaroi voimasuhteitaan, kallistelee vaakaa puolelta toiselle sekä kalisuttelee hampaitaan yhteen kun päätetään siitä, kuka määrää kaapin paikan huushollissa.

Joskus kun kaksikon keskinäiset välienselvittelyt ylittävät jomman kumman sietokyvyn, tullaan hakemaan konsultaatiota Ihmistuomioistuimelta eli tekemään virallista valitusta ja reklamaatiota toisen osapuolen toimista. Korkein Ihmistuomioistuin ottaa näihin kahinoihin harvemmin kantaa, ellei se sitten itse ole omin silmin todistamassa väärinkäytöstä tai suoranaista väkivallantekoa (kuten korvasta kiskomista). 


Tuomioksi on määrätty monesti jäähyaitiota, joka palauttaakin välittömästi rauhan taloon. Jäähyaitioksi on muovautunut näppärästi tuulikaappi, joka sopivasti toimittaa vankisellin virkaa. Tosin viimeaikoina Korkein Oikeus on epäillyt omien, langettamiensa tuomioiden täyttöönpanon mielekkyyttä, koska syyllinen painuu aina iloisesti häntä heiluen suorittamaan tuomiotaan. Vankisellin ikkunasta on voinut seurata miten syyllinen rakentaa patjan kengistä, huokaisee tyytyväisenä, painuu makuulle kyhäämänsä alustan päälle ja on minuutin kuluttua täydessä unessa. 


On myös herännyt epäilyksiä, että erityisesti vanhempi osapuoli härnää nuorempaa ihan vain tarkoituksenaan päästä kärsimään rangaistusta suljetun oven taakse, omaan rauhaansa.  

12 kommenttia:

 1. Nauran täällä ääneen työpöydän ääressä :) Ihanat kaverukset ja todella mahtavaa, kun jaat näitä hauskoja juttuja meillekin! Ihanaa kesän jatkoa koko laumalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauru pidentää ikää ja tuo hyvän mielen sille, joka naurut on - tarkoituksellisesti - onnistunut irrottamaan :) Kiva kun tykkäät lukea! Ihanat kesänjatkot sinnekin! :)

   Poista
 2. Jos rangaistusaitio muutettaisiinkin palkinnoksi, eli sorrettu osapuoli pääsis tuulikaappiin ekstraherkun kanssa nauttimaan omasta rauhasta :)

  Kiiltomadot barffaavat... ei kun siis grillaavat itseään hienosti auringossa ;;;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin vaiheessa rangaistusaitio muutettiin todellakin päinvastaiseksi, mutta se ei menoa vähentänyt, ehkä päinvastoin ;)

   Kiiltomadot rrrrrakastavat aurinkoa, son geneettistä, multa perittyä ;)

   Poista
 3. Heh ja taas mäyräkoiran omistaja miettii että kuka huijaa ja ketä :D

  Mulla on nyt tosiaan ensimmäistä kertaa tilanne, jossa koiria on kaksi, niin välillä saa tarkkaan miettiä miten toimia kun koirat mittelevät toisiaan. Tällä hetkellä vielä Stellalla on juoksut niin tilanne on enemmän räjähdysherkkä. No vielä on hyvin pärjätty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä voimia vähän mitellään kun nuorempi osapuoli kasvaa, tosin meillä on nuorempi ollut alusta asti tosi hanakka kaikkeen kahinaan ja sutinaan :D Alphonse on helläkätinen, liiankin, napakammin täytyisi tuo pienempi ukko pistää kuriin, mutta minkäs teet, jokin pehmeä kohta on Aflonsin sydämessä Aslanin kohdalla :)

   Poista
 4. Uskomattomia tyyppejä! Tulee ihan mieleen pieni kummipoikani, joka päiväkodissa jäähylle jouduttuaan ei ollut millänsäkään, päinvastoin. Erityiskohtelu tuntui miellyttävän tätä tyyppiä. Pitäisiköhän sun keksiä joku ikävämpi paikka jäähyttelijöille?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäähdyttelijät ovat omia ovelia itsejään, joskus on ollut vahva epäilys, että voisko olla, että kahinoivat vaan sen takia, että saavat spessukohtelua ja pääsevät jäähylle? :D Kun mäyräkoirista on kyse....;)

   Poista
 5. Heh, kyllä mäyräkoira - tässä tapauksessa Alphonse - aina keinot keksii :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alphonse on viekas, viekkaampi kuin suoraviivainen Aslan joka on enemmänkin sellaista 'läpi harmaan kiven, vaikka sitten väkisin ja karmit kaulassa'-tyyppinen ratkaisu :) Kaikki pitää tehdä äänekkäästi ja suurieleisesti kun taas Alphonse, joka on esim. hyvä hiipimään, on enemmän mallia 'stealth' ;)

   Poista
 6. Mitäs pienistä nahisteluista, kunhan ei meno ylly ihan liian hurjaksi. Voiko Alphonson ja Aslanin jättää kaksisteen "yksinään" useammaksi tunniksi, ilman, että takuuvarmasti kumpikaan ei vahingoitu?

  Luin kerran Mäyräkoiramme-lehdestä oikein kauhutarinan, mutta kyseessä olivat tismalleen samanikäiset, samasta pentueesta otetut karkkariveljekset. Ne kyllä mittasivat muutaman vuoden ikäisinä kaapin paikasta niin, että toinen heitti henkensä. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vahingoitu, ei. Aslan tietää, että viime kädessä vanhempi koira on laumanjohtaja, vaikka nyt tykkääkin haastaa. Alphonsen äänestä kuulee heti milloin sillä alkaa keittää ja Aslan kyllä siinä tilanteessa vetäytyy.

   Järkyttäviä ovat nuo kuvailemasi tilanteet joissa on ollut henki toiselta pois. Joskus kanssa vastaavista jutuista olen kuullut, mutta ovat olleet narttuja ja toisen rotuisia.

   Poista