sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lenkeillä on aina kiire

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:

Aslanin mielestä ulkona käydään sen takia, että se saa sutena juosta 
niin paljon kuin jaksaa ja ehtii. Minä olen toista mieltä; tärkeintä on jättää itsestään mahdollisimman monta merkkiä lumeen. 

Oleellista on myös se, että lenkillä ollaan virantoimituksessa ja tähystellään kaikkialle jatkuvasti. Joidenkin on pidettävä silmällä tienoota lenkkienkin aikana ja pikkupoliisi Aslanista ei siihen yksinään kokonaisvaltaisesti ole. Sen keskittyminen on liian ohutta.

Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Aslan pysähtyy yleensä aina poseeraamaan kun sitä kuvataan. Alphonse harvemmin, kaikki sen energia menee korttelikyttätoimintaan.

Tummat koirat valkoista lunta vasten on aina erityisen haastava kuvauskohde, eikä tämäkään kerta tee poikkeusta. Lisäksi kaikki kuvat on taas napsittu kännykällä.

Aslanille viime vuonna ostettu Back on Track'in mantteli ei ole enää ollenkaan suuri. Hyvin kasvoi mäyräpoika takkinsa sisään sopivaksi. Koko on mäyräkoirien L, eli suurin saatavilla oleva tästä nimenomaisesta pompasta; tämän merkin muutkin koot ovat suhteellisen suurehkoja. Harmi sinällään, että monesti mäyräkoirien vaatteita tehdessä unohdetaan, että rodun sisälle mahtuu kolmea eri kokoluokkaa.


Edessä näkyi jotakin selvästi epäilyttävää: ontuva ihminen. Aslan jää odottamaan, että tulen sen rinnalle ennen kuin se lähtee etenemään. Jonkun pitää varmistaa juniorin selusta. Alphonse ei varmisteluja kaipaa.

28 kommenttia:

 1. On teillä ilosta toi meno ja ihan samat kujeet ku meilläkin ja marssijärjestys kanssa. Noi teijän puvut on tosi istuvat ja komeet, ihan niiku tekin. Me ei tahota saada sopivia pukuja kaupasta, ku ollaan jotenkin outoo kokoo, medium, sanoo äippä.

  Vinhaa menoa ja mielenkiintoisia kyttäyk... tarkkailuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjens Tuuliset! :)

   Mäyrän kropalle on haastavaa löytää vermettä, mutta sitten kun löytää, niin siitä pidetäänkin kynsin ja hampain kiinni! :)

   Kyttäyksiä on harrastettu siihen malliin, että ihmisen hermot vinkuu...Ikkunassa tähystellään ja kommentoidaan äänekkäästi tapahtumia. Mitä suurempi volyymi, sitä kivemmat tapahtumat ;)

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa niin tutulta :D Ihanat pojat! Teillä on niin paljon yhteistä meidän kolmikon kanssa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans veikkaan, teitä pitkään seuranneina, että yhteistä löytyy muutenkin kuin sukulaispoika-Jasun kanssa samasta biologiasta ;) Menoa ja meininkiä on meinaan riittävästi! =)

   Poista
 3. Párekissa on nuo molemmat puolet, puhurina toheltaminen ja ahkera merkkailu. Kumpi tyyli kulloinkin otetaan käyttöön riippuu narttujen jättämien tuoksujen määrästä ja laadusta ; ) Pakkanenkin vaikuttaa asiaan. Jalkakäytävien hiekoitus ei ole kiva juttu. Hiekka on isoa ja teräväsärmäistä. Ei yhtään anturaystävällistä.

  AA-poikien pukineet näyttää tosi hyviltä ja miehekkäiltä. Terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun lumet on sulaneet (heh, täälläkin jopa 29 astetta! :), niin jokaikinen ruohonkorsi on merkattava! Se on ihan loputonta ja kevättä on siihen malliin taas rinnoissa äijillä, ettei meinaa perässä pysyä! Tuon energiamäärän kun saisi valjastettavaksi - tätähän monesti olen miettinyt - niin ilman muuta hyötykäyttäisin ;)

   Terkut pitkokamulle! :)

   Poista
 4. Korttelikytät :D Voi teitä hauskoja!

  Meilläkin oli pihalla jotain TODELLA epäilyttävää. Siis joku oli laittanut sinne jäälyhdyn. Chihuahualla meinasi mennä pasmat sekaisin ja sille piti murista ja kiertää ja tehdä vaikka mitä. Mammaa vähän nauratti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, korttelikyttääminen on saanut ihan uusia ulottuvuuksia ;) Siis jäälyhdyt ja lumiukot ovat pahoja. Alphonse on tosi, tosi epäluuloinen, erityisesti lumiukkoja kohtaan. Talven ensimmäiset saa sen aina murisemaan ja haukkumaan. Aslan, itselleen tyypillisesti, on aina vähän kujalla, eikä hoksaa, että jotakin murisemisen arvoista edes olisi ;) Se keskittyy vain ja ainoastaan haistamaan rusakot maasta.

