tiistai 27. marraskuuta 2012

Suo siellä, vetelä täällä...

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Jos huomaan, että Aslan viihtyy liian hyvin ihmisten sylissä, on minun laitettava asialle pikainen piste. Tehokkain keino tähän on lähteä etsimään kadonnutta tavaraa, mitä tahansa tavaraa, sillä ei ole merkitystä, eikä sillä, että onko se oikeasti kadonnut. 

Tapahtuu seuraavaa: asettaudun kyljelleni jonkin lipaston/laatikoston/kaapin eteen, minkä tahansa sellaisen huonekalun, jossa on jalat eli sen pohja on irti maasta ja voitaneen olettaa, että sen alle mahtuu jokin leluistani, esim. vetoköysi, uniriepuni, pieni pallo tms. Kyljelläni maaten alan kynsiä lattiaa ja piipittää. Välillä kohotan pääni ja katson selkäni yli, että herättääkö toimintani huomiota ihmisissä ja/tai Aslanissa. Yleensä reaktio tulee viipymättä: Aslan ryntää uteliaana paikalle ja ihmissyli vapautuu. Onpa joskus myös ihminen tullut taskulampun kanssa katsomaan, että onko huonekalun alle livahtanut esim. puruluu. Mutta, keskimäärin 99% kerroista mitään ei ole löytynyt. Sen sijaan, tavoitteeni on saavutettu: Aslan on poissa sylistä ja minä saan huomiota. Nauran itsekseni helposti höynäytettäville. 

Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Satuinpa lukemaan netissä koiranmyynti-ilmoituksen, jossa omistaja kauppasi koiraansa ja luonnehti tämän ongelmakäyttäytymiseksi seuraavia asioita: "karkailee vapaana ollessaan, hyppii ihmisiä vasten, kerjää ruokapöydästä."  Ongelmakäytöstä? Meillä ainakin kuuluvat mäyräkoirien perusluonteeseen. 

Alphonse, ruuan ja rakkauden kerjäläinen.

5 kommenttia:

 1. Heh, munkin edesmennyt noutajani keksi jossain vaiheessa, että jos en yrityksistä (haukusta, vinkunasta yms) huolimatta kiinnittänyt siihen huomiota, niin se alkoi kiusaamaan mäyräkoiraa, koska tiesi että puutun siihen ennen pitkää - mamman huomio oli sillä taattu. Tämä tapahtui aina jos nukuin muka liian pitkään, tein töitä koneella tms. Melkosia kehveleitä nämä kaverit! :) Ihana kuva taas kerran, pojille terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on se paras keino: aiheuttaa härdelliä, että saa huomiota, ja mikä parasta, voi samalla vähän kiusata sitä lauman toista jäsentä :D Meillä kyllä Alphonse on erityisesti kunnostautunut tässä toimessa: monesti aluksi luulin, että homma menee toisinpäin, että se on Aslan, joka sitä soppaa hämmentää, mutta sitten tajusin, että kylläpä se näyttää toimivan oikein mainiosti toisinkin päin ;)

   Alphonse on meillä myös se, joka on verbaalisesti lahjakkaampi ja niitä ääninäytteitä sitten saadaankin välillä kuunnella ihan nonstoppina kun protestoi milloin mitäkin mölisemällä itsekseen - ja se on aina yhtä koomista kuultavaa, kun tuo rekisteri on melkoisen laaja mäyräkoiralla :D

   Mauri-sedälle kuonopusuja :)

   Poista
 2. Saatiinpa (sekä Mirkku että emäntä) mahtavat naurut. Kiitos!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva homma! :D Eilen hirnuin itsekseni Alphonselle, joka illalla yritti niin vimmatusti saada jotakin reaktiota irti Aslanista ja saatiin sellaiset näytteet taas tuosta kommunikoinnista, että harmitti jälkeenpäin kun en tajunnut kuvata sitä videolle, olisin sitten voinut ilahduttaa muitakin sillä :D

   Mirkkuliinille pusuja :)

   Poista