keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Rakeista suttua

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


"Mitä se tekee?"
"En mä tiedä. Huitoo kameralla."
"Onko tätä touhua taas pakko kattoa."
"Jos siihen ei kiinnitä huomiota, niin se kyllästyy pian."
"Joo, noiden kanssa täytyy toimia silleen, että yrittää olla huomioimatta niitä, et istuu tai makaa vaan liikahtamatta paikoillaan ja tuijottaa jotakin yhtä pistettä seinässä ja toivoo, ettei ne huomaa sua. Kun ei jaksais sitä jatkuvaa huomion kärttämistäkään."
"Nii-in. Kaikista pahin virhe, minkä sä voit tehdä ihmisten kanssa, on antaa niille liikaa huomiota heti aluks. Sit ne olettaa, että sä olet aina ihan lääpälläsi kun näet niiden naamat."
"Tiedän. Ne on niitä alokastason koulutusvirheitä joita mäyräkoirien tulis ehdottomasti välttää. Ihmistreenaaminen on haasteellista, ja se on aika pitkälti yksilöstä kiinni, että kenestä saa sitten loppupeleissä kuuliaisen."
"Totta." 
"Jos tässä on hengittämättä hiljaa, se ottaa kuvan ja lähtee tekemään jotakin muuta."
"Joo. Ja ainakin tällä kertaa se otti ton linssinsuojuksenkin pois, viimeks ei onnistunut. Joka toinen kerta toi näätä onnistuu sössimään noi kameran asetukset pieleen. Siltä pitäs ottaa toi kamera pois, ihan paristakin syystä: se on liian tekninen sille ja sit mua tympii toi häärääminen tossa nenän edessä koko ajan."
"Leiki kiinnostunutta ja kato ylös kun se pyytää, niin se menee pois..."


Otteita ihmisen päiväkirjasta:

Bloggerin kuvalataus muuttaa nykyään nämä kuvat rakeiseksi mössöksi. Kenelläkään muulla samaa ongelmaa havaittavissa? En myönnä, että käsistäni lähtisi aivan näin luokatonta kuraa tänne, vaan jotakin tapahtuu tässä välissä - siis tällä kertaa muualla kuin tuolin ja läppärin välissä (johon ne ongelmat yleensä ovat asettuneet).

10 kommenttia:

 1. Hih, otsikosta päätellen kuvittelin aiheena olevan keli, ja jotain räpäskän tapaista siellä teidän suunnalla. Mä en nyt mitää ihme rakeista mössöä kuvissa näe, vaan ihan siinä on Alfie ja Aslan vähän sen näköisiä, kuin olisivat jääneet pahanteosta kiinni. Koirienvälinen keskustelu paljastaa kyllä ihan muuta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aslan ja Alphonse ovat hyvin usein sen näköisiä, että olisivat olleet niissä parhaissa töissä, nimittäin töllöntöissä ;) Erityisesti Aslanin naamavärkki on niin syyllisen näköinen, että sitä vaistomaisesti alkaa vilkuilla ympärilleen, että mitähän se juniori on tehnyt...? ;)

   Olen melko varma, että solvaavat minua keskinäisessä kommunikaatiossaan, ainakin silloin tällöin ;)

   Poista
 2. Alemman kuvan poitsu ei kyllä edes leiki kiinnostunutta ;)) Olis hauska tietää, mitä koirat oikeesti on mieltä meidän ihmisten toilailuista. Juuri kameran kanssa hosuminen ja se kaikenlaisten talvivaatteiden päälle repiminen joka lenkin takia, siivotessa säntäily huoneesta toiseen (tai sen ainoan huoneen päästä päähän!) ja tietokoneen tuijottaminen... näitä riittää, mitkä koiraperspektiivistä katsottuna on varmaan aika hälyttäviä merkkejä ihmisen sekoamisesta =D

  Mun itse ottamat kuvat loistaa blogissa aina kaikilla mahdollisilla virheillä höystettynä, joten en ole huomannut mitään tavallista mössömpää tulosta :) Mutta kun sanoit, ei noi kuvat tosiaan näytä siltä sun priimalta, mihin on saanut tottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alemman kuvan poitsu näyttää just siltä miltä yleenä näyttää kun tulee huseeraamaan kamera kädessä. Vähän tuollainen 'kiinnostaa kuin kilo kiviä selässä'-ilme ;)