   Poista
 5. Voi, kun Back on Trackejä tehtäis pienillekin mäyrille! Hankkisin heti sellaisen Mirkulle, niin kovin niitä on kehuttu.
  Kyllä noi humppikset on reippaita ulkoilijoita. Mirkun lenkit on olleet pituuksiltaan 10-20 metriä.
  Odotamme kevättä, että pääsisimme yhdessäkin lenkkeilemään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan noita mantteleita voin suositella, mutta itsekin sitä harmittelin, että puusilmäiset valmistajat ovat sitä mieltä, että mäyräkoiria on vain pidempiselkäistä mallia olemassa.

   Meillä pitkät lenkit jatkuivat talven läpi - ja hassua kyllä, mä veikkaan, että meillä koirat lenkkeilevätkin enemmän talvella kuin kesällä. Pitääpä tarkistaa ihan liikuntapäiväkirjasta. Enemmän tosiaan jaksavat kun on kylmää, kuumalla ilmalla Aslan piiputtaa heti, eikä Alphonsekaan kovin pontevasti ravaa. Kovat pakkaset eivät meitä juurikaan haittaa :)

   Pusut Mirkulle <3

   Poista
 6. Mutta tummassa koirassa ja lumessa on sentään kontrastia ja on lumestakin helppo bongata :D Voi vitsit nimittäin kun pimeällä säällä mustaa asvalttia vasten erottaa ehkä korkeintaan heijastinliivin ja satunnaisesti kiiluvat silmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on hyvä elementti ja ei-syötävät jutut erottaa nopeasti hangesta. Sen lisäksi talvikoirilla on hauskaa kun saa tehdä hankisukelluksia ja neitoshyppyjä :)

   Poista
 7. Postaa taas vähän useammin, odotan aina uusia postauksia mutta nyt niitä ei vain ole tullut :(...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoitteluni. Nyt olemme palanneet, vaikka tauko tosiaan venähti kyllä aivan suhteettoman pitkäksi!

   Poista
 8. Huhuu, mitä AA-pojille kuuluu? Kyselee Párek ja Palvelijatar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme edelleen olemassa ja suhteellisen hyvissä ruumiin ja sielun voimissa, mitä nyt kuupokaksikkoa vaivaa tyttömania ja korttelikyttäys kroonisena vaivana, mutta muuten kaikki on täällä päässä ok :) Olemme ikävöineet teitä kaikkia, mutta jostakin ihmeen syystä postauksia ei olla saatu aikaiseksi. Luokatonta on ollut se :/

   Poista
 9. Moiks! Mulla on tiiossa hepan lihaa,mistä oli aikasemmin puhe. Facebookista haet Satu Isohätälä. Tyrnävän huudeilla asuu ja laitat vaan sille viestiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni...kiitos kun laitoit viestiä ja harmi kun en sitä ole katsonut täältä, kun olen taukoillut koko blogimaailmasta :/ Hyvä kuitenkin tietää nyt mistä etsiä sitä hepanlihaa, joten kiitos vielä kerran! :)

   Poista
 10. Párekin Palvelijatar19. huhtikuuta 2014 klo 13.38

  Huhuu, mitäpä kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono omatunto on siitä, että ollaan oltu hiljaa viimeiset kuukaudet. Yritetään pärskäyttää enemmän kuulumisia nyt kerralla sitten - paitsi ettei meille edes mitään ihmeitä kuulu, heh!

   Poista
 11. Hei laikkuserkut, mitä teille kuuluu kun teitä ei ole "näkynyt" ? Me ollaan mejästetty ja Kola on ollu näytelmissä. Ei mitään erityistä menestystä tullut. Mutta nyt on Wappu, on simaa ja munkkeja ja aurinkoa. Oikein iloista Wappua teille laikkuserkut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pikku-Kolalle ja sulokki-Kanelille pusut ja terkut laikkuserkuilta <3 Saamattomina ollaan oltu blogimaailmassa, vaan ei reaalimaailmassa. Mekin ollaan mejästelty vähän jo tälle keväälle ja kaksiin kokeisiin olen Aslanin ilmoittanut, nyt vaan jännätään et mahdutaanko mukaan. Peukkuja saa pitää! :)

   Ootteko olleet kokeissa vai treenaamassa? Ja onnea näytelmistä! :)

   Poista
 12. Mihin ootte kadonneet?
  Terveisiä Párekilta ja Palvelijattarelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että menee tovi kun käy kaikkien blogeja läpi kuukausien ajalta ;)

   Poista
 13. Onko teillä kaikki kunnossa, kun ette ole olleet pitkään aikaan langoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaikki ok, saamattomuus on vain vaivannut ja blogi on jotenkin jäänyt muun elämän jalkoihin viime aikoina. Nyt ollaan topakasti taas täällä =)

   Poista