sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kaulat (broilerin)

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:
Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Mäyräkoirien ruokakaupasta tuli vahingossa mukaan vain broilerin kauloja, siipien ja kaulojen sijaan. Alphonse varmasti ajatteli, että Joulu oli tullut tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, koska seuraavan viikon ajan sen iltaruoka sisältää ainoastaan superherkkua. 

Perheen nuorimman mielestä kaulat ovat hieman turhan heppoista syötävää, eivätkä sen takia kiilaa kärkisijoille, jossa notkuvat ikivihreät suosikit, kuten kiinankaali ja moninaiset muut ihanuudet, eli rasvaiset rustoluut ja sitruuna. Kaulat eivät ole kunnollista iltaruokaa, koska niiden syömiseen ei kulu tuntia, joka on kyllä jokaisen kunnollisen illallisen minimikesto Aslanin mielestä. Kaulojen matka kun kupista mahalaukkuun kulkeutuu minuutissa, parissa, ja sehän nyt on vaan ihan väärin. 

Alphonsen 'en ole tippaakaan huvittunut'-ilme. 

ps. kelloja piti siirtää. Tämä ilmeisesti tarkoitti minun kohdallani sitä, että näin sunnuntaiaamun kunniaksi herään entistäkin aikaisemmin. Voi kiva. 

8 kommenttia:

 1. Jos tuo tietsikan aika täsmää kirjoitukseen, niin voi,voi otan osaa. Mikä ihme siinä on, että se kellon siirto saa ainakin minulla aikaan sen, että herään useamman kertaa yössä kuin tavallisesti. Vai tuli kanankaulajoulu:) melkein 2 kk etuajassa:) Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa, juu. Herään muutenkin aikaisin, myös viikonloppuisin, mutta välillä menee tosiaan siihen, että olen keittelemässä aamukahvia jo ennen neljää...joskus jopa kahdelta :/ Tähän on kyllä yleensä vaadittu se, että olen herännyt Aslanin protestointiin kun Alphonse käyttää siihen sumeilematta valtaansa.
   Tykkään herätä aikaisin, mutta rajansa kaikella ;)

   Jep, Alphonsella koitti autuaat ruokailut, heh.

   Poista
 2. Mutta entäs kalkkunan kaulat. Ne vasta herkkua ovatkin, tosin ei niitä tämmöiset raatelijat edes jäisenä pitkään hotki. Kumma juttu tuo kellojen siirto, sotkee eloa ikävästi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, muistaakseni, nähnyt että paikallisista eläinruokakaupoista olisi ollut saatavilla noita kalkkunankauloja koskaan. Kennelpakasteeltahan puolestaan vissiin voi vaan tilata isompia eriä ja meillä on tuo pakkasongelma, ettei pakastimeen kerta kaikkiaan mahdu kerralla isoja määriä, joten ei ole sieltäkään tullut tilattua. Muuten kyllä varmasti kalkkunaversiota ostettaisiinkin, voin hyvin kuvitella, että Alphonse pyörtyisi ihastuksesta ;) Nuo kaulat ovat muutenkin jotenkin erityisen soppeleita sen ruuansulatukselle, vielä enemmän oikeastaan kuin broitsun siivet - niissä on ruston ja lihan määrän ihan kohdillaan.

   Poista
 3. Pojilla on mahtavat herkut. Mut sitä mä (ja emäntä myös) ihmettelen, et minkä herkun syömisessä kuluu tunti. Mun kohalle ei oo semmosta ihmettä vielä osunu!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkulle tiedoksi, että naudan rustoluu on sellainen eines, jonka pureskeluun kannattaa varata kivasti aikaa ;) Ei tarvitse erikseen puruluita, kun sellaisen jäystää päivässä - johan kuluu aikaa ja palaa energiaa, ja sitten ruuan jälkeen väsyttää mukavasti ;) Ainut huono puoli noissa rustoluupusseissa on se että tuppaavat olemaan aika isoja järkäleitä mäyräkoiran syötäväksi, joten ne on sahattava pienemmäksi. Ja saha kun otetaan meillä esille, työmiesmäyräkoirat ovat innokkaina heti jalan vieressä kuikuilemassa, että "Se avas työkalupakin! Jes, me päästään töihin! Me päästään töihin!" ...miehet ;)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, naudan rustoluu on seuraavaksi ostoslistalla eläinkauppaan mennessä!:)

   Poista
  3. Ollos oikein hyvä :) Ja edes eläinkauppaan asti ei tarvitse välttämättä mennä, koska ihan ihmisruokakaupassa, eläinpakasteissa, on mm. Oscarin naudan rustoluupusseja, joita mekin ostetaan. Niissä olevat luukimpaleet ovat vaan tosi isoja ja tosiaan joudutaan sahaamaan pienemmäksi. Eipä sillä, etteikö kaupaksi menisi sellainen nelisatanen rustolohkare, mutta pysymme vähän maltillisemmissa annoksissa etteivät vatsat repeä ;)

   Poista