   Sun kuvathan on hyviä otoksia, mitä höpäjät! :) Olen huomannut, että talviaikaan käytän monesti postauksissani varastossa olevia kesäkuvia kun vuodenajan pimeyden takia joutuu käyttämään usein salamaa ja kuvista tulee kauhean huonolaatuisia - eikä se tosiaan auta asiaa kun tuo kuvalataus on mitä on. Sitä paitsi, kaikki näyttää niin paljon paremmalta auringonvalossa. Kesä <3 Mutta, nyt on ainakin poikien lempivuodenaika, joten pitäisi varmasti joskus ottaa kamera mukaan ulos, niin saisi kyllä hyvää todistusaineistoa siitä, miten hippitukat kajahtavat iloisesti kun maassa on lumi :)

   Poista
  2. Kauhistun useinkin jälkikäteen suoria sanalatauksiani... "...ei noi kuvat tosiaan näytä priimalta..."
   Voiko tätä nyt edes enää paikata kauniimmaksi, vaikka oikeasti tarkoitin sitä, että tämän postauksen kuvat ei ole niin tarkkoja kuin yleensä. Huh-huh, väsyneenä ei pitäis kirjottaa, ja muulloin ei ole aikaa ;))

   Poista
  3. Älä suotta ylianalysoi, en tosiaan lukenut mitenkään negatiivisesti tuota kommenttiasi, enkä olisi edes osannut sitä ajatella siten! :) Itsekin tosin joskus katsoo jälkeenpäin, että "hetkinen...toivottavasti bloginpitäjä ymmärsi mtä ajoin takaa.." kun netissä keskusteleminen on aina vähän työlästä ilman äänenpainoja, ilmeitä, eleitä ja selittäviä lisälauseita.

   Kuvat ovat söttöä ja suttua...harmittaa kun nyt vielä on suht' pimeääkin jo ja joutuu turvautumaan salamaan ja taso laskee entisestään :/ Ei ole ehkä mikään maailmanluokan ongelma, mutta itseä kyllä harmittaa.

   ps. AB:lle läjä pusuja ;)

   Poista
 3. Jaa. Nyt ei ole neuvoja. Ihan hauskoja kuvia. Sen olen huomannut, että kuvien lataus on hidastunut ihan huomattavasti, mutta syytä en tiedä. Laikkupojille terveisii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lataus on hidastunut, kyllä, ja sitten kun teet välitallennuksia postaukseen, niin usein tulee herjaa, että tallentaessa on tullut virhe, eikä esikatselukaan onnistu. Teksti täytyy kopioida, sulkea koko bloggeri, palata takaisin ja liittää kopioitu teksti takaisin tekstipohjaan, vain huomatakseen, että rivitasaus ei onnistu kikkailematta sen sata kertaa sen kanssa. Aikaa ja hermoa palaa. Argh.

   Pienennnän aina rutkasti kuviani ennen kuin edes suunnittelen liittäväni niitä tänne bloggeriin ja totta kai laatu kärsii valtavasti jo siitä, sellaista epämääräistä pikselihöttöähän niistä tulee, mutta jos resoluutiota ei pudota, on tilini täällä pian täynnä ja joutuu perustamaan uuden blogin. Sitten kun tuo kuvien lataaminen vielä pudottaa niiden laatua, niin tulos näkyykin sitten postauksissa. Hmph.

   Poista
 4. Meille kuvat on priimaa! On tämä katsontaväline sellaisessa töhnässä ettei oikein saa selvää mistään. Tätä iPadiä kun käyttää jokainen rasvakäsi ja kuonolla tökkijä ;) Miten nuo malkit osaavat näyttää tuolta!? Voiiiii luoja sentään! Eipä paljon inskais, mutta ollaan nyt tässä, jos tästä vaikka poikis jotain hyvääkin. Aivan mahtavat pojat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä suhtautuu itse niin kriittisesti kun huomaa, että nyt ei ihan tule läppäriltä ulos sitä mitä pitäisi. Taso on kuvien laadussa selvästi laskenut, eikä kyseessä ole pelkästään kuvaajan kyvyttömyys käyttää kameraa ;) Mutta, hyvä, jos se ei siellä toisessa päässä vaivaa niin paljon :)

   Pojilla on niin paljonpuhuvat nuo ilmeet aina - erityisesti Alphonsella, joka on halutessaan hyvinkin teatraalinen ;) Mäyräkoirat on rotuna mainio siinäkin mielessä, ettei se itseilmaisussaan kauheasti pidättele, vaan suodattamatta kaikki tulee läpi kun sitä miellyttämishalua ei ole siunaantunut ihan samassa määrin kuin monella muulla rodulla. Eipä tarvi filmata, että on kivaa ja mukavaa, jos siltä ei tunnu ;) Aina voi - korostuneesti - näyttää, että korpeaa:)

   Poista