tiistai 1. lokakuuta 2013

"Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun..."

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Aamuisin on niin pimeää, että pieniä, mustanpuhuvia mäyräkoiria on vaikeaa erottaa maasta. Valo nousee idästä vaisusti, eikä se ole valoa ensinkään, vaan jokin kelmeä kajastus, joka ilkkuu kesän muistolle. Lokakuu, kuukausista mustin.

Ohut, kalpea ja kapea valo ei pienten koirien iloa typistä. Ne juoksevat pudonneiden lehtien päältä jotka rapisevat kuivina, liukastelevat kohmeisten sienien niljakkailla pinnoilla, nuolevat ohimennen kuolleen hiiren takajalkoja, katsovat syvälle ihmisten silmiin ja heiluttavat häntää. Odottavat salaisesti niitä aamuja kun lätäkköjen pinta on peittynyt jääritteeseen ja jos niiden poikki juoksee nopeasti, ne rätsähtelevät hassusti tassujen alla.

Tänäkin aamuna on hyvä olla, neljä vikkelää tassua ja utelias mieli, joka puolella uusia, kosteita hajuja. Lokakuu, kuukausista tuoksuvin kun jo melkein haistaa lumen.

Syksyn viistossa valossa.

4 kommenttia:

 1. Kovin kauniisti kirjoitettu kammottavasta kuukaudesta! Me vihaamme tätä aikaa ja pelkäämme edessä olevaa. Syksy ja talvi, kylmyys ja pimeys, hui kauhistus! :/
  Kunpa olisi piiiitkä sukanvarsi, jossa olisi lentolippujen ja loma-asuntovuokran verran rahaa, niin lähtisimme hippulat vinkuen etelän lämpöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kanssa kauhulla odotellaan sitä pitkää ja pimeää vuodenaikaa...edelleen olen sitä mieltä, että vuodenajat on täällä fiksattu väärinpäin: pitäisi olla lyhyt talvi ja pitkä kesä. Miten ihmeessä ne ovatkin holahtaneet täysin väärille sijoilleen vuodenaikarytmistystä miettiessä?

   Jep, kuumaa, kuivaa ja aurinkoista kun vois vaan sormia napsauttamalla tilata, niin oltais jo koneessa koko konkkaronkka :)

   Poista
 2. Eikö marraskuu ole se kaikista mustin kuukausi, kun ruskakin on jo loppunut, eikä lunta vielä ole? Täällä pk-seudulla on tänään loistava syyskeli; aurinkoinen ja kirpakka ilma - ihan parasta! En itse ole mikään kesäihminen, vaan tunnustan, että nämä rapsakat syyspäivät ovat minun suosikkivuodenaikani. :-) Teidän AA-kerholla vissiin ihan sama, onko syys tai kevät - yhtä hauskaa on aina! :-) Terkkuja pojille, t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti on näillä laukeuksilla jo marraskuussa lunta, mutta harvemmin vielä lokakuussa, joten siitä vinkkelistä tämä on mun mielestä se mustin kuukausi - ja se ruska...noh, täällä kun ei liiemmälti ole vaahteroita ja pihlajia, saati mitään muitakaan lehteviä ja kauniisti punertuvia puita luonnonvaraisina, niin ruska on kyllä hieman liioiteltu kuvaamaan meidän syysväritystä. Lähinnä meidän ruska on keltainen :/

   Mutta, talvessa on se puoli, että koirat pysyvät puhtaina! :) Rapakelit jos voisi väistää, niin kiva olisi. Vielä parempi jos voisi hypätä suoraan kesään, minä kun sitten puolestani olen täysin kesäihminen, joka alkaa jo heinäkuussa surra sitä, että kesä on kallistumassa kohti loppuaan. Pessimisti varautuu henkisesti takaiskuihin ;)

   Hippiveljet eivät tosiaan välitä vaikka olisi syysmyrsky, jotenkin niillä vaan aina on hauskaa ulkona. Outoja hemmoja ;)

   Maurille terkut! :)

   Poista